A lámpa elektroszmog értéke nagyobb, mint a monitoré? Az elektroszmog elleni védekezés és annak mérése, tévhitek eloszlatása 2/1.

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), egészséges test, természetgyógyászat

Forrás: Almásy Zsolt épületbiológus előadása, és egyéb tanulmányok, szakértőkkel történő konzultációk

Sok esetben természetgyógyászként sem találjuk a megoldásokat, és orvosok sem tudnak segíteni, mert nem jut eszünkbe, hogy az elektroszmog is okozhat pl. hiperaktivitást, daganatos megbetegedést, fejfájást, feszült állapotot stb. Sejtkárosító (túlzott ionizáló sugárzás), blokkolja a szervezetünk normál működését.

Nem szeretném ezt az infót felfújni, de lebecsülni sem az erejét. A forrásban megjelölt úr előadása nagyon hitelesnek tűnik számomra. És elég sok információ kering a témában az elektroszmog elleni védekezés kapcsán és a különféle tévhiteket is szeretném eloszlatni cikkemben.
Nagyon jól tudjuk, hogy szaporodnak a sugárzások és minden elektromos készülék rendelkezik ezzel és elektromos szmogot bocsát ki, lásd mobiltelefon, tv, távirányító, mikrohullámú sütő, tulajdonképpen bármilyen elektromos készülék pl. asztali lámpa stb. és akkor még nem beszéltünk a WIFI jelekről, és egyéb földsugárzásokról, rádió sugárzásról.

Azt nem kell ecsetelnem, hogy ha hetekig nem alszunk, akkor a tudattalan inflálja (megszállja) a tudatos én-tartományunkat, mely skizoid személyiségszerveződést is okozhat, mely Dr. Hamer megközelítése szerint egy elhárító mechanizmus, mely védi a pszichénket (lásd egyszerre több trauma ért minket egyszerre)…

Az egyik magazinban hírek szerint a XI. kerületben háziorvosok nem voltak hajlandóak abba a rendelőbe dolgozni, mely egy transzformátor állomás felett volt és habár a hivatalos mérés kiderítette, hogy a normál értéken belül van az elektromos sugárzás, az EKG sem működött… A házban többen rákos betegek lettek.

A Német Épületbiológiai Intézet szerint a 0,5 mikrotesla sugárzás már káros lehet… Egyébként nem minden elektromágneses hullám káros, pl. Nap, illetve viharok által is keletkeznek ilyen sugárzások.
A hagyományos kínai orvoslás szerint a környezeti hatások is okozhatnak megbetegedéseket. Sajnos az is előfordul, hogy a lakóházban nagyobb az erőtér, mint a trafóház mellett, mert azt leárnyékolják. A hatások függnek a genetikai adottságoktól, az életmódunktól és érzékenységünktől, ahogyan egy frontot is valaki megérzi, valaki pedig nem.

 

 

Amire sosem gondolnánk az elektroszmog kapcsán

Sok mágneses ágy a gyógyító hatáson kívül, káros elektromos teret is létrehozhat (tisztelet a kivételnek). Érdemes megfelelő szakemberrel kimérni a lakásunkat, irodánkat. Elektroszmog sugárzás szempontjából a panel lakások szigetelése jobb a téglaépületekhez képest. A tégla épület kevésbé szigeteli az elektromos teret és a faházak szigetelik a legkevésbé az elektroszmogot, mely a házban lévő elektromos sugárzásra vonatkozik.

Az akvárium sugároz a legjobban, és ezután a következő kategória az asztali lámpa, és csak ezután beszélhetünk a monitor, mobiltelefon, mikrohullámú sütő káros hatásairól. Ráadásul a mikrót rövid ideig használjuk, de az asztali lámpát hosszabb ideig.

A laptop általában földelt, de pl. egy fém lámpatest, ha nincs földelve, akkor százszor nagyobb elektromos teret gerjeszthet… Természetesen, ha lapos a csatlakozó (kettős szigetelésű), akkor az nincs megfelelően szigetelve ebből a szempontból.

A tetőtér általában mindig nagy elektroszmogot okozhat. Fontos szemügyre vennünk az épületbiológia szempontot minden esetben. Nem mindenki produkál tünetet, de attól még mindenkire hat az elektroszmog.

EHSZ (elektromos túlérzékenység): izomgörcsök, éjszaka zúg a fejünk, fejfájás jelentkezik. Ebben az esetben pl. Németországban épületbiológushoz küldik az embert. Ott van külön ilyen képzés.

Az elektroszmog nem marad pl. a ruhánkban, vagy épület falában, ha lekapcsoljuk a főkapcsolót, tehát nem is mérhető ki rajtunk, ha más helyszínen tartózkodunk. Tehát, ha lekapcsoljuk az elektromos sugárzást, az azonnal megszűnik. Legfeljebb hatását tudjuk kimérni pl. elektroakupunktúrás vagy egyéb impedencia méréssel, lásd biorezonanciás felmérés.

Csak a káros sugárzásokat kell kivédenünk, hiszen van ezen kívül ultraibolya, kozmikus sugárzás, mágneses, ultrarövid, tartós hőhatás (ez is hullámterjedés) stb.

Az energiatakarékos izzok pl. kompakt fénycsövek (energiatakarékos izzók, gyújtóelektronika egyben van és higanyt tartalmaz így veszélyes hulladékként kell kezelnünk) sokszor nagyobb elektromos sugárzást bocsátanak ki, mint egy monitor. Testünktől 1 m távolságból már nincs káros hatása a kompakt fénycsőnek, de használhatunk halogén izzót is.

Az árnyékolás miatt jobban hat ránk a terhelés, ezért pl. nem tanácsos pincéből, mély garázsból telefonálni…

 

Meglepő módon nem is gondolnánk mi okozza a legnagyobb sugárzást

A falban húzódó elektromos kábelek gerjesztik a sugárzást, így nagyon fontos, hogy a konnektorba ne legyen semmi bedugva. Tehát érdemes az ágyunk körül minden elektromos készüléket kihúzni. Ha ez sem segít, akkor kapcsoljuk le az elektromos biztosítékot és figyeljük meg mi történik (a sötéten kívül:)), mert lehet, hogy a falban futó vezetékek feszültsége megszűnik.

 

Elektroszmog tünetei

Nem tud a szervezetünk regenerálódni, ezért ingerültek lehetünk, fájhat a fejünk. Álmatlanság, fáradékonyság krónikus betegségek, allergia, daganatos megbetegedések alakulhatnak ki. Éjszakai izomgörcs, alvászavar mind utalhat elektroszmogra.

 

Védekezés a az elektroszmog ellen és mérési értékek

Nem fogja a sólámpa, növények megoldani azt a problémát, de természetesen nagyon jók számunkra a negatív ionok. A hullámkioltáshoz egy másik hullámra van szükség, lásd interferencia, így nem tudom, hogy egy tárgy hogyan tudja megszüntetni az elektromos sugárzást? Leárnyékolni lehet pl. routert, tv-t, de akkor nem fog működni. Ha kihúzzuk a konnektorból, akkor ugyanott vagyunk és az legalább ingyen van.:)

Nem mindegy, hogy milyen hálózati frekvenciát akarunk kimérni, egy műszerrel nem lehet az összeset. 16-2 khz-ig is sok mindent lehet mérni… Az árnyékolás fogalma megmutatkozik abban is, mikor egy nyomtatott áramkört leárnyékolnak.
A szakember (Almásy Zsolt) szerint először a diagnózist kell felállítanunk az elektroszmog és egyéb káros sugárzás kapcsán és utána megkeresni a megoldást.

A mérőműszerek kb. 190 e Ft-tól kezdődnek, amivel kombináltan tudunk több dolgot kimérni. Hiszen a sugárzáson belül más-más frekvenciák vannak, nem mindegy, hogy pl. 2,2 giga hertzig tudok-e mérni vagy sem. És mit csinálunk, ha kimérik nekünk, hogy magas az elektroszmog a lakásunkban? Idegeskedünk? Egyesek szerint a mobil telefon head-settel történő használata sem megoldás, mert ugyanúgy sugároz akkor is a készülék. A megvásárolható mérő műszerek pedig inkább ipari gépek kimérésénél lehetnek hasznosok egyesek szerint. Egyébként is a földnek is van sugárzása.

A cikk itt folytatódik: elektroszmog (2/2)

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
elektroszmog elleni védekezés, elektroszmog tünetei, mobiltelefon sugárzás elleni védelem, épület biológia