Felhasználási, vásárlási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat

Mindenki számára érvényes, akik ezt a weboldalt látogatják, illetve igénylik a szolgáltatásokat

Jelenleg csak a díjmentes szolgáltatások működnek, így pl. a webáruház szolgáltatása szünetel.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal. A vállalkozás működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségen (lásd Szolgáltató adatai és kapcsolat menüpont) rendelkezésére állok.
Jelen Felhasználási Feltételek hatálya Szolgáltató: Keresztes Attila (KA, illetve webáruház) weblapjain (https://www.keresztesattila.hu) és valamennyi aldomainjein történő jogviszonyokra terjed ki. Jelen Felhasználási Feltét folyamatosan elérhető a következő weboldalról: https://www.keresztesattila.hu/felhasznalasi-feltetelek/ és letölthető az alábbi linkről: https://www.keresztesattila.hu/felhasznalasi-feltetelek.doc/

Szolgáltató adatai
Alapvető rendelkezések
További információk és feltételek
Megvásárolható webtermékek és egyéb szolgáltatások köre
Rendelés menete, utalás, postázás és számlázás
Fizikai közérzetjavító szolgáltatás
Elállás joga és garancia
Adatvédelmi nyilatkozat és az adatszerzés biztonságos folyamata
A felhasználók adatai

Szolgáltató adatai

infok-magyar

 

 

 

Nyilvántartási száma: 31112089
Fő tevékenység: M. n. s. egyéb oktatás
Adószáma: 78975222-1-33
Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Pomáz települési Önkormányzat Jegyzője
Kereskedő nyilvántartási száma: EV-31112089
Adatvédelmi nyilvántartási számai: NAIH-63694/2013., NAIH-63696/2013., NAIH-63700/2013.,
NAIH-64229/2013., NAIH-63695/2013.,  NAIH-95119/2016.
A szerződés nyelve: magyar

Alapvető rendelkezések

• A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény („Ptk.”) vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.
• A jelen Szabályzat 2013. március 1. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad.

További információk és feltételek

Ennek a vállalkozásnak a székhelye Magyarországon van, így az itteni (lásd Európai Unió) jogszabályok a mérvadóak a világ bármely pontjáról lép velem kapcsolatba és alkalmazza bármely szolgáltatásomat. Ezen kívül bármilyen felmerülő probléma esetén csakis a Budakalászi Városi Bíróság kizárólagos hatáskörét és illetékességét fogadom el függetlenül az ügy nagyságától. Az összes weboldalaimon található valamennyi általam leírt, vagy kimondott stb. információimra érvényesek az alábbi feltételeim. Aki ezeket meglátogatja, az ráutaló magatartásával automatikusan elfogadja összes feltételemet, melyeket időről időre megváltozhatnak. Bármelyik internetes oldalam alján lévő link segítségével elérhetőek feltételeim.

A leírtak ismeretét természetesnek veszem, elvolvasásuk elmulasztása nem képezheti semmilyen hivatkozás alapját. Az oldalaimon megjelenő népszerűen használt fogalmakat (például website, weboldal, link, honlap, e-mail stb.) külön nem magyarázom el, mivel ezeket a magyar internetes szaknyelv részeinek tekintem, és természetesnek tartom, hogy az ilyen kifejezések jelentésének ismeretét ismeri az olvasóm, hiszen az internet használatához alapvetően szükséges fogalmakról van szó. Az Egyesítő Pszichológia kifejezést nem szeretném, ha mások is használnák, mely sajátságos életszemléletemet, világomat fejezi ki és mely szó levédésével kapcsolatos jogi lépéseket megtettem.

 

Az oldalamon található valamennyi információk, módszerek, szolgáltatások, nem helyettesíthetik szakember véleményét, így kérem minden esetben forduljon szakorvoshoz! És a kockázatok és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Feltételeim a hozzám tartozó összes weboldalamra érvényesek. Az oldalamon lévő összes hirdetésért, amik nem az én szolgáltatásaimmal kapcsolatosak, nem vállalok felelősséget. Aki elhagyja honlapom oldalait és más internetes honlapra kerül, akkor ott más feltételek a mérvadóak. Remélem, hogy sok hasznos információt található oldalaimon, de olvasómnak mindig szem előtt kell tartania, hogy ezek nem helyettesíthetik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsokat. Így csak saját felelősségére látogathatja oldalaimat és gyakorolhatja módszereimet, melyek csupán saját életszemléletemet, véleményemet, tapasztalataimat, “megérzéseimet” közvetítik elkerülve a szubjektív szektariánus vagy intézményesült megoldásokat.

 

Saját vagy más egészségével kapcsolatos kérdésekben mindenkinek saját orvosával kell konzultálnia, sürgős esetekben azonnal fel kell venni a kapcsolatot a sürgősségi betegellátás körzetileg illetékes szerveivel. Emellett személyes találkozás esetén mozgáskorlátozott személyeket nem tudunk kiszolgálni, mert lépcsőn vezet az út a konzultációs terembe, amit mindenki saját felelősségére használhat.  Továbbá bármilyen szolgáltatás igénybevételénél fénykép és hangfelvétel készülhet pl. előadások, csoportos rendezvények stb. alkalmával, mely egyes esetekben megvásárolható és nyilvánossá válik pl. honlapra feltöltésre kerül. Aki ezeken a szolgáltatásokon részt vesz ráutaló magatartásával jóváhagyja mindezt. Továbbá információim felnőtteknek szólnak. Az oldalaimon található információért semmiféle garanciát nem vállalok. Az olvasó felelőssége az is, hogy megfelelően értelmezze az infókat, pl. különféle kérdőívek kitöltése és azok eredményei stb. Mindig vegye igénybe orvos segítségét. Honlapomon származhatnak információk bárkitől.  Ezekért az adatokért, mint ahogy bármilyen más – akár tőlem, akár mástól származó – internetes oldalaimon megjelenő információnak a felhasználásából eredő esetleges károkért vagy hátrányokért semmiféle felelősséget nem vállalok.

 

Nem vagyok pszichológus, sem orvos, nem rendelkezem tudományos fokozatokkal, csupán sajátságos életszemléletemről beszéltem interjúim, publikációim során… Így nem tartok pszichológiai kezelést, és nem gyógyítok! Pszichés probléma esetén, illetve gyógyítás kapcsán keresse fel a szakrendelést! Bármennyire kidolgozott módszerekről írok, ezek az eszközök, nem képezhetik szakmai tanácsok és ajánlások alapját. Különféle tesztek sem adhatnak pontos útravalót. Ezek az eszközök nem  jelentenek megoldást egészségügyi problémák (pszichés és vagy fizikai) megoldásában; ilyen esetekben nem helyettesíthetik orvos szakember tapasztalatait és tudását, ezért feltétlenül ajánlom, hogy panaszokkal és az egészséget érintő kérdésekkel, diagnosztikus és terápiás problémáikkal forduljunk a megfelelően képzett szakemberekhez. Az oldalaimon található információk felhasználásának eredményeiért semmiféle felelősséget nem vállalok.

Rengeteg értékes szabadegyetem, akkreditált kurzus van (sokat végig jártam közülük lediplomázásom után), az ott szerzett végzettség megnevezését azonban nem ildomos használni megtéveszthetőségük miatt. Továbbá úgy tudom, hogy a törvény kimondja, hogy hazánkban csak praktizáló szakorvos és szakpszichológus, pszichoterapeuta diagnosztizálhat (egyetemi végzettséggel és szakvizsgával). Csak ők, illetve az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központban (ENKK) szakvizsgázott természetgyógyászati szakképesítésű szakember pl. kineziológus, akupresszőr, életmód tanácsadó és terapeuta stb. tarthat terápiát, ha rendelkezik működési engedéllyel. Jómagam egyik kategóriába sem tartozom – jóllehet az ENKK-ban levizsgáztam -, így nem tartok pszichológiai kezelést, (pszicho)terápiát és nem gyógyítok. Ehelyett az infó gyűjtésen túl saját tapasztalataim alapján oktatok. Nem hiszek a függőségben sem, csak abban, hogy mindenki saját maga tudja életét megváltoztatni. Ha akarja… Kutatva a keleti pszichológiát és gyógyászatot hihetetlen megoldásokat találtam, melyről és “életfilozófiámról” örömmel beszélek ismeretterjesztő jelleggel.

Cikkek másolása, elhelyezése: A weboldalaim linkjeit bárki elhelyezheti weboldalán korlátlanul, tovább küldheti ismerőseinek. Ha felhasználásra kerülnek gondolataim, kérem a forráshoz minimálisan ezt feltüntetni: “Keresztes Attila (Egyesítő Pszichológia) www.keresztesattila.hu”. Ám az általam írt valamennyi cikkek az én tulajdonomat képezik, így ha valaki szeretné azokat valahova szó szerint elhelyezni, előtte kérjen engedélyt ehhez, leríva, hogy pontosan melyik cikket, cikkeket és hova szeretné elhelyezni. Elbírálom a dolgot és miután engedélyt adtam erre írásban, akkor elhelyezheti az adott cikket, mely döntésemet később visszavonhatom.  Kérem, hogy senki ne jelenítse meg plagizálva, átírva írásaimat, hanem inkább helyezze el az oldalam linkjét a weboldalán, melyről írhat saját rezümét, összefoglalót bevezetőként előtte véleményezve azt.

Videók másolása, önkéntes munkám áruba bocsátásának tilalma: Nem járulok hozzá, hogy videóimat lemásolva rosszabb minőségben valaki más oldalakra teszi fel. Sőt, ahhoz sem, hogy pénzt kérjen bárkitől azért, hogy az én üzeneteim eljussanak másokhoz, bármelyik munkámról legyen is szó.

Az oldalaimon látható adatok elképzelhető, hogy nem érvényesek más országokban. Elképzelhető, hogy egyes helyeken tiltják a felhasználásukat, illetve az elolvasásukat. Nem vállalom a felelősséget azokért az esetekért sem, amikor valaki olyan helyről éri el oldalaimat, és úgy használja fel a nálam talált információkat, ahol és ahogyan azt a helyi törvények tiltják. Abban az esetben, ha valaki meglátogatja oldalaimat, úgy tekintem, hogy a leírtakat tudomásul vette. E tekintetben nincs semmilyen különbség regisztrált és nem regisztrált felhasználóim között. Fenntartom magamnak azt a jogot, hogy a leírtakat szabadon megváltoztassam. Nem vállalok felelősséget az oldalon megjelent információkkal, illetve bármilyen az oldalaimon látogatásából eredő egyéb káresetre vonatkozóan.

Valamennyi a témával kapcsolatos általunk megjelenített videó alatt ez olvasható:

„Figyelem! Jómagam nem pszichológusként (pl. múlt elemzése) tevékenykedem, nem rendelkezem tudományos fokozatokkal, csupán saját életszemléletemet osztom meg azokkal, akik nyitottak rá. Pszichés probléma esetén forduljunk szakemberhez! Továbbá a videóban található valamennyi hirdetésért, amik nem az én szolgáltatásaimmal kapcsolatosak, nem vállalok felelősséget. Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat: https://www.keresztesattila.hu/felhasznalasi-feltetelek/

Továbbá fontos tudomásul venni pl. a természetgyógyászattal kapcsolatos cikkeknél, hogy a 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.

Feliratkozással, regisztrációval automatikusan a következő feltételek kerülnek jóváhagyásra

A feliratkozó feliratkozásával jóvá hagyja, hogy csak a valóságnak megfelelő adatokat adott meg, mely fölött csakis neki van hatásköre, így pl. nem más helyett regisztrál, vagy nem mással közösen használt e-mail címet, telefonszámot adott meg vagy olyan postacímet, amihez nincs hozzáférése. Így minden esetben megkap minden levelet, egyéb üzenetet, amit neki címezve elküldünk bármelyik elérhetőségen. Meglévő ügyfeleimnek is fel kell iratkoznia. Erre azért van szükség, mert sok esetben pl. e-mailen történik a számlázás, illetve a csomag részét képező levél továbbítása, továbbá vannak feltételek, amiket jóvá kell hagynia annak, akivel együtt dolgozom stb.

Feliratkozási adatokat bizalmasan kezelem és bármikor leiratkozhat a feliratkozó listámról (bármelyik levelem alján lévő linkkel vagy postai úton). A feliratkozó feliratkozásával jóváhagyja, hogy hír és reklám leveleket küldjek neki.

Aki jogtalanul használja a szellemi termékeinket, annak kilétét felfedjük

Az összes web termék, illetve bármely konzultáció alkalmával elhangzott megoldások és a weboldalak  teljes tartalmának sokszorosítása, másolása, közzététele, terjesztése vagy bármilyen jellegű tárolása KA előzetes írásos engedélye nélkül tilos. A tilalom alól kivételt képeznek azon pontok, melyek a felhasználási szabályzatban külön említésre kerülnek. Anyagaink megfelelő védelemmel vannak ellátva (sokszor a megvásárló adatait feltüntetve benne), mely segítségével beazonosítható, hogy ki vásárolta meg az adott terméket. Így, ha valaki ennek ellenére ezen saját szellemi termékeket jogtalanul felhasználja, kilétét közzéteszem weblapomon és akár más fórumokon is és a megfelelő jogi lépéseket megteszem ellene.

Megvásárolható webtermékek és egyéb szolgáltatások köre

• A megjelenített termékek, szolgáltatások kizárólag online módon a honlapról rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak alanyi áfamentesek, tehát erre semmilyen plusz költség nem adódik hozzá és tartalmazzák a házhoz szállítást postai ajánlott küldeményként (esetenként ez lehet személyes házhoz szállítás, ám ekkor előre egyeztetés történik a vevővel). Külön csomagolási és egyéb költség nem kerül felszámításra, csomagjaim a teljes postaköltséget is tartalmazzák (kivételt képeznek a könyvek és hangoskönyvek (cd, dvd), ha külföldre kell őket kiszállítani, erről részletes információ az adott termék leírásánál található).  Az árak a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett talál meg. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntom a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatom a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősíti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

• A webshopban Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenített meg. A termékek adatlapján megjelenített képek csak bizonyos esetekben térnek el a valóságtól (pl. cd borító színezete, vagy boríték színe, melyben postázásra kerül).

• Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja Felhasználókat az akció időtartamáról. Bármelyik akció más akcióval nem vonható össze, hacsak ezt külön a Szolgáltató nem engedélyezi egyéni elbírálás alapján. Ez vonatkozik az esetleges kedvezményekre is.

• A környezetbarát politika fontossága miatt a Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy semmilyen kinyomtatott (akár kötelező) dokumentumok átadására nem kötelezi Szolgáltatót, hanem e-mailben kap tájékoztatást mindenről, illetve ezen az oldalon megtalálja a legfontosabb tudnivalókat, melyet le is tölthet bármikor.  Továbbá a webtermékek tegeződő hangnemben szólítják meg a Felhasználót az eredményesebb kommunikáció jegyében.

• Felhasználónak valós adatokat kell megadnia feliratkozáskor, mely alapján elérhetővé válik Szolgáltató számára és, ha egyértelműen hamis adatokat ad meg, akkor Szolgáltató akár törölheti is az adatait, illetve megtagadhatja a kiszolgálást.

• A Szolgáltató a webtermék postára adása vagy a konkrét időpont megbeszélése után (ha konzultációt rendelt meg a Felhasználó) emlékeztető e-mailt küld a Felhasználónak, melyben a levél alján a legfontosabb feltételekről tájékoztatja őt és ennek az oldalnak az elérhetőségét is elküldi újra, mely a feliratkozásnál és minden aloldal alján is megtalálható. Ha ezt a Felhasználó nem kapja meg, akkor kötelezően jeleznie kell azt a Szolgáltatónak. Ezután bármelyik szolgáltatást veszi igénybe a Felhasználó (vagy ismerőse), illetve használja bármely terméket, ezzel a ráutaló magatartással jóvá hagyja azt, hogy megértette és teljes mértékben elfogadja az e-mailben (lásd kis betűs rész)  és ezen az oldalon található valamennyi feltételt, melyet a szolgáltatás vagy termék használata előtt elolvasott.  Ha pedig nem ért egyet Felhasználó bármely feltétellel, akkor kérjük ne igényelje egyik szolgáltatásunkat sem.  Ha pedig Felhasználó többed magával vesz részt egy személyes vagy online konzultáción vagy csoportos foglalkozáson, azt csak Szolgáltató előzetes jóváhagyásával teheti meg, és ebben az esetben Felhasználónak valamennyi információt továbbítani kell valamennyi másik félnek, amit Szolgáltató elküldött neki beleértve a kis betűs részt tartalmazó e-maillel, mert az összes feltétel mindenkire érvényes.  Ezt Felhasználónak abban az esetben is meg kell tennie, ha ajándékba szánja egyik terméket, vagy szolgáltatást (kivételt képeznek azon konzultációk, melyekre csak az adott fél iratkozhat fel közvetlenül, akinek a szolgáltatás szól). Ha Felhasználó részlegesen, vagy nem továbbítja a feltételeket, amiket megkapott, akkor az az ő felelőssége, ezért Szolgáltatót nem terheli semmilyen felelősség.

• Felhasználó bármely oldalon iratkozik fel, automatikusan felkerül a hírlevél listára is, melyről bármikor leiratkozhat (levelünk alján lévő leiratkozó linkkel vagy postai úton). Adatait új feliratkozással tudja módosítani (akár ugyanazzal az e-mail címmel). A feliratkozással Felhasználó jóváhagyja, hogy hír és reklám leveleket kézbesíthet neki a Szolgáltató. További információ erről, lásd Adatvédelmi Nyilatkozat.

 

Rendelés menete, utalás, postázás és számlázás

• A kívánt termék oldalán történő regisztráció.

• A vevő által megadott e-mail címre érkező e-mail-ben megadott adatok ellenőrzése. Ha az adatokat módosítani kell, akkor újra regisztrálnia kell a vevőnek (akár ugyanazzal az e-mail címmel). A vevő a hírlevélre is felkerül automatikusan.A vevő által megadott e-mail címre érkező e-mail-ben megadott adatok ellenőrzése. Ha az adatokat módosítani kell, akkor újra regisztrálnia kell a vevőnek (akár ugyanazzal az e-mail címmel). A vevő a hírlevelre is felkerül automatikusan.

• Az online szolgáltatás árának átutalása. Ha a pénz megérkezik a számlára, akkor automatikusan e-mailen (alap esetben, ha ügyfél nem rendelkezik máshogyan a postázási adatok megegyeznek a számlázási adatokkal) elektronikus számlát kap ügyfelünk a Billzone.eu közvetítésével.

• Ezután 1-6 munkanapon belül postán ajánlott küldeményként feladásra kerül a csomag (cd, dvd, könyv esetében elsőbbségivel, a festmények esetében normál ajánlott, törékeny küldeményként)  – melyről tájékoztató e-mailt küldünk -, amit a címre történő megérkezés után legkésőbb 5-10 munkanapon belül át kell vennie ügyfelemnek a postán, ha éppen a kézbesítéskor nincs otthon.  A postázás ez alapján Magyarországon belül 1-2 munkanap, míg külföldre 1-2 héten belül történik meg hozzávetőlegesen. A festményeket csak Magyarországra postázom ki, külföldre nem. A cd, dvd-ket, könyveket az egész világ területére kipostázom igény esetén. Más fizetési és szállítási módra nincs lehetőség, kivéve, ha ügyfelemmel személyesen is találkozom pl. egy konzultáció alkalmával. Ekkor a készpénz átvételekor egyidejűleg nyugtát adok át. Ritka esetben, postázás helyett személyes kézbesítés is megtörténhet Magyarországon belül, melyről előre tájékoztatom az ügyfelet időpontot egyeztetve vele. Ha a nyugta vagy az elektronikus számla formája nem megfelelő (papír alapút szeretne a Felhasználó), és vagy eltérnek a számlázási adatok a postázási adatoktól, akkor a vevőnek megrendeléskor a megjegyzés menüben ezt külön jeleznie kell a megfelelő adatokat megadva, mert alap esetben, mivel többnyire magánszemélyekről van szó, így az alapján számlázom. Ha csak online szolgáltatást, terméket rendel meg ügyfelem, akkor előre ki kell fizetni a teljes vételárat a szolgáltatás megkezdése előtt.  Ha meglévő festményt rendelt meg a Felhasználó, akkor azt korlátozott ideig teszem félre, hozzávetőlegesen egy hétig, így kérem lehetőleg 1-2 napon belül utalja át a kívánt összeget. Utalásnál a tárgyba minden esetben írja bele a Felhasználó a teljes nevét (ami egyezik a megrendeléskor megadott névvel), hogy be tudjam azonosítani, de utalhat más bankszámláról is, ami nem az ő nevén van.  Kérem, ha más devizában és nem forintban utal, akkor a megfelelő összeget utalja át ügyfelem, mert számlámon forintban fog ez megjelenni és erről az összegről számlázom. Kérem az átváltás és az egyéb banki költségeket ne terhelje a Felhasználó a vételárra, hanem annak teljes összegét fizesse ki átutaláskor pl. ha külföldről utal.

• Ha a webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti Szolgáltató, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni. A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával, illetve feliratkozással nyilatkozik arról, hogy nagykorú. Szolgáltató kizárja a visszaigazolási felelősségét minden esetben, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert pl. Felhasználó hibás e-mail címet vagy egyéb hibás adatot adott meg regisztrációja során, vagy a fiókjához tartozó tárhely telítettsége miatt nem tud üzenetet fogadni.

• A megrendelés elküldése előtt Felhasználó még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat (adatbeviteli hibák ellenőrzése), illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével.

• Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartom a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatom a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

• Felhasználó a csomag átvételekor (kézbesítéskor) a kézbesítő előtt köteles megvizsgálni az adott terméket és bármilyen észlelt sérülés, meghibásodás esetén azonnal jegyzőkönyvet felvetetni a kézbesítővel. Sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni a Felhasználó. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt ugyanis Szolgáltató nem fogad el! Szolgáltató postázás előtt ellenőrzi az adott terméket minden esetben, pl. cd esetében belehallgatva, belenézve az információs anyagba stb.

• Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről Felhasználót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Felhasználó által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni.

• A webtermékeken többnyire a cd korongra kerül nyomtatásra annak pontos tartalma, így a Felhasználó le tudja azonnal ellenőrizni, hogy minden megtalálható-e rajta vagy sem.

• Nem használok kötelezően előírt online pénztárgépet (kötelező egyes tevékenységek kapcsán), hanem helyette a jogszabályban előírt módon névre szóló számlát állítok ki. Ehhez azonban szükségem van az ügyfelem valós e-mail címére, teljes nevére és címére, mert sok esetben elektronikus számlát állítok ki, melyet e-mailen küldök ki ügyfelemnek. Így valamennyi szolgáltatásom igénybevételéhez leendő ügyfelemnek ezt jóvá kell hagynia,hogy e-mailen be tudja fogadni az elektronikus számlát. Ellenkező esetben kérem ne igényelje szolgáltatásomat.

 

Fizikai közérzetjavító szolgáltatás

Frissítő-lazító masszázs – mely nem minősül gyógymasszázsnak -, igénybevétele előtt az ügyfél kötelessége, hogy szakorvos segítségével ellenőrizze valamennyi kontraindikációt (ellenjavallatot) magára nézve, mielőtt a szolgáltatást igénybe venné. Fontos, hogy a leendő ügyfél csak abban az esetben igényelje a masszázst saját felelősségére, ha az orvosa erre engedélyt adott neki, hiszen csak ő kompetens a diagnózis megalkotására.

Kontraindikációk (ellenjavallatok)

 • minden akut és heveny gyulladásos és lázas állapot (pl. akut artritis)
 • várandóság, menstruáció első 2 napja
 • kiugróan magas és ingadozó vérnyomás
 • instabil pszichés állapot
 • mélyvénás trombózis
 • epilepszia
 • alkoholos állapot
 • törött, sérült csontok
 • friss traumatikus sérülések esetén (hámsérülés, ízületi sérülés és törés)
 • friss agyi történések esetén (stroke)
 • vérzékenység
 • cukorbetegség
 • gombás láb, egyéb fertőző betegségek
 • komolyabb bőrsérülések és nedvező, gennyes, fekélyes elváltozás a bőrön
 • rosszindulatú daganatok
 • közvetlenül műtét után
 • gyulladt vagy visszeres láb
 • erősen dagadt, ödémás láb
 • szívbetegség és pacemaker (szív és keringési rendellenességek, dekompenzált szív problémák, infarktus, anginás roham stb.)
 •  obliteratív érbetegség
 • akut vénás betegség, tágult visszér
 • előrehaladott csontritkulás
 • ízületi instabilitás, sérülés, törés és izzadmány

Elállás joga és garancia

• A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket, melyet Szolgáltató kiterjeszt 14 napra (naptári nap). Ezen kívül az online vagy személyes konzultáció alkalmával az 1 órás konzultáció után közvetlenül egyszer bármikor megtagadhatja a Felhasználó a kifizetést, ha nem elégedett a szolgáltatással (ha kifizette előre ennek díját, akkor visszakérheti a teljes összeget), de utána több konzultációt nem vehet igénybe, így utólagos pénzvisszafizetésre nem formálhat jogot. E-mail konzultációnál is egyszer ugyanerre van lehetőség ugyanezekkel a feltételekkel, illetve az 1 óránál hosszabb konzultációk esetében (legyen az online vagy személyes) az első 30 percben állhat el az ügyfél hasonló módon, de ezután erre már nincs lehetősége.

• Elállás esetén kérem a Felhasználót, hogy lehetőleg ajánlva juttassa vissza a terméket, hogy biztosan megkapjam azt. Ezen kívül kérem csatolja mellé az eredeti számlát, illetve kérem pár sorban indokolja meg az elállás okát.

• Elállás esetén kérjük a Felhasználót lehetőleg ajánlva juttassa vissza a terméket, hogy biztosan megkapjuk azt. Ezen kívül kérjük küldje el vele a számlamásolatot is, hogy be tudjuk azonosítani, illetve kérjük pár sorban indokolja meg az elállás okát. Köszönjük.

• Nem illeti meg az elállási jog Felhasználót olyan termék esetén, mely Felhasználó személyéhez kötött, Felhasználó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, így különösen a saját igény alapján elkészült festmények esetében.

• Szolgáltató a termék visszaérkezését követően a fenti jogszabály értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a Felhasználó részére.

• Amennyiben Felhasználó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését e-mailen teheti meg (lásd fenti elérhetőség). Postai úton (lehetőleg ajánlva, hogy biztosan megérkezzen) tudja a Felhasználó visszaküldeni az adott terméket a Szolgáltató nevére és címére (lásd ebben a Szabályzatban megtalálható Szolgáltató adatai alapján).

• A Szolgáltató az éppen előállítás lehetőségétől függően maga dönt arról, hogy cd-t vagy dvd-t küld el Felhasználónak, melyek többnyire word dokumentumokat, jpeg képeket és mp3 hang file-okat, avi filmformátumokat stb. tartalmaznak környezetbarát módon, így csak megfelelő eszközzel pl. számítógép lehet őket megnyitni, illetve lejátszani.  Felhasználónak kiemelten ügyelnie kell a termék rendeltetésszerű használatára (pl. a megfelelő, jogtiszta szoftverekkel kell lejátszani a hanganyagokat, megnyitni a file-okat stb.), ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Felhasználót terheli vagy, ha nem tudja emiatt megnyitni a file-okat.

•  A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Felhasználó bankszámla számlájára (ahonnan korábban a vásárlás lezajlott) Szolgáltató visszatéríti a termék vételárát.

•  Annak érdekében, hogy a törvényben hatályos 30 napos határidőn belül vissza tudjuk utalni a vételárat kérjük a fenti kritériumok betartásának figyelembevételét, a termék mihamarabbi visszaküldését.

• Felhasználó panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található e-mail elérhetőségen, aki 30 napon belül válaszol erre. És ugyanezen a címen Felhasználó jelezheti kifogását, vagy kérhet információt valamely termékről vagy megrendelésről. Ha panasz esetén a válasszal a Felhasználó nem ért egyet akkor a területileg illetékes szakhatóságot érdemes felkeresnie: az ügytől függően pl. Fogyasztóvédelmi FelügyelőségBudakalász Város ÖnkormányzataPest Megyei KormányhivatalKözigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi HivatalaNemzeti Adó és Vámhivatal és Békéltető Testületek

Adatvédelmi nyilatkozat

Az adatkezelés nyilvántartási számai: NAIH-63694/2013., NAIH-63696/2013., NAIH-63700/2013.,
NAIH-64229/2013.

Az adatszerzés biztonságos folyamata

1. Az adatgyűjtés online feliratkozáson keresztül valósul meg. A feliratkozásnál egyértelműen fel van tüntetve, hogy az adatokat bizalmasan lesznek kezelve és mindenki csak saját valós adatait adhatja (más helyett nem regisztrálhat) és, hogy feliratkozással jóváhagyja, hogy hír és reklámleveleket is kaphat, továbbá bármelyik levél alján lévő link segítségével le tud iratkozni a listáról vagy postai úton. Illetve, hogy pszichés probléma esetén keressük fel a szakrendelést és, hogy mindenki saját felelősségére tudja alkalmazni a módszereket, melyeket megtalál a honlapon. Mely közlemény ezen kívül minden honlap alján is megtalálható.

2. Az adatok csak akkor kerülnek be az adatbázisba, miután a feliratkozó és lehetősége van átnézni az általa megadott adatokat és hiba esetén kijavítani őket újabb regisztrációval. Ebben a levélben szintén megtalálható az adatvédelmi nyilatkozat és felhasználási feltételek linkje. Regisztráció után így bárki megismerheti a feltételeket, és szabadon eldöntheti ez után, hogy jóváhagyja-e azokat vagy sem, lásd leiratkozás segítségével. Akik ezt kijátszva vesznek részt bármelyik szolgáltatáson pl. ennek ellenére jönnek el a csoportos találkozóra, azokra ugyanúgy érvényes a regisztráció után levélben kiküldött valamennyi feltételem, mely bármely szolgáltatásom igénybevételével automatikusan elfogadottnak minősül. Ugyanis csak annak a jelentkezését tudom elfogadni valamennyi szolgáltatásom, termékem igénybevételére, aki jóváhagyja maradéktalanul az e-mailen általam kiküldött kis betűs részt, mint szerződést. Ez a szolgáltatás igénybevétele előtt e-mailen kerül kiküldésre (ügyfél által megadott e-mail címre), mely részletesen tartalmazza feltételeimet, melyek nem módosíthatóak, egészíthetőek ki az ügyfél részéről semmilyen esetben sem és felülírnak minden más kommunikáció alkalmával elhangzott valamennyi információt. Ha ezzel nem ért egyet ügyfelem, akkor kérem ne igényelje egyik szolgáltatásomat sem.

Regisztráció után a megerősítő e-mail segítségével így mindenki megismerheti a feltételeket,
és szabadon eldöntheti ez után, hogy jóváhagyja-e azokat a feliratkozás megerősítésével vagy sem. Akik ezt kijátszva vesznek részt bármelyik szolgáltatáson pl. ennek ellenére jönnek el a csoportos találkozóra, azokra ugyanúgy érvényes a regisztráció után levélben kiküldött valamennyi feltételem, mely bármely szolgáltatásom igénybevételével automatikusan elfogadottnak minősül. A reklámokban és a honlapon ugyanis egyértelműen ki van hangsúlyozva, hogy csak annak a jelentkezése kerül elfogadásra, aki beregisztrálva jóvá hagyva a feltételeket és csak ezután kapja meg az illető a részletes információkat (pontos helyszín és időpont).

A felhasználók adatai

A szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében a szerződések, tárolásra kerülnek. Keresztes Attila E. V., nyilvántartási szám: 31112089, (a továbbiakban KA szolgáltató, adatkezelő), mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát, melyben elsősorban magánszemélyeknek nyújt szolgáltatást. Továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.
KA https://www.keresztesattila.hu  címen elérhető szolgáltatásának adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők minden oldal aljáról:  https://www.keresztesattila.hu/felhasznalasi-feltetelek/ címen. KA fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét.

KA elkötelezett felhasználói személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. KA a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

KA az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott, és betart. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

 • 1992. évi LXIII. törvény – a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról (a továbbiakban Avtv., adatvédelmi törvény);
 • 1995. évi CXIX. törvény – a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (Katv.);
 • 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
 • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
 • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.).

Alapelvek az adatkezelés során
Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli. KA honlapjain mindenki önszántából tud regisztrálni, aki természetes, cselekvőképes 18. életévét betöltött személy és elismeri, hogy csakis saját adatait adja meg, tehát nem regisztrál más nevében. Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak.

Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig. Személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel kezelhető. Az érintettet – egyértelműen, közérthetően és részletesen – tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

A kezelt személyes adatoknak meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:
a) felvételük és kezelésük tisztességes és törvényes;
b) pontosak, teljesek és ha szükséges időszerűek;
c) tárolásuk módja alkalmas arra, hogy az érintettet csak a tárolás céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

Korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jel alkalmazása tilos. A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.

Személyes adat (beleértve a különleges adatot is) az országból – az adathordozótól vagy az adatátvitel módjától függetlenül – harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére akkor továbbítható, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult, vagy azt törvény lehetővé teszi, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, illetőleg feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme. Az EGT-államokba irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha a Magyar Köztársaság területén belüli adattovábbításra kerülne sor.

A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

KA tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak. A felhasználó felelőssége, hogy csak olyan adatai kezeléséhez adjon hozzájárulást, amelyek tekintetében az adataival történő esetleges visszaélés kockázatait mérlegelte. Külső szerverek segítik a honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését (pl. Google). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani.

Elérhetőségük: www.google.com/analytics 

Szintén külső szolgáltató végzi a hirdetések kiszolgálását. Az ezzel kapcsolatos adatkezelésekről a hirdetési szolgáltató (Google AdSense) tud felvilágosítást adni a www.google.com/adsense címen található elérhetőségein. A Google AdSense érdeklődésen alapuló hirdetéseinek testre szabását és lemondását a következő címen kezdeményezheti: www.google.com/adsense/support/bin/request.py?contact=abg_afc&hl=hu

A szolgáltató, illetve a megjelölt külső szolgáltatók a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatásai során elmentett adatait a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség. A külső szolgáltatók a felhasználói szokások mérésével, valamint a hirdetések kiszolgálásával kapcsolatosan, információgyűjtés céljából ún. webjelzőket (web beacons) is használnak. A webjelzők funkciója hasonló, mint a sütiké, de ezek letiltására nincs lehetőség a böngészőkben.

A honlapokon történő regisztráció

Az adatkezelés célja: a felhasználók kiszolgálása, cikkek elküldése, tájékoztatása hírlevél és alkalmi üdvözlet küldése.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása.
A kezelt adatok köre: a feliratkozók, akik hírlevél regisztráció alkalmával vezeték- és keresztnév, e-mail cím megadására vannak kötelezve. Egyéb, illetve segítség kérésére alkalmas konzultáció regisztrációja esetén pedig ezen kívül mobilszán, postacím, számlázási cím, online konzultáció esetén skype név és az adott probléma megadásának kötelezettségével egészül mindez ki, a számlakiállítás és az időpont egyeztetése, lemondásának lehetősége miatt. Webtermékek esetében (cd és vagy könyv) vezetéknév, keresztnév, e-mail, mobilszán, postacím, számlázási cím megadása kötelező. Csoportos foglalkozás esetén pedig vezetéknév, keresztnév, e-mail, mobilszán, postacím megadása kötelező, hogy a művelődési házzal eldönthessük, hogy a díjmentes programon a környékbelieket részesítsük-e előnyben, illetve a program változásakor KA elérhesse a résztvevőket. Támogatás esetén vezetéknév (vagy cégnév), keresztnév, e-mail, mobilszám adataira van szükség, az adótörvények alapján és a köszönetnyilvánítás miatt. Ajánlás esetén vezeték és keresztnév, fénykép, város és foglalkozás adatainak nyilvános megjelenítése az ajánlással együtt.

Az adatok törlésének határideje: Miután a feliratkozás, az adatok ellenőrzése után megerősítésre került, a hozzájárulás visszavonásáig, tehát amíg az illető bármelyik levél alján megtalálható link segítségével le nem iratkozik a levélsorozatról vagy amíg a szolgáltatás érvényben van. Csoportos összejövetelnél az emlékeztető e-mailről történő leiratkozásáig, mely segítségével lehet jelentkezni az adott programra, vagy amíg a szolgáltatás érvényben van. Ezekről szintén bármelyik levél alján lévő leiratkozó link segítségével vagy postai úton le lehet iratkozni. Egyéb szolgáltatásnál visszavonásig maradnak megőrzés alatt a személyes adatok az ajánlással egyetemben (lásd e-mailen történő értesítés).

A személyes adatokat ugyanazzal az e-mail címmel újbóli feliratkozással lehet módosítani. Ha pedig más e-mail címmel szeretne regisztrálni a felhasználó, akkor előbb a régi adatokat érdemes törölnie a leiratkozó link segítségével (mely minden levél alján megtalálható) vagy postai úton, hogy ne kapjon duplikálva leveleket más-más ügyfél által megadott e-mailcímekre. Akik pedig nem a hírlevélre iratkoztak fel: hanem egyéb szolgáltatásokra és megváltozik az adatuk, azoknak ezt jelezniük kell új feliratkozással, ha még a szolgáltatás nyújtása folyamatban van. Továbbá bármilyen szolgáltatásra iratkozik fel valaki, automatikusan a hírleveleket is meg fogja kapni, ahogy ezt feliratkozásnál le van írva a honlapon és arról önszántából tud leiratkozni bármelyik levél alján lévő link segítségével vagy postai úton.


Tartalom és információmegosztás

A felhasználó által megadott tartalomért a felhasználó felel.

A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága

KA számítástechnikai programja által gyűjtött adatok, adatmegőrzési helyén, azaz a székhelyén megtalálhatóak.

Jogorvoslat

Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél

a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
b) személyes adatainak helyesbítését, valamint
c) személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.

Továbbá a 15.§ (1) bekezdés szerint az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről,
az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről,
továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Adatok módosítása, törlése, zárolása

A Felhasználó bármikor módosíthatja vagy kérelmezheti adatainak helyesbítését az itt meghatározott elérhetőség(ek)en és mód(ok)on.
A Felhasználó – a kötelező adatkezelés kivételével – törölheti személyes adatait vagy kérelmezheti a személyes adatainak törlését vagy zárolását az itt meghatározott elérhetőség(ek)en és mód(ok)on (pl. email útján).

A Felhasználó személyes adatait szankciószerűen a Felhasználási Feltételekben meghatározott esetekben, az itt meghatározottak szerint is törölheti KA. A Felhasználó személyes adatait a inaktivitás esetén szintén törli KA.

A Felhasználó személyes adatait akkor is törli KA, ha kezelése jogellenes; az adatkezelés célja megszűnt; vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt; azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte; vagy ha az adatkezelés hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki.
A Szolgáltatás megszűnésével – a jogszabályokban előírt (pl. számlázási) kötelezettségek teljesítéséhez szükséges adatok kivételével – KA törli a Szolgáltatás Felhasználóinak a konkrét Szolgáltatáshoz kapcsolódóan kezelt személyes adatait. A Szolgáltatás átnevezése, átalakítása, más Szolgáltatással való egyesítése nem jelenti a Szolgáltatás megszűnését.

Törlés helyett KA zárolja az adatokat akkor, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adatot kizárólag addig kezeli KA, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárja.

A gazdasági reklámot tartalmazó közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés küldéséhez adott hozzájárulás megkeresés-típusonként (pl. hírlevél stb.) külön-külön bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható a levelek alján. A Felhasználási Feltételekben meghatározott esetekben – a jogszabályok adta kertek között – a hozzájárulás visszavonása után a Szolgáltatás nem vehető igénybe. A hozzájárulás visszavonása más esetekben nem jár a Szolgáltatás igénybevételének (pl. regisztráció) megszüntetésével.

A Felhasználó végfelhasználói készülékén elhelyezett munkamenetre szóló cookie a böngésző bezárásával törlődhetnek. A Felhasználó végfelhasználói készülékén tartósan elhelyezett böngésző cookie a készülék merevlemezére kerül, és az internetes böngésző bezárása után is megmaradhat a cookie manuális törléséig, illetve a időtartamának lejártáig, mely beállítással módosítható. A Felhasználó végfelhasználói készülékén elhelyezett böngésző cookie-k bármikor törölhetőek a készülékről, a böngésző megfelelő beállításainak kiválasztásával pedig visszautasítható a cookie-k használata, ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy a Felhasználó nem fogja tudni kihasználni az adott Szolgáltatás összes funkcióját. Minden egyes böngészőben illetve végfelhasználói készüléken külön-külön szükséges a letiltást végrehajtani. A cookie-k kezelésére általában a böngészők eszközök/beállítások menüjében az adatvédelem beállításai alatt van lehetőség. A flash cookie végleges törléséről az alábbi oldalakon olvashat bővebben: http://javascriptprog.hu/2011/02/28/flash-cookie-1-resz-megosztott-helyi-objektum/ (magyar nyelven), http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html (angol nyelven).

Tájékoztatás

A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni KA. által az adott Szolgáltatással összefüggésben kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról az adott Szolgáltatás Felhasználási Feltételeiben illetve az itt megjelölt elérhetőségeken.

KA a Felhasználó kérelmére tájékoztatást ad a Felhasználóra vonatkozó, az adott Szolgáltatással összefüggésben általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. KA a kérelem benyújtásától számított legfeljebb 25 napon belül adja meg a kért tájékoztatást.
Bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetve jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkereshetik KA-t tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett. KA a megkereső szerv részére – amennyiben a pontos célt és az adatok körét megjelölte – a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat rendelkezésre bocsátja.

Tiltakozás személyes adat kezelése ellen

A Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag KA-re vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges.
Ha KA a Felhasználó tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és az esetleges adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett Felhasználó személyes adatát korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
Ha az adatkezelést (pl. számviteli) törvény rendelte el, az adatkezelő a Felhasználó adatát nem törölheti, viszont a személyes adatot nem továbbítja az adatátvevő részére, ha a tiltakozással egyetértett, vagy bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

Igény bejelentése KA-nál

KA az egyes Szolgáltatásaihoz kapcsolódó igények bejelentésére egyféle módon lehetőséget adhat: email útján.
Amennyiben KA az igény benyújtására email útján lehetőséget ad, a korábban a KA részére az adott Szolgáltatással összefüggésben megadott email címről érkezett igényt KA a Felhasználótól érkezett igénynek tekinti. Egyéb email címről, benyújtott igények esetén a Felhasználó akkor nyújthat be igényt, ha – KA vagy jogszabály által meghatározott módon – megfelelően igazolta felhasználói minőségét.

Amennyiben KA. adatkezelése nem az érintett hozzájárulásán alapul, hanem az adatkezelést harmadik személy visszaélésszerűen kezdeményezte, az érintett kérheti a rá vonatkozó, valamely Felhasználó által róla közzétett személyes adat törlését, valamint az adatkezeléssel kapcsolatos tájékoztatást személyazonosságának és a személyes adattal fennálló kapcsolatának megfelelő igazolása mellett.
A Felhasználó halála esetén a halotti anyakönyvi kivonat bemutatásával illetve másolatának a Szolgáltatás ügyfélszolgálati címére történő megküldésével a Felhasználó bármely közeli hozzátartozója, illetve az, akit végrendeleti juttatásban részesített, kérheti a Felhasználóval fennálló kapcsolatának igazolása mellett a Felhasználóra vonatkozó adatok törlését, valamint jogos érdekének igazolása mellett az adatok továbbítását.

KA akkor biztosítja a jogszabályok által előírt jogorvoslati igények előterjesztésének lehetőségét, amennyiben az érintett (akár Felhasználó, akár egyéb érintett) a jogszabály által meghatározott módon – megfelelően igazolja személyazonosságát és az érintett adattal fennálló kapcsolatát.
Bármely érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos vélt jogsérelem esetén az illetékes törvényszékhez, a fővárosban a Fővárosi Törvényszékhez is fordulhat vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (elnök: dr. Péterfalvi Attila, 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., ugyfelszolgalat@naih.hu, +36-1-3911400, www.naih.hu

Név: Adatvédelmi Biztos Hivatala
Székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 22.
Postacím: 1387 Budapest, Pf.: 40.
Telefon: 06-1-475-7186, 475-7100
Telefax: 06-1-269-3541
E-mail: adatved@obh.hu

Név: Budapesti Békéltető Testület
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: onlinevita@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 20 33

 

Elérhetőség

Köszönöm a rengeteg megkeresést, de nem áll módomban díjmentes tanácsadással foglalkozni. Meglévő, hűséges ügyfeleimre koncentrálok, de rengeteg díjmentes szolgáltatás érhető el a weblapon.

A keresendő szöveget itt kell begépelni és utána enter-t nyomni