A rák, cukorbetegség, skizofrénia gyógyíthatóak? – ayurvéda, természetes gyógymód, orvostudomány, gyógyír 4/1.

 In ayurvédikus orvoslás, Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek)

Forrás: dr. Robert Miller és Ayurvéda, a létezés művészete című kultúrtörténeti ismeretterjesztő film, rendező Nalin Pan

Szemelvények az ayurvédáról:

 

Az ayurvéda jelentése, az élet tudománya

Egy orvostudomány, ami nem kuruzslás és népi gyógymódnak számít. Az ayurvéda külön kezeli az egészséges embereket (svastha vritta) és a betegeket (atura vritta) is.  A legfontosabb ugyanis megőrizni az egészségünket az ayurvéda szerint – ayurvéda, természetes gyógymód, orvostudomány, gyógyír – ayurvéda, természetes gyógymód, orvostudomány, gyógyír.

A film rendezője, akit a forrásban megjelöltem 15 000 km-t járt be és 3 évig forgatta ezt a filmet, sok orvossal, medikussal beszélgetve. Ez a film ihlette meg a cikkemet.  De soha nem szeretek valami ellen szólni, csupán szeretném, ha rádöbbennénk, hogy rengeteg lehetőségünk van. Így szeretném, ha az orvostudományt (allopátiát) is megbecsülnénk, mely sok esetben pl. csonttörés, élet-halál állapotánál különféle azonnali műtétek esetében kínál jó lehetőségeket. Ráadásul kiváló diagnosztikai berendezések állnak rendelkezésünkre az orvosoknak. Sok jó orvos van, ám léteznek más megoldások, megközelítések is. Erről szeretnék a mai cikkemben írni. A véleményeket a forrásban feltüntetett filmben találtam meg, így azokért az ott nyilatkozott ayurvéda orvosok vállalják a felelősséget, jómagam csupán egy csokorba gyűjtöttem össze és fűszereztem azt saját gondolataimmal.

Az ayurvéda orvosok nem patkányokon kísérleteztek, hanem saját magukon próbálták ki a gyógyírokat, amiket előállítottak. Az ayurvédában a mikro sebészet is megtalálható, ami nagyon régi, ez felel meg a plasztikai sebészetnek nálunk. Még különféle testrészek visszavarrásáról is beszámolnak ezek a könyvek. Az ayurvéda az élet művészete, nemcsak gyógyításról szól. Arra tanít minket meg, hogy a saját, egyedi ritmusunkat kell követnünk, ha egészségesek akarunk lenni. Ez a létezés művészete. Nem a tünetkezelésre fókuszál, hanem a komplexitásra, a helyes életmódra.

 

Az ayurvédát már egyetemeken is oktatják. A legrégebbi gyógyászat, ami tehát a sebészetet is alkalmazza. Az ayurvéda nem csupán egy masszázstechnika, ahogy a jóga sem fitnesz!


Az elhízás, vagy helytelen body-building sérvet okozhat? – természetes gyógymód

Mivel minden, mindennel összefügg, így ha pl. túl erős a has izmunk, de a hát izmunk nem erősödik meg, akkor az sérvet hozhat létre. És, ha elhízunk és nem sportolunk, akkor a nagy has súlya előre és lefelé húzz a gerincet, ami szintén akár sérvhez is vezethet.

 

A kecske és ember idegei hasonlóan működnek, avagy hogyan lehet egy akupresszúrához hasonló pont stimulálásával ájulást, bénulást, vagy halált okozni? – orvostudomány, gyógyír

A filmben egy kecskét láthatunk, amit a megfelelő idegek stimulálásával öntudatlan állapotba tudja hozni azt egy ayurvéda orvos pár pillanat leforgása alatt. Egy karate mester beszámolója jutott eszembe, aki a judosoknál tapasztalta ezt, hogy egy nyak fogással (szorítással) egy nyugodt állapotba hozható az ember (finom beájulást él meg, ahogy elszorítja az eret), ahol pár perc alatt, olyan mintha pár órát aludt volna az illető. Ez hasonló lehet a jóga-nidrához (jóga alvás):

 

Napi 2-3 óra alvással is kialudhatjuk magunkat, ha a pszichénk jól funkcionál – alvás fázis, alvás, túl sok alvás, mély alvás, kevés alvás, rossz alvás ellen, sok alvás, pihentető alvás, REM alvás, jóga nidra, Mándúkja Upanisad
De azt hiszem létezik a vietnámi boksz, ahol egy-egy pont megnyomásával hasonló eredményeket lehet elérni. Vagy gondoljunk a kínai medicinára, ahol a meridiánok mentén akupunktúrát, vagy akupresszúrát alkalmaznak. Nem hiába mondom, hogy érdemes egyesíteni a dolgokat és összefogni, hiszen minden út Rómába vezet el minket.

 

Az ayurvéda és akupresszúra egyesítése?

108 fő élet-ponttal (lásd mármá pontok) rendelkezünk. Ezek a pontok ott vannak, ahol az izmok, csontok, ízületek, idegek és artéria találkozik. Ennek a pontnak a megnyomásával agydaganatokat is meg lehet állapítani. Voltam egy csontkovácsnál, aki svéd, sport és thai masszázzsal melegített be (ezeket kombinálta). És elmondta, hogy ha érzékeli, hogy pl. a vese gyenge, akkor ellenőrzésképpen még rá nyom a talpon erre a pontra (lásd reflexológia, a talpon, több mint 70.000 idegvégződéssel) és, ha akkor is felszisszen az illető, kész a diagnózis.

Egy ayurvéda orvos pedig a remegést úgy orvosolta, hogy az izomban lévő idegeket stimulálta a megfelelő mármá pontok megnyomásával. Lehet, hogy Jézus is ismerte ezeket a pontokat és így gyógyított?

Az ásványporok gyógyító hatása, amiknek nincs szavatossági ideje

Találkozhatunk az ayurvédában olyan gyógyítóval is, aki pl. fehér cink port, vörösréz port, sót, és gyógynövényeket sárba mártogatott vászonnal összeköt. Ezt kiszárítja majd, tehéntrágyát tesz arra a tálkára, amiben az orvosság van. Meggyújtja a tehéntrágyát (Indiában ők szent állatnak számítanak) és utána mozsárban össze tördelik porrá a gyógyírt.

Van, hogy sárga arzént, higanyt (ami önmagában halálos) is felhasználnak. Ezeknek a gyógyíroknak nincs szavatossági ideje.
Folytatás 4/2 rész: ayurvéda.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
parapszichológialabor