A meditáció mélységei a Védanta szerint és az intuíció fejlesztése – a meditáció bibliája

 In Filozófiai cikkek, tudatváltás meditációval

Forrás: Sri Vasudeva, Lélekben Szabad vagy

Erről a témáról már sok mindent írtam. Lásd, Nem megy a meditáció és eleged van mindenből? – a meditáció bibliája– lélek, kauzális test, asztrális test, fizikai test, Védanta

 

A természet intuitív (meditáció és intuíció fejlesztése)

Sokszor nézzük le a természetet, pedig sokat tanulhatunk tőle. Pl. köztudott, hogy a cunami idején az állatok előre elmenekültek a hegy tetejére, mert érezték a veszélyt. Nekünk pedig hiába vannak szuper eszközeink, mégis pórul járunk? Nem hinném, ha a meditáció segít kitisztítani a csatornákat, hogy az intuíciónk újra szárnyra kapjon, hiszen szellemi lények vagyunk. Ahogy Sri Vasudeva mondja, spirituális lények, fizikai tapasztalatokkal és nem fordítva. Talán az sem véletlen, hogy a hangyák az eső előtt serényen járnak kelnek a föld felszínén. És még sorolhatnánk. De miért intuitív a természet?

 

Mert a Forrással együtt áramlik, nincs ego, ami ellen állna ennek. Az információ (maga az intuíció) sokféleképpen megjelenhet számunkra. Pl. mikor látjuk a másik ember auráját, az is ennek az egyik módja. És megfelelő fókusszal és gyakorlással fejleszthető az intuíció. Lásd, Tényleg megtanulhatom az auralátást 1-2 óra alatt vagy humbug az egész (aura megtanulása, aura színek jelentése)?

A meditáció mélységei és a meditáció bibliája

Amikor elkezdünk meditálni először a fizikai testet lazítjuk el. Idővel azonban nem érezzük azt és mélyebb tudatállapotba kerülünk. Ez a következő szint az asztrál test (energia test) szintje. Amikor alszunk, akkor is ebben a tudatállapotban vagyunk. Az álom valóságáról már írtam korábban. Lásd, Az összes bűnünk azonnal felszámolható, valóság és álom – önismeret, pszichológia, boldogság, önmegvalósítás fejlesztése

 

Ezért fordul elő, hogy mikor meditációban majdnem elalszunk akkor már ebben a szférában vagyunk. Ha tovább barangolunk és már nincs sem test, sem elme tudatosságunk, akkor eljutunk a kauzális test szintjére. A kauzális test (emlékek tárháza) gyűjti össze az információkat (az előző élet kapcsán is). Ha bennünk maradt egy vágy, akkor az lappangva itt marad. Pl. vágyunk egy klassz autóra. Következő életünkben mikor meglátjuk ezt az autót nagyon erős késztetést érzünk, hogy megvásároljuk azt, bármi áron. Ezeket nem könnyű tudatosítani. A nagy bölcsek szerint, ha ezen a szinten is tovább megyünk, akkor már a vágyak nem tudnak magukkal rántani. Ez a negyedik szint a lélek szintje. És többek között meditációval lehet ide, az elme világán túlra elhatolni (visszatérni), a tudatfeletti állapotba. De mikor a lélek a fizikai testtel azonosul megszületik az ego, ami minden nyomorúság okozója. Olyan mintha ahelyett, hogy a végtelen világgal azonosítanánk magunkat, csupán egy pici lakásban ülnénk és megfeledkeznénk a végtelenségünk hatalmáról. Érdemes ide visszatérni.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
Ramana Maharsiítélkezés nélkül