Spiritualitás és Isten igéje – a Názáreti Jézus Krisztus, Isten akarata, jó Isten, szeretete, fia, Jézus keresztre feszítése, üzenetei

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

,,Egy erő hatná át
A nagy mindenséget,
Nem volna más vallás,
Nem volna csak ennyi:
Imádni az Istent
És egymást szeretni…”

Ady Endre, Karácsonyi rege

 

Spiritualitás és Isten jó barátok? – a jó Isten szeret, Isten szeretete

Ha egy nagy erő hat át mindent, nem mindegy, hogy Istennek hívjuk, ha mind ennek a végtelen mindenségnek vagyunk a részei? Azt mondjuk jó Isten, de lehet, hogy minden Isten. A jó és a rossz is (kínaiak jin és jangnak nevezik), a tökéletesség és a bénaság is. A hülyeség és a bölcsesség is. És, mondja meg nekem valaki mi különbség van egy mély meditáció és egy őszinte ima között? Mikor „be akarunk vonzani” dolgokat az nem ugyanez? Amikor átadjuk magunkat Istennek az nem ugyanaz, mint az egységélmény, amit meditációban éltünk meg? Hogy minden egy – Isten igéje, Isten akarata, jó Isten, Isten szeret, Isten szeretete, Isten fia, Jézus Krisztus, Názáreti Jézus, Jézus keresztre feszítése, Jézus a kereszten, Jézus üzenetei.

Isten akarata

Mi Isten akarata? Az, hogy megismerje önmagát rajtunk keresztül? Hiszen minden egy forrásból táplálkozik és azt hiszem a csillagászok azt mondják, hogy a világ csupán 5 %-a látható szabad szemmel. De azt a Kis Hercegtől is tudjuk, hogy az igazán nagy dolgok rejtve vannak a fizikai szemünk elől, igaz? Még egy indok, hogy befelé menjünk.

A Názáreti Jézus – Isten fia, Jézus Krisztus, Jézus keresztre feszítése, Jézus a kereszten, Jézus üzenetei

Olyan tiszta lények születnek a földre, akik szó szerint a légynek sem tudnak ártani és megkínozva, mint egy gyilkost (a gyilkost meg szabadon engedve, lásd Barabás) kivégezzük őket. De nem ugyanez ismétlődött meg utána Jézus tanítványával Péterrel Rómában? Aki még ekkor is alázattal megfordítatta a keresztet, mert nem érezte méltónak magát ugyanúgy meghalni, mint Jézus. De nagyon sok nagy ember, mester járt már nálunk. Szókratész, Lao-ce, Szent Ágoston, Mohamed, Buddha stb. És „nemrég” egy olyan csodálatos ember, aki megmutatta a szeretet erejét (Gandhira gondolok) őt is lelőtték. Hát, nem borzasztó? És ezek az emberek azért mentek ebbe bele, hogy elgondolkozzunk rajta. Ha csak prédikáltak volna, akkor egy éven belül elfelejtettük volna őket. De így tanulhatunk tőlük, találkozhatunk velük meditációban. Erről egy másik cikkemben írtam:

Lásd, Hogyan kezeljük a spirituális mesterünket, hogy a legnagyobb eredményt érhessük el vele – spirituális felemelkedés

 

És Jézus azt mondta: ,,ne állj ellen a gonosznak.” Bizony, tudatosan azon is át kell mennünk és tanulnunk belőle. Különben miért kapnánk Istentől mindezt.

Micsoda bátor emberek voltak az első keresztények, akik életüket áldozták fel, hogy minél több emberhez eljuttassák Jézus Krisztus üzenetét. Mikor az ember megbocsát és a szeretet követi, ahogyan Jézus üzenete közvetíti mindezt, akkor feladja az egóját. Eltűnik. Csodálatos út ez is. És Jézus azt mondta, „ha tudok tanulni én is, akkor Te is.” Hát, igen, aki azt hiszi megérkezett, annak lehet, hogy még sokat kell tanulnia.

Érdekes dolog, mikor az ember rádöbben, hogy nem az a legfontosabb, ha őt szeretik, hanem fordítva. Így folyamatosan benne van ebben a hatalmas szeretetben. Érdemes mindenkinek boldogságot és szeretetet küldeni, mely felemel minket és a környezetünket. Ez egy klassz meditáció, vagy ima azt hiszem.:)

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
spirituális mesterspontán jóga