Neurál és növényterápiák, környezeti medicina, szemtréning (természetgyógyászat)

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), egészséges test, természetgyógyászat

Forrás: dr. Tamási József (szerk.) – Természetgyógyászati alapismeretek

Íme az újabb cikkem a sokszínű természetgyógyászatot felölelő megoldások közül, amiben vázlatszerűen érintem a témát egy-egy megoldást kiválasztva.

Neurálterápia

A kezelés steril körülmények között, injekciós tűvel történik a meridián pontok mentén és helyi és fölérendelt vegetatív, reflexes szabályozókörökön keresztül fejti ki hatását.

Növényterápiák

Azokat említem meg, mely mögött nem a fitoterápiában megismert hatóanyag elvűség dominál, hanem inkább filozófiai, kulturális meggyőződés áll a háttérben.

Bach-féle virágterápia

A növények virágaiból készült esszenciák által közvetlenül képes hatni a „lelkiállapotra”, melynek rendszerét a harmincas években lett kifejlesztve dr. Edward Bach orvos, bakteriológus által. 38 olyan vadon élő virágot és növényt találunk az eljárásban, mely segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi bajait. Sok emberben merült fel a gyanú, hogy esetleg placebo hatásról van szó ez esetben, de ha tud segíteni embereknek, akkor ez is egy jó megoldás lehet számunkra. Olyan módszer úgy sincsen, mely mindenkinek tud segíteni.

Körbler-féle favirág-terápia

Erich Körbler osztrák elektrotechnikus, biorezonancia kutató, bécsi tudós a módszert többéves kísérletezés során dolgozta ki a nyolcvanas években. Felismerte az ősidők óta kultikus és gyógyításra használt színek, hangok és mértani formák elektromágneses hatásmechanizmusának fontosságát. Ezt az új megközelítést „új homeopátiának” nevezte el. Továbbá bebizonyította, hogy mértani formák alkalmazásával rendszeresen lehet befolyásolni a szervezet állapotát azáltal, hogy ezek a formák megváltoztatják a bioenergetikai mező tulajdonságait.

A népgyógyászat növényhasználata

Az egyszerű, leleményes parasztember kereste fűben, fában a megoldást, mely elérhető volt számára. A népi orvoslás 500 növénynél is többet regisztrált, melynek 10-15 %-át rendszeresen használja.

Gyógynövények az ajurvédában

Ebben a tudományban a testtípus visszaállítása a cél (prakriti). A testtípus a veleszületett három dósa adja mindenki esetében. A betegség nem más, mint a testtípustól való eltérés. Figyelembe veszi a gyógynövényeket, a színeket, a drágaköveket, illatokat, és ételeket is az orvoslásban. Hasonló a tibeti gyógyászathoz, melyben szintén az egyik minőség dominanciája okozhat betegséget a három közül.

Környezeti medicina

Az egészség a következő egészségügyi hatókörön kívül eső komponensekből áll össze (Wgho Lalonde):

– genetikai örökség (27%)
– életmód (43%)
– környezeti tényező (19 %)
– egészségügyi ellátás (11 %)
Valóban meghatározó, hogy milyen építményekben élünk, mit eszünk, és hogyan élünk. Ez egy viszonylag új tudományág, mely ezeket a hatásokat kutatja biológiai szinten.

Szemtréning

Önálló tudományág: szemtorna, akupresszúrás masszázs (szaru és kötőhártyás edzésre, energetizálásra), gyógyfüvek, optikai reflexológia és a természetesen utón történő korrigálási eszközök tartoznak ide. A szem előkészítése, szemizmok edzése rendszeresen történik, beépíthetjük az életünkbe, ahogyan a fogmosás esetében tesszük. Van négy gyakorlatsor, melyek 1-2 perc alatt elvégezhetőek és akár 10-20 évvel kitolhatják a szemüveg viselésének kockázatát. Naponta életmód szerűen szokták alkalmazni és volt olyan kínai orvos, aki elvégezte hazánkban az orvostudományi egyetemet és különleges hőtérképes felvétellel bizonyította mind a két tudomány számára, hogy milyen hiteles megoldásokról van szó.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
akupunktúra, akupresszúraajurvéda, ayurvéda, természetgyógyászat