A Kreatív bomba – a kreativitás fejlesztése

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

A kreatív énedet azonnal be tudod kapcsolni – mutatok egy módszert, mellyel kreativitás fejlesztése azonnal megkezdődik. Az elmédet csodás dolgokra fel tudod használni. Ha valamit meg kell jegyezni, akkor azt valamilyen képhez, élményhez kösd mindig. Talán ezért van, hogy az unalmas nyelvtan könyv helyett élőben való beszélgetés közben lehet jól nyelvet tanulni, hiszen kisgyerekként sem nyelvtankönyvek segítségével tanultunk meg magyarul, igaz?

Ha ötletelned kell, akkor használd az elmetérképet. Az agyunk ugyanis halmazokban gondolkodik, asszociál, így ezzel a módszerrel pórázt adsz majd rá.
Fogj egy papírt és a közepére írd fel azt a szót, amivel kapcsolatban szeretnél ötletelni. És utána karikázd be, hogy tudd ez volt az alapszó. Például asztal. Legyen ez a szó. Aztán ami erről eszedbe jut mind egy-egy vonallal jelölve írd le. A székről eszembe jut, hogy lehet műanyag és fa és fém stb. Tehát ezeket külön jelölöm, majd a színeket, hiszen lehet fekete, piros stb. És a végén, mint egy szétterjedő fa, úgy fog kinézni a rajz.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
Sri Vasudeva és Keresztes Attilaelszakít, kezel