Nincsen gyógyíthatatlan betegség?

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), pszichológiai érdekességek

Forrás: dr. Budai László Károly előadásai, Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer, A germán gyógytudomány (germán új medicina)

Nincs gyógyíthatatlan betegség csak gyógyíthatatlan ember?

Úgy tűnik félreértettük a biológiát (élettel, anatómia, szövettan, fejlődéstan, élettan)? Egy német orvosról szól a fáma, akinek különféle találmányai voltak a nyugati medicina területén és habilitációra adta be új felfedezéséről a tudományos dolgozatát, mely alapvetően változtathatja meg az orvostudomány alap felfogását. Az egész lényege, hogy a testünk – beleértve a baktériumokat, gombákat -, nem ellenünk van, hanem értünk. Minket segít.

[adrotate group=”4″]

 

„A test értem van, csakhogy nem mindegy, hogy értem vagy nem értem, mit tesz a biológiám énértem!”
dr. Budai László Károly

Ez azt jelenti, hogy a betegség egy különleges program és nem pedig ellenünk fellépő értelmetlen jelenség. Valójában egy felmerülő problémát, konfliktust segít a testünk megoldani. Ugyanis a test ugyanúgy reagál a vélt vagy elképzelt dolgokra, mintha valóság lenne.

Tehát, ha én félek valamitől – ami nem reális -, a test nem kérdőjelezi meg, hanem lereagálja, mintha az már a valóságban most megtörténne. És, ha a konfliktus megoldódott a biológiai program lehet, hogy újra játssza az egész jelenséget (ha nem lett megfelelően feloldva a konfliktus). Ezt sín-nek hívják, lásd pl. allergia, ami hasonló ahhoz, mint a pszichológiában a referencia élmény (az első konfliktust, traumát kiváltó helyzet, ami később ismétlődik, amíg nem oldjuk fel). Ilyen az asztma is.

Mi tévesen a helyzetet vizsgáljuk ahelyett, hogy a mögé látva a valódi okkal foglalkoznánk, ami csupán más szituációban , csak ismétlődik. A germán gyógytudományban, hasonlóan a pszichoszomatikához, minden betegségnek van lelki üzenete és ez az agyi CT-n is nyomon követhető a folyamat.

A tüdőrákot a hameri összefüggés egy halálfélelmet kiváltó konfliktusnak tartja. A halálfélelem egy túlélő programot indít be, lásd oxigénhiány. Az agy kiadja a parancsot, hogy tüdősejteket kell termelni, így növelve az oxigénfelvételt. Ez a tüdősejtek burjánzását, daganatot képez. Miután megoldódott a konfliktus a baktériumok lebontják ezeket a sejteket. A szívproblémákat pedig területvesztési konfliktus okozza.

[adrotate group=”6″]

,,Nem a rákba halunk bele, hanem a félelembe és a kimerültségbe.”
Dr. Ryke Geerd Hamer

 

Ez azt jelenti, hogy minden konfliktust a hasítás okoz (lásd elhárító mechanizmus a pszichológiában), mikor az élettől elválasztva a természet részeként a természettel hadakozunk, miközben sokszor azt sem tudjuk, hogyan működnek a dolgok, csak kísérletezünk különféle gyógyszerekkel (tisztelet a kivételnek)…

 

Amikor rosszul érezzük magunkat, akkor gyógyulunk?

A germán új medicina – germán itt az újdonságra és nem a német minőségre utal -, szerint sokszor a betegségeket már csak akkor csípjük el, amikor a megoldási fázisban éppen rendezi szervezetünk a különféle kóros folyamatokat. Lásd láz, szívinfarktus (infarktus nem csak a szívben lehet), görcsös (spasztikus) állapotok stb. A szervezet ilyenkor magától rendezi a sorait, de mi ilyenkor szoktunk orvoshoz fordulni.

Nem a nagy, hanem a váratlan pofon visz a padlóra minket

A betegség nem okoz betegséget, csak, ha traumaként éljük meg az adott szituációt. Kishon jut eszembe, aki a háború kellős közepén kinyitva az ajtót kiüvöltette boldogan, hogy ismét egy szép napra virradtunk.
Elég, ha egy gyógyító ránk ijeszt és elkezdünk hinni az adott diagnózisban gondolatunkkal felnagyítva (magnifikálva), megteremtve azt (diagnózis-konfliktus). Magányosnak érezzük magunkat és egyedül vagyunk az adott problémával, nem találjuk a megoldást, nem mondjuk el senkinek stb. A testünk gyors üzemmódra kapcsol (hasonló ez a szimpatikus idegrendszeri működéshez) és energiát nem sajnálva segít, hogy megoldjuk az adott problémát, erős lángon égve folyamatosan.

 

[adrotate group=”4″]

A megfelelő alapképzés elengedhetetlen, ha másoknak is segíteni akarunk

Ha rendelkezünk orvosi, egészségügyi alappal és nyitottak vagyunk az újra, akkor érdemes tanulmányoznunk ezt a területet, bár elvileg ez nem kritérium már csak azért sem, mert teljesen más a megközelítése, mint a hagyományos medicináé…

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt és ezen kívül különleges masszázst.  

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
társadalmi problémák, új világtermészetes, organikus, táplálékkiegészitők