Ébreszd fel a benned lévő gurut. A spirituális utazásunk belső energiánk fejlesztésével: kundalini felébresztése, meditáció, energia

 In Filozófiai cikkek, guru - üzenet a legmagasabb szintről


Forrás: Sri Vasudeva, Energia tudatosság és a kundalini utazás (2009)

A spirituális, önismereti út fajtái közül és a belső guru felébresztése

A spiritualitást ezer féleképpen lehet érzékelni. Jézus pl. a szeretet útját járta, Buddha (buddhizmus) a tudatosságét. Sri Vasudeva pedig az energiák felébresztésében (kundalini) segít. Ha ezt felébresztjük és a csatornát tisztítjuk a csakrákkal egyetemben, akkor előbb utóbb a lenti csakrából fel áramlik a legfelsőbe. Ha felébred a kundalini, akkor a belső mesterünk ébred fel.

Ez ugyanis ugyanaz! Vannak olyan légző technikák, amik pár perc után kiüti az elmét. Persze mindenkire máshogyan hat. Van, aki elájul.:) De spirituális élményeinknél nem kell túl komolyan foglalkozni a tűzijáték élménnyel, hanem inkább első lépésben a belső békét, boldogságot és harmóniát mélyítsük el, hogy azt mindig, minden helyzetben érezzük. Aztán mélyebbre megyünk a meditációban és azt is állandósítjuk. Lépésről lépésre. Ez az alap. Ehhez kevés az elmélet, tapasztalat kell. Nem elég elhinnünk, hogy minden jó, ahogy van, az csak hit, nem tapasztalat.

 

.
Ebben a cikkben két technikát is megosztok ezzel kapcsolatosan. De kezdjük pl. ezzel is (ha jól csináljuk, megváltoztatja életünket): Mi az, ami két millió eurónál is sokkal boldogabbá tesz minket és bárki bárhol, bármikor megkaphatja? Egyszerű teszt-gyakorlat a cikkben és megoldás a legvégén – boldogság, most, jelen, most hatalma, Eckhart Tolle, a most hatalma a gyakorlatban I.

És most nézzük meg Sri Vasudeva észrevételeit, aki hangoztatja, hogy ez az „állapot”, a mi számunkra is elérhető. Minél jobban megtisztulunk, annál többet látunk Istenből. Fontos, hogy a különféle testérzeteket ne keverjük össze a fizikai szinttel. Ezek már energiák (asztrál világ). Nézzük át ezeket a szinteket az ősi India bölcsessége alapján. Ezekről a mélységekről egyébként már írtam: A meditáció mélységei a Védanta szerint és az intuíció fejlesztése – a meditáció bibliája

 

 

A 4 tudatállapot szintje

Már a tudósok is rájöttek, hogy valamilyen energiaforrás fenntartja az Univerzumunkat (lásd Zéró Pont Mező). Indiában individuális lényként is utalnak rá (Atman vagy Dzsivatman), a kozmikus lényt pedig Paratmannak hívják. A tudomány ebbe az irányba közelít egyre jobban.

Van a dzsagrat, szvapna, szusupti és a turiya India bölcsessége szerint. A fizikai szintet ismerjük. Itt a testi tudatosság működik. ,,Én vagyok és a világ.” Evésre, ivásra, testi élvezetekre, legmegfelelőbb túlélésre szorítkozik csupán a figyelmünk. Érdekes, hogy aki ebben él, az mást badarságnak tart. Igaza, van, ha csak ennyit látok a valóságból, akkor a többi nem létezik számomra és így hülyeségnek fogom tartani. Fantáziálásnak. De érdemes saját tapasztalat alapján először megvizsgálni a valóságot és utána véleményezni. Olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy a világ csak az ő lakásából áll. Nem véletlenül értekezik egy filozófiai elmélkedés arról, hogy ugyan veszélyes, de érdemes a padlásszobából kijönni. Megismerkedni a valósággal. Azzá válni.

 

A következő az asztrál szint. Itt mélyebb érzések, finomabb gondolatok, eszmék, hitek erősödnek fel számunkra. Ezután a kauzális szinten régebbi emlékeink, korábbi létezéseink jönnek elő. Ebben is könnyű elveszni. E három szinten még mindig ki vagyunk téve az érzelmek libikókájának, megfosztva a valódi szabadságtól. De az élet nemcsak a fizikai testre korlátozódik, érdemes ebben elmélyednünk. Ugyanis aztán jön a lélek szintje, a folyamatos eksztázis szintje: a turiya. Ekkor folyamatosan csak ez van éjjel s nappal. Minden ebben oldódik fel.

 

A szenvedés, a nyomorúság oka

A szenvedésünk oka, hogy megkötjük magunkat. Az elért cél ural minket. De ki mondta, hogy nem lehet beljebb hatolnunk önmagunkban? Minél mélyebbre hatolunk a Forrásba Sri Vasudeva szerint annál jobban feloldódik az ítélkezés (pozitív és negatív). Belül (nem fizikai testen keresztül érzékelve a valóságot) egységet találunk. Mert minden egy forrásból ered, mindegy hogyan nevezzük azt. Kapcsolódunk belső lényünkkel…

 

2 gyakorlat, hogy elindulhassunk ebbe az irányba – kundalini energia, meditáció felébresztése

Mindenki a végével kezdené, a legjobb technikával, hogy egy másodperc alatt elérje ezeket az állapotokat. De ilyenkor inkább a türelmetlenséget vizsgáljuk meg, vagy változtassuk át lelkesedéssé. Hiszen azzal kell dolgoznunk, ami van. Ez a valóság. Hiába nem tetszik. Mikor valamilyen minőség felmerül bennünk, ami negatív akkor ne összezsugorodjunk, hanem ellenkezőleg táguljunk ki tudatilag és szemléljük minél nagyobb távolságból azt. Egy másik módszer segítségével, pedig vizsgáld meg, hogy gondolataid milyen kapcsolatban vannak másokéval. Milyen vibrációk cserélődnek köztetek? Érdemes Sri Vasudeva szerint energiatudatosságra váltanunk, ha teljesen végig akarjuk járni a spirituális utat. 2009-es 40 napos elvonulásán tavasszal ezeket az üzeneteket hagyta hátra nekünk. És mikor először tapasztalunk rosszullétet azt betegségekhez kötjük, mert először ebben az esetben tapasztaltuk azt meg. De most teljesen másról van szó: tisztulásról. Persze ehhez tapasztalt mesterre van szükség, aki végigvezet minket.

 

 

Leföldelés fontossága

A fizikai érzékeinkkel tudjuk leföldelni magunkat, hiszen nem szabad elszállnunk, ebben a világban is van feladatunk. Ezeket össze kell hangolnunk egymással.

 

Az azonosulás akadályozza a kibontakozást

A formával való azonosulás identitást hoz létre, az pedig előbb utóbb szenvedéshez vezet. Létezik tehát a fizikai test. Ezt ismerjük. Ez durvaenergia. Létezik a finomabb energia, ez a dinamikus test csakrákkal. Ezután pedig a nagyon finom energiájú kauzális test (itt tárolódik az összes infó). Ezek fölé kell hatolnunk. Az információcserét pedig egymás között energiák, rádióhullámok továbbítják. Hihetetlen szintek, amiket megvalósíthatunk.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
sadguruk, mesterekspirituális utazás