Hogyan érzékelik a világot a megvilágosodottak, sadguruk, mesterek? – 2 gyakorlat a cikkben

 In Filozófiai cikkek, guru - üzenet a legmagasabb szintről

Forrás: Sri Vasudeva, Lélekben Szabad vagy

Mi jellemzi a megvilágosodottakat, mestereket, sadgurukat? Már nincs bennük vágy, csak a Forrásban vannak folyamatosan. Ha felmerül valami (belül) akkor az kívül teljesül, manifesztálódik. Hiszen, ami felmerül bennük, arra azonnal válaszol az Univerzum.

A valódi, megvilágosodottak, megszabadult mesterek (sadguru) ismérvei

– Mindig az öntudat állapotában él.
– Ura az érzékeknek.
– Fel tudja ébreszteni a belső gurut másokban.
– Tökéletes példája az önzetlen szeretetnek.

[adrotate group=”2″]

– Képes energiát átadni, közvetíteni másoknak érintéssel, tekintettel, szavain, vagy gondolatain keresztül.
– Isten tökéletes eszköze.
– Tiszta és önzetlen.

 

De miért van ilyen sok szenvedés és kevés megvilágosodott, megszabadult ember?

Mert Sri Vasudeva szerint mindenki azt kapja, amire vágyik (pl. autót, férjet, feleséget, gyerekeket stb). De kit érdekel ténylegesen az igazság, minden pillanatban? A problémát az elmével való azonosulás okozza, ami minden percben másra ugrik rá (más foglalkoztatja, másra vágyva). Meg kell tanulnunk uralni, ez a fókusz – állítja a sadguru. Ezt a meditációval lehet feloldani. Az egyik jóga iskola szerint az elme nem más mint egy computer:

– gondolatok, eszmék, képek alkotása
– érvelés
– emlékezés és emlékek
– azonosulás és uralom

 

 

Az diszfunkcionális elme feloldása

A mantra (mantrázás) segíthet elcsendesíteni az elménket. A ,,man” szócska az elmére, a „tra” szócska a védelemre utal. Ha nem uraljuk, védjük az elménket (pletykálkodásba, ítélkezésbe kezdünk), olyan mintha szemetet hordanánk és szórnánk szét a lakásunkban. Ráadásul bevésődik elménkbe a negatív attitűd, hatásmechanizmus, mely újra önmagától fel fog bukkanni, mint mikor egy dal részlete jön újra és újra elő bennünk, amit előzőleg hallgattunk. A mantrákat egyébként énekelni is lehet, itt ki is próbálhatod.

Lásd, Gyönyörű bhadzsan a cikkben, mely azonnal felemel minket. És az önmegvalósítás fejlesztése kitartó folyamatos munkával, mely az emelkedett állapotot hozza el számunkra napról napra az önismeretünk fejlődésével és pszichológia segítségével a boldogság jegyében – Gajatri, Gayatri Mantra és egyéb mantrák, szent énekek ereje

 

Gyakorlat az Önvalóval való azonosuláshoz

Határozd el, hogy a mai nap nem kérsz semmit, hanem mindent magasabb Énedre bízol. Szeretetben töltsd el ezt a napot és ne kérj semmit sem. Figyeld meg mi történik.

 

A tested követi az elmédet

Mikor eltervezünk valamit, akkor először képet alkotunk magunkban gondolatban. Sokszor, lerajzoljuk, vizualizáljuk az adott ötletet, megvizsgálva azt. És ugyanez történik akár tudattalanul, mikor egy betegség állapotával azonosulunk. A sejtek lemásolják a gondolatainkat, elképzeléseinket. Ez a pszichoszomatika lényege.

 

 

Egy másik gyakorlat (ego felszámolására)

Mondogasd magadban, hogy ,,Én nem vagyok semmi, minden a végtelen Lélek maga.”
Érezz rá. A végtelenségre. Ez emlékeztet az alázatra, hiszen minden szentnek maga felé hajlik a keze és könnyű azonosulni, főleg a pozitív dolgainkkal. Pl. egy szép kinézetű embert örömmel tölt el a tudat, hogy szebb másoknál, de ez valójában a természet ajándéka is.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

keresés

AJÁNLOTT CIKKEK
ítélkezés nélkülenergia