Mi a válás legfőbb oka? A házasság.:) – spontaneitás, szabad ember, kreatív gondolkodás, egyszerűség

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

Ezek a cikkek sajátságos életszemléletemről szólnak, kérem ne tekintse őket orvosi, szakpszichológiai írásoknak.

Kreatív gondolkodás

Lépjünk ki a korlátokból és lássuk meg a megoldást, ami mindig is előttünk volt… Mikor egy általunk felépített logikus világban élünk, akkor általában a dolgok 99 százalékáról lemaradunk. Miért? Mert egy kép áll előttünk és a valóságot ennek megfelelően likvidáljuk. Pl. olyan ez, mint mikor 5 ezer Ft-ot kell fizetnünk és csak azt a bankjegyet látjuk magunk előtt, amire ez az összeg van felírva – spontán, spontaneitás, szabad ember, kreatív gondolkodás, egyszerűség.

Ezt kezdjük el keresni, hogy fizetni tudjunk. És hiába találunk a pénztárcánkban 10 és 20 ezer Ft-osokat, mi mégis tovább keressük ezt a bankót, ami lehet, hogy nem is található meg az erszényünkben. Pedig a 10 és 20 ezressel bőven ki tudnánk fizetni az 5 ezer Ft-ot, többet is ér, de mi nem arra figyelünk, csak az elvárásainkra és ez alá rendeljük a világot.

Mi a megoldás? Itt van egy konkrét módszer a kreativitás fejlesztése kapcsán. Emellett tudatosságra is szükségünk van, amiben a figyelem technikája sokat segíthet: A depresszió, kedvetlenség, rossz kedv, levertség, fáradékonyság, fáradtság egyik hatásos ellenszere, amit azonnal kipróbálhat a kedves olvasó

 

A spontán szabad ember spontaneitása mindent megváltoztat

Ki mondta, hogy csak egyféleképpen lehet? Miért nem keresünk játékosan más alternatívákat is? Ki mondta, hogy esőben nem szabad sétálni, vagy táncolni? Valójában még izgalmasabb is… Felejtsünk el mindent, ahogy a művészeti iskolákban is tanítják miután megtanultuk a szabályokat és ott kezdődik a művészet. Csak gyakorlat kérdése az egész. Ki mondta, hogy az ihlethez spontaneitás kell? Ez egy technika kérdése és ezzel bármikor rácsatlakozhatunk a forrásra, ami maga a spontaneitás. (A fönti linken megtalálható a konkrét módszer is.) Csak nyitottnak kell lennünk hozzá.

Az egy-szerűség és a vicc ereje

A spontán gondolkodás, vagy spontaneitás kapcsán egy magasabb intelligencia áll szolgálatunkban, amit bárki használhat. Ez összefüggésben van azzal, hogy a túlkomplikáló agyunk szabotálja az áramlást. Legyünk egyszerűek, lazák és természetesek. Nézzünk erre néhány példát.

Ha pl. valaki megkérdezi tőlünk, hogy hol írták alá a II. világháború utáni békeszerződéseket, csak mondjuk azt – ahogy a vicc is mondja -, hogy a papír alján.:) ha megkérdezik tőlünk, mit nem ettünk ma még reggelire, feleljük azt, hogy ebédet és vacsorát.:) Ugye milyen egyszerű? Csak más fajta logikát követünk és máris minden buta kérdés fel lesz dobva. Folytassuk ezt a fajta logikai okfejtést. Milyen lesz a piros kő, ha beledobjuk a kék tengerbe? Vizes.:) És nézzünk egy utolsó példát. Ha hat kőműves egy falat 4 óra alatt épít fel, akkor mennyi ideig tart három kőművesnek ugyanezt felépítenie? Semeddig, hiszen a fal már felépült.:)

Változz meg, hogy megváltozzon a világod. Hasonló megközelítésekről itt olvashatsz: meghökkentő beszélgetések  

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
okoskodóhála