2012 utáni időszak, egy új csodálatos világ vár ránk! – jövő, 2012, jóslat, világvége

 In az emberiség jövője, jóslatként, Filozófiai cikkek

2012., jóslatok, világvége

Mindanniyan keressük a válaszokat, hogy mit hoz a jövő számunkra. De a mi jövőképünk a múlt elképzelésén alapszik. Ha az pozitív volt, akkor a jövőkép reményteljes lesz, ha pedig negatív volt, akkor félelmetes. De a múltban mindenre volt precedens, melyiket fogjuk kiemelni? És ez valóban a jövő, vagy inkább a múlt megváltoztatott formája? Más szavakkal, ha házassági tanácsra van szükségünk kitől kérünk tanácsot attól, aki egyedül él, vagy aki 20 éve boldog házasságban létezik? Ez is már egy döntés… – jövő, 2012, jóslat, világvége.

És mi lesz az objektivitással? Ráadásul minden relatív, jelentette ki Einstein. Valaki szenved, van, aki boldog pedig ugyanabban a világban él. Van, aki a megfázásban meghal, más meggyógyul a rákból lásd 80 %-os sikerrel járó gyógyítási eljárás e téren: Az elhízás, és egyoldalú súlyzózás sérvet okozhat? Gyógyszer szavatosság nélkül? Működő és természetes orvostudomány (gyors megoldás, mellékhatások, műtétek és drága gyógyszerek nélkül) több, mint 3500 év bölcsességét egyesítve? A rák, cukorbetegség, skizofrénia gyógyíthatóak – ayurvéda, természetes gyógymód, orvostudomány, gyógyír 4/1. rész

Akkor mi a megoldás? Miben higgyünk? Kinek higgyünk? Azt az álláspontot fogadjuk el, amelyik közel áll hozzánk, vagy amelyik a valósággal cimborál? Gandhi mondta, hogy a megszokott az sokszor nem egészséges… Képesek vagyunk megváltozni, folyamatosan tanulva egyre bölcsebbé válni?

Egy biztos, a félelem sosem jó tanácsadó. De, ha a fény felé megyünk, amely közelebb áll igaz természetünkhöz (bármi is történik átmenetileg), akkor győztesek leszünk. Mindig. Ahogy Vasudeva mondja spirituális lények vagyunk, emberi tapasztalatokkal és nem fordítva…

A jövőa természet várja, hogy magasabb tudatszintre kerüljünk végre

Jöhet erősebb természeti, anyagi és morális válság, mi megmaradunk a hitünkkel és teljes bizadalmunkkal bármi is fog történni velünk, illetve földünkkel. Így ez hosszú távon egy nagyszerű lehetőség marad arra, hogy megújuljunk, hogy az elavult rendszerek elenyésszenek és újak jöhessenek létre, mely nem profit orientált emberi, hanem kozmikus törvényeknek hajtanak fejet. Ahol az emberek összefognak és segítik egymást. Egységet alkotva egy magasabb forrásra, intelligenciára kapcsolódva, hiszen mindenkiben ott az isteni szikra.

Ez az új evolúciós folyamat. És ezt az átalakulást már most elkezdhetjük, ha dolgozunk azon, hogy egyre több legyen a fény és tisztaság bennünk és körülöttünk. Sok helyen működik a cserekereskedelem, a kalákába való építkezés, sok öko falú jönn létre stb. Egyre többen keresik a megoldást. És addig is miből tudod kifizetni a számláidat? Meg kell érteni, hogy sosem volt biztonság, de ebben a korban még kevésbé van… Így, ami tegnap működött, talán holnap nem fog. Nem szabad ragaszkodni hozzá. Újat kell felépítenünk, ami nem félelmen, hanem szereteten alapszik.

 

Felejtsük el a régi sémákat. Hogy tudnád teljes szíveddel szolgálni az embereket és önmagadat? Boldogan, szeretettel? Mi az, ami méltó hozzád? Bármit választasz, de ne csak a pénz gyűjtéséről szóljon a dolog… Mert az azt jelenti félsz és felhalmozol… De minek? A végén a tested az összegyűjtött tárgyakkal együtt itt marad. A nemkötődés a cél, jó értelemben. Szóval, ne áldozd be a szívedet bárminek… Csak tedd a dolgod a legjobb szinten és rólad is gondoskodni fognak. Meditálj, imádkozz, hogy lelkileg is fejlődj és hasznos tagja légy társadalmunknak. Hiszen sok kicsiből áll össze a nagy tömeg. És így a félelem is el fog tűnni és rá fogsz érezni arra, hogy mire van szükséged, mi a küldetésed, miben vagy jó, mihez van óriási tehetséged.

Lehet, hogy átmenetileg lesz egy kisebb fajta káosz, de a vihar után egy magasabb tudatszintre léphetünk, ahol az emberek többé nem bántják egymást sem lelkileg, sem fizikailag. Ahol a családok, nemzetek nem egymás ellen szerveződnek – hiszen egy csónakban evezünk -, hanem egymásért. Ahol nem megy el rengeteg energia a háborúk által pusztított dolgok újboli felépítésére mind fizikai, mind érzelmi szinten. Ahol sugárzó, intelligens és tudatos emberek lesznek. Ez lesz az alap. Ahol nem csak a technikai fejlődés lesz a cél, szív nélkül. Ahol egészséges emberek, szeretetben fognak együtt élni, felhasználva spirituális képességeiket is pl. intuíciójukat. Nem az információk, képesítések hajszolása fogja –  pl. diplomák és nyelvvizsgák száma – meghatározni a lényeget, ami fontos, de nem minden. Egy gyönyörű korszak elé nézünk, ha összefogunk és nem hagyjuk elpusztítani ezt a helyet, ahol együtt élhetünk…

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
érzelmi bölcsességcsakrák, utazás