Egy utazás az igazi szabadság, spiritualitás és boldogság felé a csakrák segítségével

 In keleti pszichológia, energiagyógyászat, Spirituális cikkek

Forrás: Sri Vasudeva tanításai, Egy utazás az igazi szabadság és boldogság felé

Sri Vasudevában “modern jógi” nemcsak a tudatfeletti szintről beszél, hanem az elme uralmáról, a szeretet erejéről, illetve a kundalini áramoltatásáról, csakrák működéséről. Ez elég komplex tudás, ráadásul ugyanúgy két lábbal állva a földön is megmutatkozik, menedzselve nemzetközi non-profit, hét országban jelen lévő központját. A fény és tisztaság egyik méltó példája. Ez az előadása nagyszerű volt, ahol nemcsak a szavak, hanem energia szintjén is továbbította  a tudását, öröm vele együtt énekelni bhadzsanokat – csakra, boldogság, spiritualitás.

[adrotate group=”2″]


Csakra áttekintés

Az első csakra felelős abban, hogy megtaláljuk gyökerünket itt a Földön. A második csakra segít elmélyíteni a szexualitást bennünk, a harmadik csakra megtanít arra, hogy bízzunk önmagunkban, a negyedik csakra pedig a szeretetet hozza el számunkra. Az ötödik csakra a tiszta hangot hozza ki belőlünk, a hatodik csakra pedig megtanít minket az elme uralmára, a hetedik csakra ezután Isten erejével ruház fel minket. Csodálatos utazás…

Sri Vasudeva, guruji azt mondja, hogy a harmadik csakrával indul el a spirituális utazásunk, mert ekkor már uralmunk alá hajtottuk az első két csakránkat, ami befelé irányul. A hatodik csakra segítségével elkezdjük az isteni szikrát önmagunkban felfedezni és kiteljesíteni. Ekkor már nem Istenhez könyörgünk, hanem elkezdjük önmagunkban megérezni őt. Már nem a mesterhez, guruhoz könyörgünk, hanem mi is guruvá akarunk válni. A guru nem egy férfi vagy nő, hanem egy alapelv: guruelv.

[adrotate group=”3″]

A fény imádói helyett, elkezdünk a fénnyé válni. Így tudunk a legjobban kedveskedni gurunknak is. És az alatta lévő ötödik szív csakrának is szüksége van arra, hogy megnyíljon a hatodik csakra, hogy vezetést kapjon, ne vigyenek el minket az érzelmek. Hiszen milyen hajó az, amit senki nem irányít? Egyébként ez a hatodik csakra kezeli a többi csakrát is. Ez a gurucsakra. Az önmagunk uralásának csakrája. Az OM hangot rendeljük hozzá.

Sri Vasudeva beszámol arról a szintről, amikor gyakorlásai során eljutott odáig, hogy uralni tudta a hatodik csakrát. Ekkor már többé nem volt nyugtalan és unott és uralni tudta az összes gondolatát.

Bővebben a csakrákról, pszichológiai értelmezésben, egyesítésben: A lelki fejlődési szakaszai a keleti pszichológia alapján, melyet mindannyian végigjárunk. A jógatudomány komplexitása, pszichológiája egyesítve a nyugati megközelítésekkel – paranoia kezelése, energia központjaink 7/1 csakra, gyökércsakra

Több infó a csakrákról spirituális értelmezés alapján: A lélek fejlődésének hét fokozata 7/1. csakra, napfonat, szakrális, korona, torok, szív, harmadik szem, gyökér csakra, csakra színek, csakra térkép

 

Az igazi guru működése

Bennünk az erő, mindig erre emlékeztetnek a guruk. Mi önmagunk guruja vagyunk és mások alázatos szolgálója. Egy igazi guru a barátunk akar lenni. Isten egyik legtisztább megnyilvánulásaként, aki felcsatlakozott a forrásra és mindig abból működik közre. Követi azt a csatornát, eggyé válik vele. És nem az a feladata, hogy függőséget alakítson ki bennünk, hanem hogy segítsen minket abban, hogy saját belső gurunkat, mesterünket megtaláljuk.

[adrotate group=”2″]


Rabszolgaság vagy szabadság? Boldogság és spiritualitás

De mi sokszor inkább az érzékszerveinket követjük. Ha az pl. szemünk meglát valamit, azonnal akarjuk azt. A függőség ellenére. Sőt, azt is tudjuk, hogy sokszor egészségtelen, mégis követjük ezt az utat. De miért? Megszakad a szívünk, de mégis függünk a másik embertől, de miért?

Nem akarunk igazi szabadságot? Nem szeretnénk erre törekedni? Nem akarjuk, hogy ne telepedjen ránk a nyomorúság, ha kevés a pénzünk? Hogy ettől se függjünk? Hogy ne függjünk attól sem, ha testünk megöregszik, elhasználódik? A megoldás, hogy megtanuljuk pl. a meditáció segítségével uralni az elménket. Így elindulhat az átalakulás és egyre boldogabbak leszünk. Máskülönben olyan, mintha a két kezünk ki lenne kötve és az egyik az egyik, míg a másik a másik irányba rángatná azokat… Ez sehova nem vezet minket el.

A spiritualitás nem elszakít a valódi élettől, hanem jobb emberré tesz. Csak a rabszolgaságunkat, függőségeinket kell feladnunk, semmi mást. Fontos, hogy a szeretetet ne másoktól akarjuk megkapni, hanem mi rendelkezzünk vele, amit a belső térből hozhatunk létre.

 

 

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt és ezen kívül különleges masszázst.  

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
jövő, jóslatdrágakő