Egy utazás az igazi szabadság, spiritualitás és boldogság felé a csakrák segítségével

 In keleti pszichológia, energiagyógyászat, SPIRITUÁLIS CIKKEK

Forrás: Sri Vasudeva tanításai, Egy utazás az igazi szabadság és boldogság felé

Sri Vasudevában “modern jógi” nemcsak a tudatfeletti szintről beszél, hanem az elme uralmáról, a szeretet erejéről, illetve a kundalini áramoltatásáról, csakrák működéséről. Ez elég komplex tudás, ráadásul ugyanúgy két lábbal állva a földön is megmutatkozik, menedzselve nemzetközi non-profit, hét országban jelen lévő központját. A fény és tisztaság egyik méltó példája. Ez az előadása nagyszerű volt, ahol nemcsak a szavak, hanem energia szintjén is továbbította  a tudását, öröm vele együtt énekelni bhadzsanokat – csakra, boldogság, spiritualitás.

[adrotate group=”2″]


Csakra áttekintés

Az első csakra felelős abban, hogy megtaláljuk gyökerünket itt a Földön. A második csakra segít elmélyíteni a szexualitást bennünk, a harmadik csakra megtanít arra, hogy bízzunk önmagunkban, a negyedik csakra pedig a szeretetet hozza el számunkra. Az ötödik csakra a tiszta hangot hozza ki belőlünk, a hatodik csakra pedig megtanít minket az elme uralmára, a hetedik csakra ezután Isten erejével ruház fel minket. Csodálatos utazás…

Sri Vasudeva, guruji azt mondja, hogy a harmadik csakrával indul el a spirituális utazásunk, mert ekkor már uralmunk alá hajtottuk az első két csakránkat, ami befelé irányul. A hatodik csakra segítségével elkezdjük az isteni szikrát önmagunkban felfedezni és kiteljesíteni. Ekkor már nem Istenhez könyörgünk, hanem elkezdjük önmagunkban megérezni őt. Már nem a mesterhez, guruhoz könyörgünk, hanem mi is guruvá akarunk válni. A guru nem egy férfi vagy nő, hanem egy alapelv: guruelv.

[adrotate group=”3″]

A fény imádói helyett, elkezdünk a fénnyé válni. Így tudunk a legjobban kedveskedni gurunknak is. És az alatta lévő ötödik szív csakrának is szüksége van arra, hogy megnyíljon a hatodik csakra, hogy vezetést kapjon, ne vigyenek el minket az érzelmek. Hiszen milyen hajó az, amit senki nem irányít? Egyébként ez a hatodik csakra kezeli a többi csakrát is. Ez a gurucsakra. Az önmagunk uralásának csakrája. Az OM hangot rendeljük hozzá.

Sri Vasudeva beszámol arról a szintről, amikor gyakorlásai során eljutott odáig, hogy uralni tudta a hatodik csakrát. Ekkor már többé nem volt nyugtalan és unott és uralni tudta az összes gondolatát.

Bővebben a csakrákról, pszichológiai értelmezésben, egyesítésben: A lelki fejlődési szakaszai a keleti pszichológia alapján, melyet mindannyian végigjárunk. A jógatudomány komplexitása, pszichológiája egyesítve a nyugati megközelítésekkel – paranoia kezelése, energia központjaink 7/1 csakra, gyökércsakra

Több infó a csakrákról spirituális értelmezés alapján: A lélek fejlődésének hét fokozata 7/1. csakra, napfonat, szakrális, korona, torok, szív, harmadik szem, gyökér csakra, csakra színek, csakra térkép

 

Az igazi guru működése

Bennünk az erő, mindig erre emlékeztetnek a guruk. Mi önmagunk guruja vagyunk és mások alázatos szolgálója. Egy igazi guru a barátunk akar lenni. Isten egyik legtisztább megnyilvánulásaként, aki felcsatlakozott a forrásra és mindig abból működik közre. Követi azt a csatornát, eggyé válik vele. És nem az a feladata, hogy függőséget alakítson ki bennünk, hanem hogy segítsen minket abban, hogy saját belső gurunkat, mesterünket megtaláljuk.

[adrotate group=”2″]


Rabszolgaság vagy szabadság? Boldogság és spiritualitás

De mi sokszor inkább az érzékszerveinket követjük. Ha az pl. szemünk meglát valamit, azonnal akarjuk azt. A függőség ellenére. Sőt, azt is tudjuk, hogy sokszor egészségtelen, mégis követjük ezt az utat. De miért? Megszakad a szívünk, de mégis függünk a másik embertől, de miért?

Nem akarunk igazi szabadságot? Nem szeretnénk erre törekedni? Nem akarjuk, hogy ne telepedjen ránk a nyomorúság, ha kevés a pénzünk? Hogy ettől se függjünk? Hogy ne függjünk attól sem, ha testünk megöregszik, elhasználódik? A megoldás, hogy megtanuljuk pl. a meditáció segítségével uralni az elménket. Így elindulhat az átalakulás és egyre boldogabbak leszünk. Máskülönben olyan, mintha a két kezünk ki lenne kötve és az egyik az egyik, míg a másik a másik irányba rángatná azokat… Ez sehova nem vezet minket el.

A spiritualitás nem elszakít a valódi élettől, hanem jobb emberré tesz. Csak a rabszolgaságunkat, függőségeinket kell feladnunk, semmi mást. Fontos, hogy a szeretetet ne másoktól akarjuk megkapni, hanem mi rendelkezzünk vele, amit a belső térből hozhatunk létre.

 

 

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, akupresszőr-természetgyógyász, gyógymasszőr, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést!

Iratkozz fel most!

Akciók, izgalmas előadások, online és offline programok és könyvek, cikkek egy helyen

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

jövő, jóslatdrágakő