Testelhagyás a gyakorlatban I. – testkilépés, repülés, testen kívüli élmények, parapszichológia, OBE

 In Filozófiai cikkek, tudatos álmodás

Mindenben van igazság (lásd vallások, parapszichológia, pszichológia)

Most a különféle parapszichológiával kapcsolatos elméletekről szeretnék tudósítani. A vélemény megformázását rád bízom. Minden esetben szoktam javaslom – de itt még ennél is nyomatékosabban -, a szkeptikus attitűdöt. Jómagam az egységben hiszek, így nem szeretném, ha túlzásba esve csak az egyik parapszichológiai irányzatot, vallást, vagy filozófiai utat emelnénk ki.

Csupán egyszer erről beszélek, máskor másról, hiszen színes a világunk. A felosztás amúgy is az államhatárokhoz hasonlóan csak a mi fejünkben létezik többnyire. Tehát, röpülésnek nevezték az ősmagyarok azt az állapotot, amikor kiszállunk a testünkből (Máté Imre, Yotengrit).
Ezt angolul manapság OBE-nek hívják (out-of –body experience), vagy asztrális utazásnak, esetleg asztrál projekciónak, testelhagyásnak. Mindegy-testelhagyás, testkilépés, repülés, testen kívüli élmények, OBE, parapszichológia.

 

 

A tudatszintek megváltoztatása és a testelhagyás, OBE, röpülés, testkilépés, testen kívüli élmények

Az elméletek szerint a lélek, a szellem elszakadása a testtől – ide tartozik az ESP (extra szenzoros percepció), lásd dr. Földes László előadása, Mantra Alternatív Természettudományi Főiskola, Parapsychológiai Kar, Budapest, 2008.), a halálközeli élmény, az asztrális utazás, a kapcsolatteremtés a másvilággal, szellemidézés, reinkarnáció.

 

A tudatmódosításra sok lehetőség van. A különféle drogokon és LSD-terápián kívül (lásd pl. dr. Feldmár András) az alvási böjt, a böjt és a különféle légző technikák is nagyon hatékonyak, például transz, vagy tűzlégzés. De a jógában is van olyan légzés, amit sokan LSD helyett használtak és ezzel a technikával óriási energiát lehet mozgósítani, de ezt nem írom le. Mindig azt mondom, hogy keveset tudok és azt szívesen megosztom a nagyérdeművel, hogy áramolhasson a tudás, amit senkinek nem kell birtokolnia, megtartania önmagának, de ez így avatatlan kezekbe is kerülhet, ami ezáltal az én felelősségem is lenne. Amúgy ezekben az állapotokban jóval könnyebb a testen kívüli élményre is szert tenni.

A tudat ugyanis működik a testen kívül is. A tudatszintekről már írtam („tudatalatti”, tudattalan, tudatfeletti stb.). Tárgyakra, eseményekre hat. Így nincs agyunk fizikai korlátai közé szorítva. Ebben az eszme rendszerben a Tudat = lélek burka. Test halála után életben marad a lélek és ezen iratok szerint az asztráltest elhagyja a fizikai burkát, szabadon lebegnek a térben. Sok érdekes információval találkozhatunk ezzel kapcsolatosan pl. a Tibeti Halottaskönyvben.

 

Energiaszintek felosztása a parapszichológia szerint – testelhagyás, testkilépés alapjai

Ha a tárgyakat alkotó atomokat megvizsgáljuk észrevehetjük, hogy ezek energiából állnak. A parapszichológia egyik elmélete szerint minden energiából áll, még a tudat maga is. Ezt nem kell elhinnünk, elég megtapasztalnunk.:) Sokféle tipológia van, ezek közül az egyik elmélet hét mezőt különít el egymástól:

Étertest: fehér, világító (nem aura), kínai medicina erre hat, ez működteti a fizikai testet, fizikai testhez, szervekhez kapcsolódik. Ez behálózza a tárgyakat.
Asztráltest: lelki működés, folyamatosan változik, képlékeny, nem lehet lefényképezni, érzelmi működés kapcsolódik hozzá. Mivel az állatoknak érzésük is van (ha bántják őket tudatában vannak ennek), így ők az étertest mellett a parapszichológia szerint ezzel is rendelkeznek.

2. rész

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
a rák gyógyításatestelhagyás, OBE