Ásványok, amik a testünkben is megtalálhatóak – kristály és nemeskőgyógyászat 4/1.

 In egészség, gyógyítás, Spirituális cikkek

Forrás: Elke Lopes, Ezoterikus nemeskőgyógyászat

 Nemeskövek és nemeskőgyógyászat, az ásványok hatásai

Miért kételkedünk abban, amit nem is ismerünk? Sokszor a tudás egyenlő a megoldással. De hogyan leszünk nagy tudásúak, ha nem kutakodunk és mindent a tudattalaunkba tolunk át elfojtva a tudatos impressziókat?
Testünk működéséhez ásvány kell, de akkor miért ne hatnának ránk, testünkre az ásványok?
Siegfried megfürdött a megölt sárkány vérében, és ettől sebezhetetlenné vált, kivéve egy helyen, a hátán, mert rá esett ott egy falevél. De hasonló történte Achilles-nek is. Innen ered az achilles ín elnevezése (ott fogták meg mikor a folyóba mártották, hogy sebezhetetlen legyen, de mikor ott kapott sebet, azt már nem tudta túlélni). Ez szimbolikusan azt jelenti számomra, hogy hatnak ránk ezek a rezgések, és léteznek különleges elixírek, ásványok, amik változást hozhatnak létre, ha jól használjuk őket. H. I. Hildegard azt hiszem a XI. században írta le ezeket… – kristálygyógyászat, ásványok hatásai, gyógyító ásványok, ásványok kristályok, ásványok, kövek, ásványok jelentése, ásványok tisztítása, nemeskőgyógyászat, nemeskövek.

[adrotate group=”2″]


Gyógyító ásványok és kristálygyógyászat

Ki ne érezte volna, hogy magával ragadta egy szép kő látványa például kirándulása során? Ki ne hordott volna nemesfémet a nyakában, vagy gyűrűt, esetleg karperecet? A kristályokat, nemesfémeket már ókor óta használja az emberiség. A mágnesterápia erejéről már írtam. És, ha működik a placebo effektus, akkor miért ne működne a kristálygyógyászat, ami mérhető frekvenciákat sugároz? Őseink réz tálakban tartották pl. az ételeket, így kevésbé romlott meg, gondoljunk a hangtálakra… És az sem véletlen, hogy a technika és a művészet a természetet utánozza pl. formatervezés alkalmával, vagy a computerek kifejlesztésével, aztán mégis elfordulunk tőle és csodálkozunk, ha pl. az agy leírható bináris megközelítésben (igen-nem), vagy ha a különféle fizikai testen túli energiamezők programozása hat a fizikai testre. Jóllehet azt már a tudomány is elismeri, hogy a lélek nyelve a betegség, lásd pszichoszomatika.
De hol a határ? Ahol a mi nyitottságunk véget ér?

Egyesítsünk minél több megközelítést, hogy minél többet lássunk a valóságból. Ha pedig túl sűrű az elméletek, tapasztalatok halmaza, akkor egyszerűsítsük le néhány fogásra, ami kedves a számunkra. Pl. elég, ha a Jóistenben hiszünk, a legnagyobban és ezt megtartjuk a tudatunkban, felfelé emelkedve…

[adrotate group=”3″]

A frekvenciák és a kövek alkalmazása több féle módon lehetséges – ásványok, kristályok, kövek

 

Minden szerv más frekvencián mozog. Ahogyan a tudomány már leírta, hogy nem dolgokat hallunk, hanem elektromos sugárzást tapasztalunk, és nem hangokat hallunk, hanem nyomáskülönbséget tapasztalunk meg… Gondoljunk arra, hogy mikor csukott szemmel hallgatjuk a zenét, a különböző hangok, amiknek más-más hullámhosszúk van, a testen más-más helyen találnak rezonanciára. Minden kristály más-más hullámhosszon rezeg. Így eltérő rezonanciát hoz létre testünkön. Ezek a tulajdonságok hoznak létre változást, és így hatnak ránk az ásványok, kristályok. De nemcsak egy marokkő, hanem egy fájdalomcsillapító érintése is elindíthatja a hatást, hiszen a frekvenciák így is átadódhatnak fizikai testünkre.

És, ha zűrzavar van a testünkben, akkor a szervek egyenlőtlen rezgéseket vesznek fel.

Ha ebben el akarunk jobban mélyedni, akkor nem árt ismernünk a csakrák működését (ezen a linken leírtam, melyik csakrát melyik kristály, ásvány serkenti). Ezen kívül a csakrák kapcsán itt van még néhány plusz információ: csakrák és pszichológia.
Pl. a zöld turmalin a szív csakránál vagy csecsemőmirigynél az immunrendszert rendezi. Ugyanis minden szervnek energiaáramlata van. És a kéz, illetve lábujj végén találhatók ezek és a testen megnyomva ezeket a pontokat, aktiválni lehet. Gondoljunk az ősi kínai tudásra, a jin-re és jang-ra és a meridiánokra és a reflexzónákra.

A megfelelő kövekkel akupunktúrát is végre szoktak hajtani, ahol maximálisan 3 percig stimulálnak egy pontot. A kövek frekvenciái vízre is hatnak, gondoljunk prof. dr. Emoto kutatásaira, aki a víz molekuláit tanulmányozta. Kimutatta, hogy a víz kristályszerkezete megváltozik, ha imádkoznak vagy meditálnak fölötte. Elkezd harmóniába rendeződni. Vegyük ehhez azt is hozzá, hogy a testünk nagy része víz… A megfelelő követ minimum egy óráig szokták a vízbe tenni, hogy kifejtse hatását. Az ametisztet szokták a víz kövének is hívni, a smaragd pedig vírus és baktériumölő.

[adrotate group=”2″]

Az ásványok tisztítása, jelentése

A kristályok tárolhatnak betegségeket is (pl. mikor nagymamától öröklünk ékszert a betegséget is örökölhetjük ily formán). De a folyóvíz megtisztíthatja ezeket. Gondoljunk az agyunkra, melyben az emlékezőképesség kapcsán az agyfolyadékban lévő szilícium a felelős. Tehát a kristályok „nem felejtenek”.  A kristályokat úgy is szokták tisztítani, hogy elássák 3 napra a kertben, talán nem véletlen, hogy a hangtálakat is évekig el szokták ásni… De hegyi kristály is meg tudja tisztítani a kristályokat, vagy egy kristályokból kirakott mandala, ahol a kövek egymást tisztítják.

A különféle láncokat a csecsemőmirigy felett hordjuk, ez a szerv a védelemért, immunrendszerért felelős. A fülbevalók pedig reflexzóna területeken vannak, amik a nyelven, kézen, lábon is megtalálhatóak. Ezek idegvégződések, amik stimulálásával hatni tudunk bármelyik szervünkre.

 Folytatás, 2. rész: kristálygyógyászat

[adrotate group=”2″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt és ezen kívül különleges masszázst.  

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
csakrák, utazásdrágakő