Sri Vasudeva – A valódi jólét 40 / 37. nap – Szent kötelékünk a természettel (környezetvédelem, természet ereje)

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

A környezetvédelem a teljes jólétünk részét képezi

Témánk  – a valódi jólétünk -, hiányt szenvedne, ha figyelmen kívül hagynánk a természetet. Te is így gondolod? A fizikai testünk része a természetnek. Az ősi meghatározás az egészség tekintetében a betegség hiányát fejezi ki. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) újra meghatározta az egészség fogalmát, amely egy olyan állapot ír le, ami teljes fizikai, elmebeli és társadalmi jólétről tanúskodik.  De a definíció, amit én nagyon szeretek, az az optimális integrációja az elmének, testnek, léleknek és a környezetünknek egyaránt.


A testünk egy dinamikus kapcsolatban áll a környezetünkkel, természettel

A testünk a környezetünk, a természet részét képezi.  Ha szennyezzük a környezetünket, akkor a testünket is szennyezzük és láthatod, hogy a levegő, víz és ételek szennyezése, milyen sok rovarirtó szerek és egyéb kemikáliák segítségével történik meg. Ez visszahat az ételeinkre, mivel megesszük mindezt és ezen kívül ezt a fajta levegőt is belélegezzük.  Mi megosztjuk molekuláinkat a világunkkal. A fizikai testünk így a természetes környezet részét képezi. Belélegezzük a levegőben a különféle molekulákat, az ételekből molekulákat veszünk magunkhoz és utána visszaadjuk mindezeket. A testünk tehát egy dinamikus kapcsolatban van a környezettel, mindezeken keresztül, amit megeszünk, megiszunk, vagy belélegzünk.

Nem azt jelenti mindez, hogy ha vigyázunk a testünkre, akkor vigyáznunk kellene a környezetünkre is? Gondoskodtál már a környezetedről? Voltál már tudatos az élő világunkra, ami körbevesz minket és mit jelent mindez számodra? Kapcsolatban állunk ezzel a világgal, szakrális kapcsolat fűz össze minket a környezetünkkel. Ugyanaz a lélek mozog bennünk, amely Forrás az összes energiával kapcsolódik mibennünk. A Legmagasabb Tudatosság, ami tartalmazza mibennünk a létezésünk magját, szintén a természetben létezik. Az egész élő világ, az egész természet egy kifejezése ugyanannak a tudatosságnak, ami bennünk van. Van egy szent kötelékünk, ahogyan a tudatosság szentséges, úgy az életet is körbe veszi körülöttünk ez a szentség.

Észrevetted az életben a növényeket, állatokat, minden egyes atomot és a molekulákat? Észrevetted, hogy mindennek van egy életenergiája és jelenlét tudata? Mit jelent számunkra, hogy az emberi élőlény ennek a bolygónak a gondnoka? Gondnokok vagyunk. Meg tudjuk védeni ezt a bolygót és le is tudjuk rombolni azt. Ez egy ésszerű tény: ellenőrizetlenül, kontrollálatlanul bocsátják ki a kocsik és gyárak olyan dolgokat, amik lassan érintik a testünket, aláásva egészségünket.
A folyó víz szennyezetté válik, visszatér hozzánk, mi pedig még nem látjuk mi van benne és azzal a hittel isszuk meg, hogy minden rendben van vele.
Bejuttatjuk az ételbe mindezt, ami jó ötletnek tűnik, ennek jónak kell lennie, gondoljuk, miközben tudomásunk is van a rovarirtó szerekről, ami bennük van, illetve a kémiai anyagokról,  amik károsak a számunkra.

 

Rendelkezel környezetvédelmi tudatossággal?

Gondnokként erőteljes elménkkel ebben a világban az értelem tehetségével, arra van szükségünk, hogy megvédjük világunkat. De mit jelent ez számodra egyéni személyiségként?
Azt mondhatod, hogy “Nem vagyok tulajdonosa egyik gyárnak sem és nem szennyezem a vizet”, de mit jelent ez számodra egyéni személyiségként? Rendelkezel környezetvédelmi tudatossággal? A működő világ tudatos? Tudatos vagy a természetes környezetvédelmünkre?


Milyen a kapcsolatod a környezeteddel?

Kapcsolatban állsz a növényekkel, az állatokkal vagy a földdel? Teszel érte bármit is? Látod őket formaként az életet kifejező tudatként, ahogyan közreműködsz velük, egy egyszerűbb összefüggés módozataként? Próbáltál valaha megkönnyebbülni a növény elültetése közben és ezalatt észrevenni, hogy “képes vagyok kapcsolatot kialakítani ezzel a növénnyel”?  Irányítottad valaha szándékodat egy növényre, azt mondva “azt akarom, hogy szépen cseperedj fel és nagyszerű virágokat akarok látni rajtad. Azt akarom, hogy a legjobb gyümölcsöket termed meg, amit csak tudsz”? Csináltál ilyet valaha? Megérintetted valaha a földet, rá helyezve, irányítva az energiáidat – egészen a talajig, rá irányítva a növényekre, vizet adva hozzá, figyelve a növények növekedését, mint egy gyermek? Volt kapcsolatod a növényekkel, melynek köszönhetően oly szépen nőnek, bontakoznak ki ebben a kapcsolódásban.

Minden nap izgatottan nézni azt a bizonyos növényt, csak várni, hogy az első rügy feltűnjön és egy pici gyümölcs előbújjon belőle, függően attól, hogy melyik fajta növényről beszélünk. Ilyenkor izgatottan figyeled és nem bírod ki, hogy ne lásd reggel, ahogyan a nap kikukucskál a kinyíló rügyre. Volt valaha ilyen izgalmas látványban részed, mely a virágok életének különféle variációit és mindegyik iránt a létezés izgalmát vonultatta fel számodra? Volt valaha ilyen izgalomban részed? Tudod mi befolyásolja a növényeket? Tudod, hogy a kutatások megmutatták, hogy ezek a növények válaszolnak? Egy nagyon érzékeny eszköz képes felfogni a növények vibrációját. Mikor a fához vagy más növényhez beszélsz “Én le foglak rombolni téged.” az elkezd sikoltozni, megrémül – a műszerek kimutatják.

Ha azt mondod “Szeretlek” és ezzel a csodálatos “muzsikával,, gondoskodsz róla, sok szeretettel kezeled őt és szép környezetet hozol létre, akkor a növények gyönyörűen fognak növekedni. Ez az élet kifejeződése bennük. Tehát ez minden fában megtalálható.

 

A tudatosság átalakítása – egy egészen új elképzelés a világunkról

Nagyrabecsülés, hála volt bennem, amiért felnőttem. Részt vettem a mezőgazdaságban egy bizonyos mértékig, hiszen egy kis kertészetünk volt és apám farmer volt, így megértettem néhány dolgot. De a tudatosság átalakulás után egy különleges kapcsolat alakult ki köztem és a növények között.  Főleg mikor a 40 nap tapasztalatai átalakítottak. Ahogyan néztem a világot, akkoriban azt mondtam “Ó, Istenem, kifejeződésre kerül az élet, mely állandó és a fa formájában is megmutatkozik. Ez az életerő fejlődik a növényekben is, mely végül virágot hagy maga után.” Húha, az egész világról alkotott elképzelésem megváltozott.

Ugyanilyen kapcsolatban állunk az állatokkal is. Az állatok több tudatosságot fejeznek ki. Van egy madaram és érzem az energiáit. A kezembe teszem a kis fejét és érzem az energiákat és együtt képesek vagyunk meditálni. Odateszem a kezembe, érzékelve az energiáit és kiküldöm feléje saját energiámat és ez a madár átrendezi mindezt. Hosszan meg tudom tartani a kezemben őt kényelmesen és eggyé válok ezzel a pici madárral. Ez elképesztő! Ez egy tiszta öröm nekem és minden állattal képesek vagyunk barátkozni. Néha megrémülnek tőlünk, tehát ők talán így reagálnak akkor, de mikor te egy kapcsolatot hozol létre velük, az egészen elképesztő.

 

Újrateremteni a kapcsolatot a környezetünkkel

Elvesztettük a környezettel a kapcsolatunkat. Mikor kinyílik a szemed, látod, hogy a természet a mi részünket képezi? El tudod képzelni azt az örömöt, ami saját ételed megteremtésével jön létre? A te növényeid kapcsán, megkapva a természet ajándékát a szüret idején…
El tudod képzelni, hogy mikor ezt eszed, mi történik a különféle energiákkal, amik ott lesznek, a prána életenergiával? Miért veszítettük el ezt a kapcsolatot?

Szükségünk van arra, hogy helyreállítsuk ezt a kapcsolatot, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy csupán egy cserepes növényed van otthon, vagy egy kis háziállatod, amelyik úgy érzed hívogat téged. Újra meg kell alkotnunk ezt a kapcsolatot, megérintve a földet vagy játszva vele. Abban a pillanatban mikor elkezdjük ezt csinálni, nagyrabecsülést fog érezni a természettel, környezettel kapcsolatosan és vigyázni fogunk rá, egy jobb utat választva.


Engedjük meg, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk a környezettudatossághoz

Mikor kifelé tekintünk, meg fognak érinteni minket a környezet megsemmisítésével kapcsolatos dolgok és úgy érezzük, hogy valamit kezdeni akarunk mindezzel. Elkezdődik a tudatossággal kapcsolatos fejlődésünk a környezet kapcsán és együtt kollektív módon befolyásolhatjuk a környezetünket. Jómagam nagyon hiszek benne, hogy megtudjuk változtatni az időjárási mintákat. Komolyan hiszek benne, hogy mi képesek vagyunk a növényeket és fákat körbe vevő energiákat megváltoztatni. Határozottan hiszek abban, hogy a földünknek energiát tudunk adni, kollektív emberi tudatosságunkkal, szeretettel a környezetünkre koncentrálva. Komolyan hiszek ebben! Miért ne kezdjük ezt el mama? Miért ne váljunk még tudatosabbá a környezetünkre? Ez a föld mindannyiunk része és gondoskodnunk kell mindannyiunkról. Csináljuk oly módon mindezt, ahogyan képesek vagyunk minderre, bármely aprónak tűnő lépés segítségével. Engedjük meg, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk a környezettudatossághoz és a társadalmi tudatossághoz, mely a Természetet is magába foglalja.

 

Felelősséggel tartozunk a környezetvédelmet illetően!

Felelősségünk van és ne tagadjuk ezt meg. Engedjük meg, hogy kelőképpen vigyázhassunk a csodálatos világunkra. A természet valóban gyönyörű…

Sri Vasudeva

Fordította: Keresztes Attila

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

keresés

AJÁNLOTT CIKKEK
szigorú, megbízhatóspirituális gyógyítás