Méregtelenítés, lúgosítás, gombák, baktériumok, paraziták kiírtása természetes módon

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tisztítókúra

Sokan továbbítják a hasznos méregtelenítéssel kapcsolatos cikkeket, de jómagam saját tapasztalataimat is leírom velük kapcsolatban és azt is, hogy hogyan tudjuk visszaellenőrizni a dolgokat szervezetünk kapcsán.

A különféle tisztítókúrákról már sokat írtam, melyeket kipróbáltam. Egy kínai gyógyászatban jártas embertől kaptam meg a szódabikarbónás receptet, amit kiegészítettem más eljárásokkal is és egyszerre alkalmaztam őket 2 hétig. Mindenképpen előbb szakorvossal konzultáljunk mielőtt belekezdünk saját felelősségre bármelyik méregtelenítésbe és csak, ha erőteljes állapotban vagyunk, betegen sose kezdjünk el méregteleníteni!

Lúgosítás, méregtelenítés házilag szódabikarbónával

A méregtelenítsen kívül baktériumok, gombák kiírtására a szervezetből, tehát gombás fertőzés kezelésére is kiváló választás lehet a szódabikarbóna. A szódabikarbóna az emésztést segíti gyomorproblémáknál, puffadásánál szokták alkalmazni, de fogyókúrára is kiváló hatása van. Lúgos ph értéket hoz létre, mely nem kedvez a degeneratív betegségeknek sem, így megelőzésre is kiváló lehet.

Akinek a családjában a rákos megbetegedés a felmenőiben gyakori volt, érdemes rendszeresen szódabikarbónás kúrákat csinálnia. Általában egy pohár vízben szoktak feloldani szódabikarbónát és azt meginni éhgyomorra. Én egy olyan receptet kaptam, melyben 1,5 L vizet keverünk össze egy kávéskanál tiszta (csak eredeti, természetes, bio boltban kapható) szódabikarbónával és szintén egy kávéskanál természetes sót (pl. himalájai) is felkeverünk a vízben. A sónak (nátrium) vízvisszatartó hatása van nélküle állítólag “kimegy a víz” és előfordul, hogy valaki sok vizet iszik, mégis vízhiánnyal küzd a szervezete, ahogyan arra is van példa, hogy van, aki sokat eszik elhízik, de nem hasznos tápanyagokat, így szervezete valójában “éhezik”.

Ezt egész nap kell meginni, de éhgyomorra vagy minimum 2,5 órával evés után. A szódabikarbónához amúgy is minimum 2-3 L víz kell, hogy hatékony legyen, de úgy tűnik egy része így már biztosítva van. Túl gyakran ne csináljuk meg ezt a kúrát!

Néha felmerül a mosószóda hatás, így van aki aszkorbinsavval oldja ezt meg. Én nem tapasztaltam problémát. Sőt, ha reggeli étvágynál egy kis gyomorsavat érez az ember, azt is semlegesíti a szódabikarbónás víz.

 

Hatásai

– lúgosít
– degeneratív betegségek kialakulását meggátolja
– vese karban tartása (vesekő nehezebben alakul ki)
– refluxra is kiváló
– köszvény megelőzése
– izomláz csökkentő
– megfázás tüneteit csökkenti (36 órán belül használva)
– gombás megbetegedésekre, pl. körömgomba
– parazita, gomba, penészölő (antiszeptikus)
– húgyúti fertőzésre (vizelet savasságát csökkenti)

 

Kontraindikációk

– sómentes diéta esetén (gazdag nátriumban)
– ödéma esetén
– huzamosabb ideig, nagy adagban gyomorfalat irritálja (savtermelést indít be), így maximum évente 1-2-szer javasolt, maximum 2 hétre
– májbetegség
– várandóság, szoptatós anyuka
– vesebetegség
– magas vérnyomás

És ebben a sóval kapcsolatos javallatok, ellenjavallatok nincsenek ismertetve.

 

Grapefruitmag kivonat használata, adagolása vírus, baktérium, egysejtű parazita és gombaölésre

A hasznos bélbaktériumokat nem károsítja a grapefruitmag kivonat. Az antibiotikum egyfajta természetes „módszeréről” már írtam korábban. Íme egy másik megoldás, de előtte szakorvossal beszéljünk, mert nem jelenthető ki, hogy pl. egy (széles) spektrumú antibiotikum kúrát kiválthatunk vele. Az antioxidáns hatása a szabadgyököket is semlegesíti, de csak jó minőségű grapefruitmag kivonatot használjunk étkezés előtt reggel és este jóval étkezés után: 10 csepp 2 dl vízben feloldva 10-14 napig.

 

Hatásai

– oxigénellátás javítása
– gomba, vírus, baktériumölő
– vérnyomáscsökkentő
– koncentráció készségét növeli
– vasfelvétel elősegítése
– pajzsmirigy működését szabályozza (struma visszafejlődése)
– hormonháztartás támogatása
– felhalmozódott tejsav lebontása
– stresszcsökkentő
– kollagén termelésben fontos szerepet játszik
– hisztamin koncentráció kontrolláálása
– koleszterin leépítésének elősegítése
– immunrendszer erősítése
– belső szervek működését javítja (főleg máj, vese)

 

Zapper parazitaölő készülék tapasztalatok

Dr. Hulda Regehr Clark amerikai biológusnő fejlesztette ki a készüléket, mely pozitív tartományba eső frekvencián működik, így nem károsítja a szükséges baktériumokat a szervezetünkben. Fájdalommentes eljárásnak minősül és Pl., ha a digitális EAV Voll készülék képes akár 100 Hz-ez működni az azt jelenti, hogy másodpercenként 100 impulzust ad le. A Zapper készülék ezzel ellentétben, ha 30 kHz-en működik, akkor egy másodperc alatt 30.000 impulzust ad le.

Így a frekvencia változással az adott frekvencián pusztítja el a vírusokat, baktériumokat, gombákat. Ezek újra megjelennek, így egy kezelés nem elég. Pl. gombás fertőzés elmulasztása napi szinten minimum egy hónapos kezeléssel orvosolható, de addig szokták használni, amíg el nem múlik a betegség. Ha érzékenyebbek vagyunk érezhetünk enyhe csípős érzést, mikor használjuk a Zappert (7 perc kezelése, utána 20 perc szünet, egy kezelés alkalmával háromszor megismételve egymás után). Előfordul, hogy felerősíti a tüneteket a Zapper kezelés, de ez minden hatásos természetes eljárásnál előfordulhat.

 

Indikációk

– minden parazita, baktérium, vírus okozta betegség esetén
– megfázás, influenza
– mononukleózis
– járványos betegségek

 

Kontraindikációk

– várandóság
– szívritmus szabályzó használata esetén

Ha csak a Zapper kúrát csináljuk önmagában komolyabb méregtelenítés gyanánt , akkor ehhez van egy sajátságos kúra, amit a felfedezője alkotott meg, de állítólag maximum 2-3 hetes fokhagymakúrával is kiváltható mindez. De jóval hosszabb idő alatt fokhagymakúrával könnyen felborul az emésztőrendszer megfelelő működése.

 

Csalántea fogyasztása reggel és este

Beszéltem egy ismerősömmel, aki évek óta dolgozik egy természetgyógyászati rendelőben, ahol sokszor napi 12 órán keresztül „rohamozzák” meg őket az emberek sok-sok éve, így rengeteg tapasztalatuk van. A leginkább visszatérő egyik gyógymód, melyre úgy tűnik mindenkinek szüksége van, az a lapacho, vagy csalántea. Én az erdőben szedtem zsenge, friss csalánt, melyet megmostam és leforrázva áztattam ugyanúgy 10 percig, ahogyan a virágokat, leveleket, füveket a fitoterápiában 5-10 percig állni szoktuk hagyni. Reggel és este fogyasztottam, szintén 2 hétig.

 

Hatásai, indikációk

– méregtelenítő
– vértisztító
– vércukorszint csökkentő hatású
– salaktalanító, így böjtkúrához is kiváló
– húgysav szintet csökkent (köszvényre, reumatikus betegségre vagy ízületi gyulladásra is használják, hogy megcsapkodják vele az adott testrészt)
– fertőtlenítő, baktériumölő
– hajhullásra is kiváló választás
– magas vérnyomásra is jótékonyan hat
– köhögés ellen is hatásos
– vizeletfokozó (felfázásra is kiváló)
– vas és egyéb többféle ásványi anyagot tartalmaz
– B2, C, K stb. vitaminokat is tartalmaz
– vese, hólyagkő képződésre hajlamosoknak

 

Visszaellenőrzés nyelvdiagnózissal

A nyelvdiagnózis segítségével azonnal következtethetünk szerveink állapotára. Ha az adott területen (lásd fenti cikkben lévő kép) valamilyen elváltozás látható, akkor azt a szervet erősítsük meg. Pl. fognyomok a nyelv közepe tájékán utalhat Lép (yang szerve Gyomor) problémára. Ez persze egy külön tudomány, mely a kínai medicina része, és mi leendő akupresszőrként is tanultuk. A nyelvdiagnózis segít a diagnózis felállításában. A nyelv mérete, színe, nedvessége, formája, lepedéke, a mélyedések stb. mind-mind jelentőséggel bírnak.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Segítsd kérlek támogatással a honlap fenntartását, kutatómunkámat

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
légzésterápia, moxa, akupunktúra, hagyományos kínai gyógyászat, kínai medicinaorvostörténelem, orvostörténet, orvoslás története, az orvostudomány fejlődése