Ásványok, amik a testünkben is megtalálhatóak – kristály és nemeskőgyógyászat 4/1.

 In egészség, gyógyítás, Filozófiai cikkek

Forrás: Elke Lopes, Ezoterikus nemeskőgyógyászat

 Nemeskövek és nemeskőgyógyászat, az ásványok hatásai

Miért kételkedünk abban, amit nem is ismerünk? Sokszor a tudás egyenlő a megoldással. De hogyan leszünk nagy tudásúak, ha nem kutakodunk és mindent a tudattalaunkba tolunk át elfojtva a tudatos impressziókat?
Testünk működéséhez ásvány kell, de akkor miért ne hatnának ránk, testünkre az ásványok?
Siegfried megfürdött a megölt sárkány vérében, és ettől sebezhetetlenné vált, kivéve egy helyen, a hátán, mert rá esett ott egy falevél. De hasonló történte Achilles-nek is. Innen ered az achilles ín elnevezése (ott fogták meg mikor a folyóba mártották, hogy sebezhetetlen legyen, de mikor ott kapott sebet, azt már nem tudta túlélni). Ez szimbolikusan azt jelenti számomra, hogy hatnak ránk ezek a rezgések, és léteznek különleges elixírek, ásványok, amik változást hozhatnak létre, ha jól használjuk őket. H. I. Hildegard azt hiszem a XI. században írta le ezeket… – kristálygyógyászat, ásványok hatásai, gyógyító ásványok, ásványok kristályok, ásványok, kövek, ásványok jelentése, ásványok tisztítása, nemeskőgyógyászat, nemeskövek.


Gyógyító ásványok és kristálygyógyászat

Ki ne érezte volna, hogy magával ragadta egy szép kő látványa például kirándulása során? Ki ne hordott volna nemesfémet a nyakában, vagy gyűrűt, esetleg karperecet? A kristályokat, nemesfémeket már ókor óta használja az emberiség. A mágnesterápia erejéről már írtam. És, ha működik a placebo effektus, akkor miért ne működne a kristálygyógyászat, ami mérhető frekvenciákat sugároz? Őseink réz tálakban tartották pl. az ételeket, így kevésbé romlott meg, gondoljunk a hangtálakra… És az sem véletlen, hogy a technika és a művészet a természetet utánozza pl. formatervezés alkalmával, vagy a computerek kifejlesztésével, aztán mégis elfordulunk tőle és csodálkozunk, ha pl. az agy leírható bináris megközelítésben (igen-nem), vagy ha a különféle fizikai testen túli energiamezők programozása hat a fizikai testre. Jóllehet azt már a tudomány is elismeri, hogy a lélek nyelve a betegség, lásd pszichoszomatika.
De hol a határ? Ahol a mi nyitottságunk véget ér?

Egyesítsünk minél több megközelítést, hogy minél többet lássunk a valóságból. Ha pedig túl sűrű az elméletek, tapasztalatok halmaza, akkor egyszerűsítsük le néhány fogásra, ami kedves a számunkra. Pl. elég, ha a Jóistenben hiszünk, a legnagyobban és ezt megtartjuk a tudatunkban, felfelé emelkedve…

A frekvenciák és a kövek alkalmazása több féle módon lehetséges – ásványok, kristályok, kövek

 

Minden szerv más frekvencián mozog. Ahogyan a tudomány már leírta, hogy nem dolgokat hallunk, hanem elektromos sugárzást tapasztalunk, és nem hangokat hallunk, hanem nyomáskülönbséget tapasztalunk meg… Gondoljunk arra, hogy mikor csukott szemmel hallgatjuk a zenét, a különböző hangok, amiknek más-más hullámhosszúk van, a testen más-más helyen találnak rezonanciára. Minden kristály más-más hullámhosszon rezeg. Így eltérő rezonanciát hoz létre testünkön. Ezek a tulajdonságok hoznak létre változást, és így hatnak ránk az ásványok, kristályok. De nemcsak egy marokkő, hanem egy fájdalomcsillapító érintése is elindíthatja a hatást, hiszen a frekvenciák így is átadódhatnak fizikai testünkre.

És, ha zűrzavar van a testünkben, akkor a szervek egyenlőtlen rezgéseket vesznek fel.

Ha ebben el akarunk jobban mélyedni, akkor nem árt ismernünk a csakrák működését (ezen a linken leírtam, melyik csakrát melyik kristály, ásvány serkenti). Ezen kívül a csakrák kapcsán itt van még néhány plusz információ: csakrák és pszichológia.
Pl. a zöld turmalin a szív csakránál vagy csecsemőmirigynél az immunrendszert rendezi. Ugyanis minden szervnek energiaáramlata van. És a kéz, illetve lábujj végén találhatók ezek és a testen megnyomva ezeket a pontokat, aktiválni lehet. Gondoljunk az ősi kínai tudásra, a jin-re és jang-ra és a meridiánokra és a reflexzónákra.

A megfelelő kövekkel akupunktúrát is végre szoktak hajtani, ahol maximálisan 3 percig stimulálnak egy pontot. A kövek frekvenciái vízre is hatnak, gondoljunk prof. dr. Emoto kutatásaira, aki a víz molekuláit tanulmányozta. (Update: állítólag Emoto nem professzor és kérés ellenére nem reprodukálta kísérleteit, így annak valóságtartalma megkérdőjelezhető és nyilván a placebo hatás is bejátszhat a hasonló témájú vizsgálódás esetén). Kimutatta, hogy a víz kristályszerkezete megváltozik, ha imádkoznak vagy meditálnak fölötte. Elkezd harmóniába rendeződni. Vegyük ehhez azt is hozzá, hogy a testünk nagy része víz… A megfelelő követ minimum egy óráig szokták a vízbe tenni, hogy kifejtse hatását. Az ametisztet szokták a víz kövének is hívni, a smaragd pedig vírus és baktériumölő.

Az ásványok tisztítása, jelentése

A kristályok tárolhatnak betegségeket is (pl. mikor nagymamától öröklünk ékszert a betegséget is örökölhetjük ily formán). De a folyóvíz megtisztíthatja ezeket. Gondoljunk az agyunkra, melyben az emlékezőképesség kapcsán az agyfolyadékban lévő szilícium a felelős. Tehát a kristályok „nem felejtenek”.  A kristályokat úgy is szokták tisztítani, hogy elássák 3 napra a kertben, talán nem véletlen, hogy a hangtálakat is évekig el szokták ásni… De hegyi kristály is meg tudja tisztítani a kristályokat, vagy egy kristályokból kirakott mandala, ahol a kövek egymást tisztítják.

A különféle láncokat a csecsemőmirigy felett hordjuk, ez a szerv a védelemért, immunrendszerért felelős. A fülbevalók pedig reflexzóna területeken vannak, amik a nyelven, kézen, lábon is megtalálhatóak. Ezek idegvégződések, amik stimulálásával hatni tudunk bármelyik szervünkre.

 Folytatás, 2. rész: kristálygyógyászat

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
csakrák, utazásdrágakő