A pszichiátriai betegségek kezelése természetes eszközökkel? Elektroakupunktúra, akupunktúra és lézerterápia

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), kínai orvoslás

Forrás: dr. Debreceni László, Akupunktúra a gyógyításban

Az akupunktúráról és kínai orvoslásról már sok érdekességet írtam. Ezt szeretném kiegészíteni, illetve beszámolni arról, hogy a gyógyszeres és pszichoterápián kívül más lehetőség is van a pszichiátriai betegségek kezelésére, mely mellékhatásoktól mentes. Erről a megoldásról dr. Debreceni könyvében bukkantam rá.

És arra is volt már példa, hogy egy skizoid személyiségszerveződésű páciens keleten egy mester mellett tartózkodott 1-2 évig és utána tünetmentes lett…

Akupunktúra javallatok

– légutak, légzőszervek betegségei
– szem betegségei
– szájüreg betegségei
– gyomor, emésztőrendszer betegségei
– ideggyógyászati és ortopédiai betegségek

 

Akupunktúra ellenjavallatok

– véralvadási zavar (hemofília)
– néhány szívbetegség esetén
– terhesség bizonyos esetei

 

Mennyi ideig tart az akupunktúrás kezelés?

Azt már biztosan tudjuk, hogy az akupunktúra tűszúrásos eljárás nem hipnoszuggesztív (nem placebo, vagy hipnózis), mert állatoknál is működik ez a gyógymód. Sok esetben 3-4-6 kezelés után javul csak az állapot, vagy rosszabbodik, esetleg azonnal elmúlnak a tünetek.

 

Érzéstelenítés akupunktúrával

1978-ban a müncheni Szívsebészeti Intézetben 800 alkalommal sikeres volt az elektroakupunktúrával kombinált érzéstelenítés nyílt szívsebészeti beavatkozás alkalmával.

 

Egyszerű diagnózis felállítása orvosi eszközök nélkül

Ebben nagyon kreatív, leleményes a keleti medicina. Legyen szó nyelv- , pulzus-  íriszdiagnózisról, vagy az arcdiagnózis, fül, talp (refelxológia), akupunktúrás vész (Mu) pontok érzékenységének stb. vizsgálatáról…, de az Omura teszttel akár az is megállapítható, hogy az agyi érelzáródás pontosan melyik ágban jött létre.

Ennek a lényege, hogy két ujjunk szorító ereje csökken, ha az adott szervvel baj van. Így könnyen fel tudjuk mérni szerveink állapotát megfelelő tudással, orvosi eszközök nélkül. Persze azért ez nem biztos, hogy helyettesíti az orvosi diagnosztikai eljárásokat.

 

Elektroakupunktúra

Az elektroakupunktúráról már sokat írtam korábban. Leendő akupresszőrként nagy érdeklődéssel tanulmányoztam ezt a területet. Az elektroakupunktúrás készülék 0-50 volt és 0-100 Hertz között működik általában, legalábbis a régebbi típusok egész biztosan. A tűhöz csatlakoztatható a készülék, de a Voll gép esetében nincs szúrás (non-invazív) és fájdalommentes, ahogyan az akupresszúrás kezelés is az. Egy kellemes masszázs.

De használnak tű helyett lézerfényt is, mely gyakorlatilag helyettesíti az akupunktúrát és szintén fájdalommentes. Az elektroakupunktúra esetében a tűk forgatásánál is erősebb a stimuláció (inger). dr. Debreceni szerint ideggyógyászati betegség (pl. bénulás) vagy pszichiátriai betegségek esetében is nagyon hatékony az elektroakupunktúra. Fület is nagyon hatékonyan lehet vele kezelni (fülakupunktúrás addiktológia), az aurikuloterápia egyébként a fülakupunktúra külön ága. A „trigger-elv” alapján pedig csekély energia befektetéssel nagy eredményt tudunk elérni ezzel az autoregulációs (önszabályozó) eljárással.

 

Lézerterápia

Sebészetben, bőrgyógyászatban 3-6 mW-os teljesítményű lézerceruzákat, lézerzuhanyt és egyéb eszközöket kezdtek el használni anno. dr. Debreceni könyve régen íródott, azóta már otthoni használatra is találkozunk akár 500 mW-os készülékekkel (gyorsabban kifejti hatását), melyek akár mozgásszervi betegségek gyógyítására is alkalmasak lehetnek (lásd 750-830 nanométeres mélységben ható készülékek).

Tehát fontos, hogy milyen mélyre hat és, hogy mennyi idő alatt fejti ki a hatását, de a gyengébb teljesítményű is megfelelő lehet, de azt több ideig kell az akupunktúrás ponton hagyni és természetesen csak orvos jóváhagyásával megfelelő engedéllyel rendelkező rendelőben vegyünk igénybe ilyen szolgáltatást. A lézerterápia előnye, hogy gyors, nincs fertőzésveszélye, bár dr. Debreceni szerint nem mindig olyan hatásos, mint az akupunktúra hosszabb távon, tehát ebben megoszlanak a vélemények.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Segítsd kérlek támogatással a honlap fenntartását, kutatómunkámat

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
akupresszúra hétköznapi bajokra, akupunktúra, akupresszúra, HKO, hagyományos kínai orvoslás, kínai gyógyászatporckorongsérv, csigolyameszesedés, gerincsérv tünetei, ágyéki gerincsérv tünetei, gerincsérv tünetei derék, derék sérv, háti gerincsérv tünetei