Gyönyörű bhadzsan a cikkben, mely azonnal felemel minket

 In énekelj velünk - mantrák, Filozófiai cikkek

Forrás: Sri Vasudeva: Belül keresd Istent, önmagunk felfedezésének útja

Teszteljük le a mantrák, szent énekek erejét most

Az elménket meg kell tanulnunk uralni. Mint egy hajó, amit ha nem a kapitány irányít, akkor zátonynak futhatunk. Hiszen a hajó folyamatosan megy, de nem mindegy ki irányít. Ehhez kitartó munkára van szükség. A negatív gondolatok, érzelmek helyett a pozitívakra kell váltanunk. Tudatosodni – önismeret, pszichológia, boldogság, önmegvalósítás fejlesztése, Gajatri Mantra, Gayatri Mantra. Szép lassan az elme megtanulja ezt és jó barátok leszünk, már nem ellenünk dolgozik. Ebben segít az önmagunk megfigyelése, vagy szent szövegek kántálása. Ezek a pár soros mantrákat, ha minden nap órákig ismételjük, akkor sem unjuk meg. Ebben különböznek egy ismert slágertől és ráadásul több féle módon elénekelhetjük őket. Íme egy variáció, ahol háromnegyed órán keresztül ismételjük ugyanazt a szöveget. Hallgass bele, igazi emelkedésben lesz részed: Sri Vasudeva (Om shivay hare Om shivay)

 

 

A híres Gayatri (Gajatri) Mantra

Leírom ennek a gyönyörű szanszkrit mantrának is a szövegét:

“Tat savitur vareṇyaṃ
bhargo devasya dhīmahi
dhiyo yó naḥ pracodayāt”

 

Az erő velünk van és egyre jobban felerősödik – önmegvalósítás fejlesztése, önismeret

Ha az ember találkozik egy megszabadult guruval, aki folyamatosan az áldását küldi felénk és mi nyitottak vagyunk erre, fogékonyak akkor olyan, mintha a bennünk lévő lelkesedés a megszabadulás iránt felerősödne. Mintha áldásban lennénk a további életünkben és bármikor előhívhatjuk önmagunkban a mesterünket. És, ha alázatosan követjük az ő utasításait akkor hihetetlen erőt tapasztalhatunk. Hogy melyik eszközt használjuk az mellékes, a belső gurunk úgy is súgni fog (átveszi lassan az irányítást) és érezni fogjuk, mint ahogy azt is érezzük, hogy milyen ételt érdemes elfogyasztanunk, igaz?

 

Minden végeredményünk valamilyen energia befektetésünk eredménye pl. aki sokat és kitartóan eszik az elhízik. Megdolgozik érte. Aki sokat meditál, imádkozik az a boldogság országába lép. A pozitív spirituális szövegek olvasása, a jó társaságban vagy a mester társaságában töltött idő (satsang) felemel minket és átmossa az elménket. Ez kemény munka, mely meghozza gyümölcsét ugyanúgy, mint az elhízás esetében teszi. De nem szabad feladnunk. Ardzsuna nem véletlenül mondja a Bhagavad-gítában: ,,Úgy látom, hogy könnyebb megállítani a szelet, mint szabályozni az elmét.” Erre az Úr így válaszol: ,,Ne add fel! A rendszeres gyakorlás célhoz vezet.” Az elme olyan, mint egy computer, amit betáplálunk azt kapjuk vissza. Első lépésben egy biztos alapra van szükségünk. Békére. Hogy mindig ebben legyünk.

Utána ez fog elmélyedni. Hiszen annak nincs értelme, hogy meditációban elszállunk, aztán feszültek vagyunk pl. a munkahelyünkön, mert az mindig vissza fog húzni. És menekülés alakul ki belőle. Elkezdjük félteni a békénket. Inkább vigyük mindenhova magunkkal. Erre egy egyszerű megoldás ebben a cikkben, lásd Hogyan védhetjük le magunkat a negatív dolgoktól? És miért ne foglalkozzunk a mellékhatásokkal, csak a megszabadulással – önismeret, pszichológia, boldogság, önmegvalósítás fejlesztése

 

Sri Vasudeva, aki az energiákkal is megismertet minket

A spirituális fejlődést a kundalíni emelkedésének is meg lehet feleltetni, hiszen mikor depressziósok, nyomottak vagyunk, akkor valójában arról van szó, hogy kevés energiánk van. Ezért vagyunk feszültek, mikor pl. nagyon éhesek vagyunk, vagy nyűgösek, amikor keveset aludtunk stb. A kundalíni energia és a gerinc mentén emelkedik felfelé, melyet a kínaiak ,,csí”-nek, a keresztények szent szellemnek nevezik a mi értelmezésünkben. A csakrák és a csatorna tisztítását is kitűzhetjük célnak, hogy átáramolhasson az energia. Az isteni erő mindenkiben ott van, sőt tulajdonképpen csak Isten létezik – állítják a megszabadult bölcsek. Hiszen ő végtelen és mindent magába foglal. Jézus ezért mondta: ,,Olyan tökéletessé váljatok, mint mennyei atyátok.” A hitünket kell megerősíteni, hiszen ha csak egy mustármagnyi hitünk lenne hegyeket mozgathatnánk meg Jézus szerint. Ráadásul az elme azt teremti meg, amit magunkban gondolunk, így nagyon fontos, hogy megtisztítsuk és pozitív dolgokkal töltsük fel, mert előbb utóbb falra festjük az ördögöt vagy Istent.

Amolyan ráadásként itt vannak további mantrák, bhadzsanok, szöveggel, gitárkottával együtt

 

 

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Segítsd kérlek támogatással a honlap fenntartását, kutatómunkámat

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
védelem, negatív dolgokbűnök felszámolása