A spirituális utazásunk, felemelkedésünk szakaszai az ősi India bölcsessége szerint – spiritualitás, spirituális mesterek

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

Forrás: Sri Vasudeva, Energia tudatosság és a kundalini utazás (2009)

A spirituális mesterek közé tartozik Sri Vasudeva, aki emlékeztet minket az energiatudatosságra, csakrákra. Ugyanis a spirituális utazásunk, felemelkedésünk állomásokból áll, amik energiák áramoltatásának is megfelelnek. Ez a spiritualitás. Hogyan mehetnénk ezen végig úgy, hogy közben észre sem vesszük? Erről már írtam korábban, lásd: Ébreszd fel a benned lévő gurut. Az önismereti, spirituális utazásunk belső energiánk fejlesztésével is megtörténhet, gyakorlatok a cikkben – kundalini felébresztése, kundalini meditáció, kundalini energia


A világ olyan számunkra, amilyennek látjuk, de ez a mi világunk, mely rólunk mesél

Mindannyian ugyanabban a világban élünk, mégis másnak látjuk azt. A spirituális, felébredett mesterek azonban érzékeli a Forrást, sőt eggyé váltak vele. Ez a közös bennük. Ha kifelé haladunk a világban egyre több a szétválasztottság. Azonban, ha befelé megyünk, egyre nagyobb lesz az egység. Voltam a vakok kiállításán és mikor egy csoporttal bementünk, semmit nem láttunk. Meg is szűntek azonnal a külsőségek. Együtt nevettünk és automatikusan kialakult egyfajta szimpátia a másikkal szemben, annak ellenére, hogy egymást folyton fellöktük, hiszen nem láttunk semmit. Nagyon érdekes tapasztalás volt.

 

A világ teremtése India bölcsessége szerint – spiritualitás

Az Univerzumot egy pontból teremtették (Bindu), ez a kiindulási pont. Ebből tágul kifelé, miközben a végtelen forrás tovább támogatja.

 

Bárkivel felvehetjük a kapcsolatot spirituális mesterekkel is

Saját felelősségünkre tudjuk elvégezni ezt a gyakorlatot, meditációt. Ha elmélyedünk magunkban (elkezdünk meditálni), akkor lesz egy pont, ahol minden eggyé válik. Innen indul ki a gyógyítás. Ebből a csendből. Ha a másik ember formáját bevisszük ide (rá gondolunk, felidézzük), akkor összekapcsolódhatunk vele. Rá hangolódunk a másikra. Erre válaszolhat a másik azzal (fizikai síkon), hogy felhív telefonon. Már eltávozott mesterekkel is kapcsolatba léphetünk így, vagy meghalt szeretteinkkel.

 

A spirituális utazás, spirituális felemelkedés szintjei

India 3 blokkot (granthik) említ meg, amit fel kell oldanunk. Az első a Brahma granthi. Ez nyit fel a spirituális utazásunk felé. Észrevesszük, hogy nemcsak a fizikai világ létezik. Energiatudatosságunk elindul. Észrevesszük, hogy nemcsak a fizikai testünk létezik, hanem vannak energiák is. A gyökércsakrához kötjük (1. csakra). Ehhez sok energiára van szükség, pl. spirituális csoportokban meditálni vagy egyénileg, hogy ez elinduljon. Így kilépünk a fizikai világ bűvköréből. És Sri Vasudeva azt mondta, hogy az Univerzum kegyes és az is egyfajta mesternek fogható fel. Így a szemünket kell valójában kinyitni.

A következő a Vishnu granthi. Ilyenkor megjelenik a mester (ez nemcsak személy lehet, hanem egy könyv, ami tanít minket stb.). Ez a köldök csakrától a torok csakráig jelenti a spirituális utazásunkat, felemelkedésünket. A tudatosságunk megváltozik és energetizáltabbá tesz minket.

A harmadik szint a Rudra granthi. A homlokcsakrához kötődik. Új tudatosságot hoz el számunkra, de ehhez vezetésre van szükségünk. Ez a forrásba történő bemerülést jelenti.

 

A csakrákról (energiatölcsérek)

A csakrákat mindig egyszerre kell tisztítani és a kundalini utazásával együtt spirituális mesterre van szükségünk, aki már eljutott idáig. Találkoztam olyan emberekkel, akik elcsúsztak. Egyik terület dominánsabb lett és kis Istent játszva, alázat nélkül tanítanak. Ne hagyjuk, hogy eltévedjen az energia és kiforduljon a személyiségünk. Amit teszünk, minden vissza hat ránk.

1. csakra, a gyökércsakra (Muladhara). Itt a túlélés dominál ezen a szinten. A második csakra a szex csakra (Svadisthana). A közösülés, élvezetek dominálnak. Ahogy megtisztítjuk, úgy a másik, a partnerünk fontos lesz számunkra. A harmadik csakra, a köldök csakra (Manipura), melyhez a vitalitásunkat kötjük. Fejlesztésével önbizalmunk a megfelelő helyére kerül és Istenképünk is megváltozik. A negyedeik csakra a szívcsakra (Anahat). Ez a művészet, költészet, szeretet szintje. Fejlesztésével az érzelmi hullámokat már a forrásból érzékeljük. A következő a harmadik szem csakra (Visuddha). A művészetek, ének, vallásosság válik fontossá. De az imádat tárgya még mindig külső. Tisztításával ez a terület az igaz közlés területévé válik.

A következő a homlokcskara (Ajna). Ilyenkor már a ,,Ki vagyok én?” kérdés foglalkoztat minket. Ez a döntő. Felébred az irányító, vezető intelligencia, a figyelem, a koncentráció, a magasabb rendű öntudat, az Univerzummal együtt-teremtés. Isten többé nem kint lesz, hanem eggyé válunk vele. Rájövünk, hogy tudunk teremteni, ahogy az Univerzum is ezt teszi. Forrásunk észlelése megváltozik: ,,Egy vagyok a forrással” (dzsivanmukta állapot). Ez a valódi felszabadulás, mely a koronacsakra betetőződésével jön létre.

 

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
energiasors, élet