Álomból valóság, elképzelt spirituális, virtuális valóság, a boldogság nyomában és titkai

 In Filozófiai cikkek, tudatos álmodás

A cikkben egy gyakorlat is van, mely segítségével le lehet szűrni azt, hogy mennyire hitelt érdemlő az, amiről éppen írok – álomból valóság, elképzelt valóság, spirituális valóság, virtuális valóság, a boldogság nyomában, boldogság, boldogság titka, hajrá boldogság.

Elképzelt, virtuális és spirituális valóság közti szakadék és a boldogság titka

Mi a valóság? Mikor alszunk a hétköznapi életünk álomszerű, mikor ébren vagyunk, akkor pedig fordítva látjuk a dolgot. Melyik a valóság? Lehet, hogy egyik sem, vagy ez csak tudatállapot kérdése? Amit az iskolában tanítanak nekünk, vagy amit a könyvekből ismerünk az a valóság? Ez a szék itt előttem a valóság része, de meddig? Hiszen minden múlandó, ahogy a buddhizmus vallja.

 

Lásd: A racionális buddhizmus összecsengése a pszichológiával és a végtelen boldogság elérése és megtartása – buddhizmus vallás- tibeti buddhizmus- buddhizmus kialakulása, buddhizmus tanai, buddhizmus alapjai

 

És emellett relatív, ahogy Einstein mondta. Hiszen ha közelebbről megnézem egy mikroszkóp segítségével ezt a széket, akkor fényt látok, illetve atomok rezgését. Energiát. Akkor a szemszög határozza meg a valóságot? Mi az, ami még a valósághoz tartozik? A tegnapi napom, az emlékeim? De azok már (a múlt) nem létezik. Legfeljebb gondolataim vannak róla, de az nem ugyanaz. Hiszen más gondolni a csokira és más megenni.:) És a jövő pedig nem más, mint a múlt alapján leszűrt tanulság elképzelt kivetítése. Akkor ez a pillanat, a jelen az a valóság.

De mire leírom ezt a szót már ez is csak múlt. Mi van még? És, ami valódi az, mihez képest valódi? És meddig tart? Lehet, hogy valaki bolondnak nézi az indiait vagy buddhistát, amiért hisz a reinkarnációban. De mi van akkor, ha igaza van? Ha az ő szemszögéből mi idegbetegek vagyunk, a pénz és hatalom megszállottjaiként. Sietnünk kell, mert mindjárt vége a dalnak és még addig rengeteg dolgot kell letennünk az asztalra. Ebben nem sok logika van. A logikus az, hogy fejlődési időszakok vannak. És az ajándék készségekért egyszer már egy korábbi életünkben megdolgoztunk. Ez a tehetség. És visszük magunkkal és visszaemlékezhetünk rá idővel, ha kitisztul a tudatunk. Tehát a buddhistának a nirvána az állandó, Jézusnak Isten királysága. Ezért nem pazarolja az idejét lim-lomok gyűjtésével. A cél minél több energiát felhalmozva megszabadulni. Tart, amíg tart és nem leragadni egy szinten. Csak vegetálni. Pénzt felhalmozni, majd itt hagyni. Hanem folyamatosan tanulni.

 

Új megközelítésben a fásultság, a szomorúság és egy hatékony megoldás a boldogság jegyében

Képzeljük el, hogy ha minden energiából áll, akkor ezt növelni és csökkenteni lehet. Tehát, ha valaki nyomottnak érzi magát, akkor arra van szüksége, hogy feltöltődjön. Meditációval, vagy olyan emberek társaságában tudja ezt megtenni, akik ebből a szempontból magasabb szintet képviselnek, de az is segítség lehet, hogy kimegy a természetbe. A vidéki emberek (Budapesthez képest:)), mindig nyugodtabbak, kedvesebbek. Talán emiatt. Ahol sok ember van, ott az egymásra való hatás megfertőzhet bennünket. Ezért minden nap meg kell tisztítanunk magunkat.

 

Álomból valóság gyakorlat

Menjünk nyüzsgő emberek társaságába és figyeljük meg hogyan érezzük magunkat és mennyi gondolatod van. Utána menjünk ki a természetbe és figyeljük meg ezt a hangulatot is és a gondolatok sűrűségét. Óriási lesz a változás, ha elég érzékenyek vagyunk és megfigyeljük ezt. Utána próbáld ki a Jelen lenni gyakorlatot, melyet a boldogság terv részeként itt találsz meg:

A boldogság terv titka és tudatosítása – A jó pszichológus, segítő, lélekgyógyász elvezet minket a boldogság nyomában

 

Álomból valóság és a hajrá boldogság, avagy a boldogság nyomában

Tehát bepiszkolhatjuk magunkat mások negatív vagy saját gondolataink által is. De, ha folyamatosan tápláljuk és megnöveljük az energiát, akkor belépünk a megszabadulás állapotába. A valódi buddhizmus, zen vagy jóga a megismerő képességén túli bölcsesség, ami túl van a szavakon és meditációval lehet megtapasztalni többek között ezt.

 

A látnoki képességek

Maguk a látnoki képességek is ebben a tudatosságban nyílnak meg természetes mellékhatásként. Pl. auralátás megtanulása, gyakorlása, fejlesztése 1-2 óra alatt
Hiszen, aki tele van hétköznapi problémákkal az hogyan tud meglátni olyan dolgot, ami látszólag nem evilági?

Tehát először boldognak kell lennünk, melyet az önismeretünk fejlesztésével érhetünk el. Kell egy jó alap. Tehát a gyűlölet, harag, irigység, rossz kedv mind elpazarolja az energiát, így nem tudunk felemelkedni. Mintha egy repülőről lenne szó, melynek lendületre (energiára) van szüksége a szárnyaláshoz. Meg kell tisztítanunk az auránkat. A parapszichológia szerint ahogyan a fizikai testünk koszos lesz, ugyanúgy szennyeződik el a finom testünk a különféle negatív energiák, gondolatok által. És emiatt sokszor a gondolatod nagy része nem is a tiéd, hanem a másik emberé.

Csak magadra veszed. Ahogyan egy helynek ereje van (más érzés a temetőben, kórházban flangálni és más egy napsütötte gyönyörű tengerparton stb.), ugyanúgy az embereknek is egyfajta kisugárzása van, ami egy darabig ott is marad az adott helyen. Így elképzelhető, hogy ingerlékenyebbek leszünk, mert átvesszük ezt a rezgést, ahogyan az alacsony immunrendszernek köszönhetően megfázunk. Ilyenkor alacsony az energiaszintünk. Csak az egyik fizikai, a másik lelki megközelítés. És ez kollektív szinten is megjelenik, ahogy Jung utalt is a kollektív hatásokra, tudattalanra.
Lásd: „tudatalatti”, tudattalan, tudatfeletti

Tehát a gondolatok, érzelmek, mint egy rádió működnek és hatnak egymásra, és befoghatók az egyes állomások. Érdekes dolog ezt megfigyelni és megtanulni kezelni.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

keresés

AJÁNLOTT CIKKEK
auralátás veszélyeiauralátás megtanulása online