Légy megbízható – fegyelem, szigorúság, koncentrált elme

 In önismeret, önmegvalósítás, SPIRITUÁLIS CIKKEK

Mi a siker egyik titka? – fegyelem, fegyelmezettség, szigorúság

Ha pl. orvos, vagy ügyvéd akarsz lenni, mire van szükséged? Ha kitartó vagy, elkötelezett, akkor még a tandíjat is kifizetik helyetted (eddig legalábbis így volt), ösztöndíjat is kaphatsz és egy dolgod van csupán: kitartóan tanulnod kell. Ha néha cserben hagy a memóriád, azt képezheted, elsajátíthatsz néhány tanulástechnikai fogást, hogy hatékonyabb legyél stb. Ha nem adod fel, eléred a célt. Ha olimpikon akarsz lenni nem ugyanez a helyzet? Kemény kitartó munkával elérheted. De, akkor min áll vagy bukik a dolog? A fegyelmezett elmén. De ez megváltoztatható. Fegyelmezhető. Ez a lényeg, hogy önmagunk mesterei legyünk. Más szavakkal, győzd le önmagadat. Légy szigorú önmagadhoz – fegyelmezett, fegyelem, szigorúság, szigorú, koncentrált, koncentráció, koncentrált, elme.

[adrotate group=”2″]

Fegyelmezettség nélkül hogyan tudunk spirituális praxist folytatni és fejlődni? Szigorúság nélkül hogyan lesz eredmény? Ezt valakinek ki kell mondania, nem az a megoldás, hogy mindenbe a pénzt tesszük bele büntetésül. Tényleg csak ezzel lehet minket megfogni? Pl. ha ingyen van egy előadás, akkor előre be kell fizetni egy pénzösszeget és visszakapja az illető, ha elmegy. Ha nem, akkor nem kapja vissza.

De az iskolában is ez volt. Aki káromkodott, fizetnie kellett. Nem lehetne észrevenni azt, hogy a koncentráció, fegyelmezettség értünk van? Nekünk jobb az, ha tudjuk uralni az elménket és sikeres boldog életet élünk. Az a jó benne, hogy bármikor elkezdhetjük a tanulást, sosem késő. Csak döntsd el, hogy változtatni szeretnél…

 

A koncentráció, koncentrált elme ereje

A megszokott = természetességgel? Nem hinném. Sajnálattal látom, hogy 20 éve az adott szó, az ígéret sokat jelentett, de ma már nem ez a helyzet. Régen nem volt ennyi szerződés, hangfelvétel rögzítése, kötbér, kintlévőség kezelő cégek stb.  Ma már (mivel kisebbségben van) megmosolyogjuk azt, aki betartja a szavát és ezt számon kéri tőlünk, aki kihúzza magát az már egyenesen pökhendinek tűnik…

[adrotate group=”3″]

Nézd meg a természetet, a folyónak is van egy medre, tartása. A szeretet előszobája a fegyelmezettség. Pl., ha én megígérem, hogy csütörtök este találkozunk, de nem megyek el, vagy elkések, akkor hogyan fogunk meditálni? És mikor? Mennyire tisztellek Téged? Ez lazaság? Nem, inkább tiszteletlenség. Gondolj a harcművészekre. Mi lenne, ha azt mondanám ott leszek, aztán el sem megyek? Hogyan éreznéd Magad?

Urald az elméd és ne legyél szétszórt és, amit megígértél (mindegy kinek), azt tedd is meg.

A koncentrált elme megvalósítása

Az emberi psziché és fizikai test alkalmazkodik mindig az aktuális helyzethez. Minél többet csinálsz valamit, annál könnyebbé válik. Erre mondjuk, hogy evés közben jön meg az étvágy. Tehát, alakíts ki új szokásokat. Ha nem tudod megtenni, akkor még nincs elég vágy benned a változásra. Akkor előbb azon kell dolgoznod, pl. eldöntöd, hogy többet nem akarsz szenvedni. A szenvedés is elég motiváló tud lenni. Utána minél gyakrabban elkezded gyakorolni az új szokást a régi helyett. Járni nem így tanultunk meg? És futni, bicajozni, úszni? Csak rajtad áll, itt a megoldás használd, és hagyd el a kifogásokat.

 

[adrotate group=”2″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Iratkozz fel most!

Akciók, izgalmas előadások, online és offline programok és könyvek, cikkek egy helyen

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

egészségtermészet ereje