Ének a zuhany alatt és valami, ami azonnal feltölt minket – pszichológiai érdekességek, tudomány, tévhitek, hírek, természet ereje

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), pszichológiai érdekességek

Forrás: Dr. Igho Hart Kornblueh, Dr. William Rea, Dr. Albert P. Krueger

Dr. Igho Hart Kornblueh páciensei 57 %-kal gyorsabban épültek fel a negatív ionok hatására… De mik is ezek a pozitív és negatív ionok és hol találkozhatunk velük? – pszichológiai érdekességek, tudomány, tévhitek, hírek, természet ereje

Pozitív ionok, amiket érdemes elkerülnünk – hírek, tévhitek, tudomány

A tudósok felfedezték, hogy vannak pozitív és negatív ionok a világunkban. A pozitív ionokat az elektromos készülékek termelik pl. tv, rádió, autó, hűtő stb. De állítólag szintetikus anyagok, ruhaneműk és égés (pl. cigaretta) is kiválthatja a pozitív ionokat. Úgy tudom a Sugárbiológiai Intézet már régóta beszél az elektroszmogról, amit a mobiltelefonok (amik tulajdonképpen rádiók) bocsátanak ki. Érdemes headsetet használni, mert az agysejtek legjobb tudomásom szerint nem tudnak regenerálódni (ezért érdemes onnan elvezetni a mobiltelefont), de a többi sejtünk képes erre.

 

Negatív ionok – pszichológiai érdekességek, tudomány

Azok az atomok tartoznak ide, amelyikeknek van egy plusz elektronjuk. A természetben találkozhatunk velük. A vízesések és óceánok körül kétszer annyi mennyiségben fordulnak elő. Állítólag a zuhanyzáskor is felhalmozódnak, ezért ez pozitív hatással van ránk és sok esetben ennek következtében kezdünk el énekelni.

A negatív ionok semlegesítik a levegőben lévő baktériumokat, a füstöt, a port és a polleneket. Állítólag az acél és a beton pedig megkötik az atmoszférában fellelhető negatív ionok legnagyobb részét, a műanyagok pedig pozitív sztatikus töltésűek. A negatív ionok azonban az alfa agyhullámokat serkentik, alfa állapotot egyébként meditáció alkalmával tudunk elérni többek között.

Negatív ionok kézzelfogható hatásai – a természet ereje

A negatív ionok kedvezően befolyásolva a központi idegrendszer működését, belégzés alkalmával a légzőszervi szállítóideg-rostok végződéseiben is hatnak. Emellett javítják oxigénfelvevő kapacitásunkat, a légutak működési képességét, csökkentik az idegességet és a nyugtalanságot.

Ezek a szagtalan, íztelen és láthatatlan molekulák növelik a cselekvő és felfogó képességet és a biztonság, a béke és az elégedettség érzését keltik bennünk.
A negatív ionok segítenek az allergiákon, migréneken és sinus problémákon, befolyásolják a szerotonin működését oxidálásának sebességét a véráramban. A szerotonin hatással van az alvásra, véralvadásra, kedélyállapotra, nem véletlenül az antidepresszánsok hatnak rá. Talán a szanatóriumok sem véletlenül épülnek a zöld övezetben.

 

Nemcsak lefelé, felfelé is vezet az út – tévhitek, hírek

A boldogságot elképzelhetjük egyfajta tudatállapotnak is. Van, amikor jobb tudatállapotban vagyunk egy relaxációnak köszönhetően és van, amikor rosszabb állapotban leledzünk éppen. Pl. a részeg ember sokszor azt sem tudja hol van. De felfelé is lehet haladni a létrán nemcsak lefelé!

Lásd, Hozzávetőlegesen 10 %-ban használjuk ki a lehetőségeinket a problémák megoldása és a boldogság elérése kapcsán (konkrét módszer a cikkben, mely segít megnövelni ezt az arányt) – kollektív, kozmikus tudattalan, tudatalatti fogalma, használata, befolyásolása, átprogramozása, kozmikus tudatfeletti, tudatelőttes

Mi az, ami pozitív és mi az, ami negatív hatással van ránk? A természet ereje

Amikor sok ember van együtt, akkor az elme működést is erőteljesebben stimulálja ez találkozás és ilyenkor több gondolatunk támadhat, ami elvonhatja figyelmünket a valóságról. Kivéve, ha együtt valamilyen pozitív dolgot hajtunk végre (töltődünk), mert akkor ellenkező hatású. Pl. együtt táncolunk, énekelünk, meditálunk (lásd jobb agyfélteke stimulálása) stb.

 

Próbálja ki a kedves olvasó, hogy hány felesleges gondolata merül fel, ha a város közepén van, vagy ha kimegy a természetbe, ahol tisztes távolságban nincs körülötte senki. Szinte azonnal belekerülünk a relaxált állapotba, főleg, ha dolgozunk rajta meditációkkal. Az idő megáll, és beköszönt az egységélmény (ez is jobb agyféltekés működés).

Lásd, Mérje le játékunkkal egy pillanat alatt, hogy ön a jobb vagy bal agyféltekéjét használja-e előszeretettel– női és férfi agy, önismeret, önmegvalósítás

Békések és nyugodtak leszünk, boldogok. De természetesen az adott hely is meghatározó. Nyilván más érzés egy börtönben lenni, mint a vízesés tetején vagy a tengerparton. Nem véletlen, hogy a különféle vallások képviselői nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy hova helyezik el a templomaikat (lásd pl. a pálosokat). Ami gondolkozásra késztet, az mind inkább kizökkent ebből az állapotból pl. mikor egy filmet nézve azonosulunk a hőssel vagy antihőssel, mikor telefonálunk, e-mailt írunk vagy egy cikket. Ezek felerősítik a gondolkodást, de nyilván szükség lehet rájuk.

 

Lásd, Az emberi elme ereje, hatalma és a beteg elme

Mi a titka a szappanopera sorozatoknak, melyek rabul ejthetnek minket? A filmsorozatok, telenovellák pszichológiája, mint egy felesleges függőség feloszlatása a boldogság jegyében 3/1. rész

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
kommuna, civil összefogás, együtt könnyebb, önfenntartó gazdálkodásmanipuláció