Spirituális mester keresése és mások élményeinek kezelése – spirituális dolgok, fejlődés, valóság, és felemelkedés

 In Filozófiai cikkek, guru - üzenet a legmagasabb szintről

Spirituális élmények és a marhaság keveredései (spirituális valóság)

A különféle meditációk hatására nagyon sokféle spirituális élményben lehet részünk. Sőt, akár anélkül is megtörténhetnek velünk érdekes dolgok, átkerülhetünk módosult tudatállapotba. Ez lehet pozitív és, ha félünk tőle akkor negatív is. De a legjobb, ha nem vesszük túl komolyan. Megfigyeljük (nem fojtjuk el) és megyünk tovább, nem beleragadva. Mert könnyű megszédülni az úton, de nekünk a megszabadulás felé kell mennünk. Nem leragadni útközben, akármennyire is csábító. Sokan egymást túl überelve beszélnek élményeikről. Egy ashramban ahol jártam alapszabály volt, hogy nem szabad csak a mesterrel erről beszélni. Nem véletlen. Beindulhat mind a két fél egója – spirituális fejlődés, valóság, dolgok, felemelkedés, spirituális mesterek, élmények.

 

Ez pedig más irányba visz el minket. Most nem a fizikai világban lévő Porsche a nagy dolog, hanem a spirituális élmény. Ugyanúgy ego mind a kettő. Nem feltétlen függ össze az élmény milyensége a spirituális fejlődéssel, önismeret fejlődésével! Mint ahogy van, akinek nagy a fantáziája, képzelőereje és összemossa a valóságot egy álomvilággal. Ki tudja mi a (spirituális) valóság és mi nem az?

 

De amíg nem találkozunk egy mesterrel, aki jó értelemben hátba csap és akivel csak jót nevetünk a múltunkon, ami olyan mintha álom lett volna, addig minden szentnek maga felé hajlik a keze. Azaz megy az egózás. Volt egy ismerősöm, aki folyton órákig ecsetelte hihetetlen élményeit nap, mint nap. De, aki ennyi élményt megélt, annak már nem itt kéne lennie. És annak miért akadnának magánéletbeli problémái folyton?

 

A másik oldal – spirituális élmények

De nézzük meg a másik oldalt is. Mert mindig a szándék a fontos. Miért teszünk meg valamit? Azért, hogy dicsekedjünk (többek legyünk a másik embernél) vagy azért mert megéltünk valami kemény dolgot és összetörve meséljük, segítségért kiáltva? Természetesen ez már nem a hőzöngésről szól. A segítők közül pedig sokan megbélyegzik a másikat (tisztelet a kivételnek), mert olyan területekről számol be az illető, ami a másik embernek (vagy a tudomány számára) még ismeretlen, így betegesnek tartja azt. Ez olyan, mint a boszorkányégetés. Aki elmondja fejből a 10 parancsolatot kegyelmet kap. De egy valamire való boszorkány hamar bebiflázza ezt, nem? Vajon ezzel tényleg meg lehet téríteni őt vagy kiszűrni a boszorkányokat?

Konkrét technikák, melyek a beteljesedés irányába visznek minket – spirituális, felszabadulás, megvilágosodás, megvilágosodott

 

Spirituális fejlődés, felemelkedés, spirituális dolgok és mester

Akinek elege van az evilági szenvedésből (folyamatos hajsza a pénzért, az érzelmek hullámzásából, unalomból, stresszből, depresszióból stb.) az előbb utóbb felteszi a kérdést: Tényleg csak ennyi lenne ez az egész? Valaminek még lennie kell. Így előbb vagy utóbb befelé indulunk el. És ugyan ez magányos út, de itt találkozunk majd a haverokkal. Többel, mint gondolnánk. Ha komolyan gondoljuk és nap, mint nap keressük a kapcsolatot Istennel vagy a belső valóságunkkal (ki hogyan nevezi), akkor az élet elküldi a mestert, aki már ott van, ahova mi is szeretnénk eljutni. Ő a mi külső megtestesítőnk. De nem a külsőségekre gondolok, nem kell őt majmolnunk, csak vele együtt befelé mennünk. Ha odaadóak vagyunk a gyakorlásban, akkor a guru megnyitja előttünk a kaput. Megtaláljuk önmagunkban a mestert és egyre jobban elmélyed a dolog. Egyre közelebb kerülünk az öröm és örök boldogság birodalmához.

Online Tv – Suma Ching Hai (közvetlen kapcsolat Istennel) – megvilágosodott mester meditációi

Sri Vasudeva egy hiteles, megvilágosodott guru, inspiráló mentor, aki az elmén túlról szól hozzánk

 

Ki a jó spirituális mestert?

Aki már kinevelt egy másik spirituális mestert (vagyis át is tudja adni a tudást). De, visszatérve a kérdésre: Ki a jó férj, vagy feleség? „Tudja a fene”, ahogy Forrest Gump mondaná. De érezni fogjuk. Felemelkedünk a társaságában, akkor is, ha nem beszél. (Nem a szavakkal emel fel minket, hanem puszta lényével.) Mint a természetben, körbevesz minket bármit is csinálunk. Megnyugtat. A mester katalizátor. Persze érdemes ezt kihasználni és nemcsak rá, hanem önmagunkra is figyelni, befelé menni a társaságában, mert ő megteremti az alapot. Abban könnyebb gyakorolni. Felemel minket, de ha nem gyakorlunk vissza fogunk jönni. Nem függhetünk tőle, mert ha elmegy kávézni már le is estünk. Meg kell találnunk a bennünk lévő mestert (mindenkiben ott van) ebben segít ő maga. Ez a dolga, eddig vagyunk vele együtt.

Vannak hiteles emberek, akiktől sok bölcsességet, tudatosságot tanulhatunk – megvilágosodás, megvilágosodott emberek üzenetei

 

Hogyan kezdjünk hozzá? – spirituális fejlődés

Ki a hiteles mester? Aki folyamatosan ebben az állapotban van és az elmén túlról szól hozzánk az mesternek számít. Aki társaságában félünk, ambivalens érzéseink támadnak ő valószínűleg nem az akit keresünk, illetve aki máshogy él, mint ahogyan beszél róla. Ők tanítók, tőlük is tanulhatunk, de ha elértük a magasabb spirituális fejlődési szintet, akkor biztos megjelenik a mester az életünkben. Hiszen az általános iskolákban is vannak tanárok, akik előkészítenek minket, hogy az egyetemen már a professzortól tudjunk tanulni. De, ha még írni és olvasni sem tudunk akkor nehezebb a professzornak segítenie, magasabbra emelnie, de természetesen ebben az esetben is tud nekünk segíteni. De általában nem értjük őt és lehülyézzük. Szóval, induljunk egy úton, ahol jól érezzük magunkat és a többi jön magától, ha komolyak a szándékaink. Egy haver, egy könyv, egy előadás meg fog minket találni és tudni fogjuk merre menjünk tovább. Mint mikor elutazunk. Nem kell az otthonunkban kitalálni melyik kis utcában fogunk barangolni Toscánában. Majd ott kiderül és csodálatos lesz.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
megszabadulás, igazságmeditáció, relaxáció