Ép test + lélek: gyulladás vagy csak a nyak elfekvése? Nyak elalvás, kezelése, zsibbadás érzése, antibiotikum helyett

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), egészséges test, természetgyógyászat

Tisztázzunk néhány félreértést, mert nem mindegy, hogy izomcsomó, vagy csomó izom.:) – nyak elalvás, nyak elfekvés kezelése, zsibbadás érzése, antibiotikum mellékhatása

Nyak elalvás, nyak elfekvés kezelése, amit ne keverjünk össze a gyulladással

Ha reggel úgy kelünk fel, hogy elaludtuk a nyakunkat az kb. egy nap alatt elmúlik. Ilyenkor finoman átmasszírozhatjuk meleg krémmel. Ez oldja az izmokat, de ne túl erősen tegyük ezt meg. Ilyenkor segíthet a nyakmerevítő gallér is. Ám ez nem összekeverendő azzal, mikor több napig fájlaljuk a nyakunkat, illetve az alatta lévő izomzatot. Elképzelhető ugyanis, hogy megfázott a hátunk előtte és valójában gyulladásról van szó. Nem szabad ekkor túl erősen masszírozni azt a területet. Ebben az esetben finoman megmasszírozhatjuk hideg krémmel.

Zsibbadás pl. lábujj, kézujjak, kézfej

Rengeteg formája lehet a zsibbadásnak, ilyenkor a körzeti orvos általában gyulladás gátló, görcsoldó fájdalom csillapítót és neuropátiák kezelésére alkalmazott B-vitaminokat tartalmazó készítményt szokott felírni. Ha ez nem válik be elküld minket neurológushoz. Sok esetben megrémülhetünk és egyfajta pánikot is megélhetünk. De alap esetben főleg a nagy melegben nyáron csupán magnéziumra van szükség és sok ember megéli ezt a tünetet. De okozhatja a zsibbadást gyulladás is, ennek következtében hajhullás is beállhat ideiglenesen. A meditáció ilyenkor is segítségünkre lehet.

Az antibiotikumról és egy másik megoldásról

Az antibiotikum azért nagyon hasznos szer, mert meggátolja a szövődmények kialakulását. Ám az elnevezése is utal arra, hogy ha túl gyakran szedjük be – pl. gyakrabban, mint évente, bár az ideális az lenne, ha maximum egyszer vennénk be öt év alatt – akkor bélrendszerünk, emésztésünk, vesénk tönkremehet. Helyette megoldás lehet – de konzultáljunk előtte szakorvossal erről –, ha ugyanannyi ideig, mint amíg az antibiotikumot szedtük volna reggel kis kanál fahéjat, ebédnél vörös hagymát, este pedig grapefruitot eszünk (külön). Akár almával is megtehetjük ezt, ha nehéz pl. a grapefruitot – ami egy mesterséges keresztezéssel létrehozott gyümölcs –, megenni. Ehetjük este is a hagymát és akkor délben a grapefruitot, az mindegy. Maximum 10-14 napig csináljuk ezt, mert úgy tudom a fahéj önmagában is tönkre vághatja a gyomrot, ha minden nap azt esszük! De ugyanúgy a rendszeres kakaópor is ártalmas lehet, mert bekerülhet az ízületekbe és köszvényt okozhat. Fő az arany középút. Visszatérve az antibiotikumra, hallottam olyan esetről mikor az anyuka pár éves gyermekének nem adott antibiotikumot, mert nem akarta beszedni sehogy sem és a gyermekorvos elmondta, hogy ugyanúgy meg fog gyógyulni nélküle is a picurka, csak lassabban.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
bemelegítés, sportflow, áramlás