A megvilágosodás útja, intenzív módon, 7 lépésben? Vagy csak félreállni, hogy az legyen, ami van – Sri Vasudeva a jólétről beszélt (40/1)

 In bölcs emberek írásai, Filozófiai cikkek

Megvilágosodás? A megvilágosodás útja? Megvilágosodás intenzív? Megvilágosodás 7 lépésben? Bővül a paletta és egyre több a lehetőség, hála istennek. Ebben a cikkben a megvilágosodott Sri Vasudeva beszédét szeretném köre adni, mely a jólétről szól.

 

 

Sri Vasudeva

Sri Vasudeva

 

 

 

 

 

 

 

 


A megvilágosodás útja, megvilágosodás intenzív, megvilágosodás 7 lépésben

Egyre természetesebb, hogy demisztifikálva a megvilágosodás útját, egyre többen rámutatnak arra, hogy mindannyiunkban létezik ez az erő, mely természetes oldalunk. Ha megismerjük az elmét és háziállatként kezeljük és esetleg mellette meditációval megerősítjük ezt, akkor kezdetét veszi a szárnyalás. Ha elakadunk sok hiteles ember van, aki segít. Van, aki a megvilágosodás 7 lépésben út híve, van, aki megvilágosodás intenzív kurzusokat tart. Egyre többen “emelik fel” a Földet, mely csodálatos dolog. A legjobb, ha az élményen kívül a mindennapokban realizálódik a változás és a fókusz átkerül valahova egészen máshova. Így megmarad a személyiség is, de közben minden pillanatban tudjuk, hogy azon kívül más is létezik. Egy új, hihetetlen világ nyílna meg, mely eddig is itt volt, csak elkerülte figyelmünket.

Sri Vasudeva a jólétről beszélt

Az igazi kereső, aki megfelelő fegyelemmel rendelkezik és szinte már-már minden pillanatban keresi a megszabadulás lehetőségét átkerülhet ebbe az „állapotba”, szinte folyamatosan az áldásban él. Sri Vasudeva spontán beszédei kapcsán fordítottam le néhányat, melyet most ezúton is közre adok.

 

A “Sri Vasudeva TV” itt érhető el.

Forrás: Sri Vasudeva 40/1. nap – 2011.

 

A VALÓDI JÓLÉT TITKA

1. Nap – Mi az igazi jólét?

Ennek a visszavonulásnak a témája a valódi jólét titka és ez arról szól, hogy hogyan tudjuk kihasználni azt, hogy átalakítsuk a tudatosságot, ami mi magunk vagyunk, megérintve a tudat átformáló erejét.

Amikor hagyományos értelemben gondolunk a jólétre, akkor a fizikai testre gondolunk csupán a jólét kapcsán. Arra invitállak benneteket, hogy mélyebben nézzük meg mi is az a jólét valójában. Például a tested, amit mi erősnek hívunk, a fizikai test, a materiális test, egészséges tud lenni, de létezik belső részed is az egészséget illetően; az érző lényed, mentális lényed és spirituális lényed? Jól érzik magukat azok a részeid, azon túl, hogy a fizikai (test) megnyilvánulása nem lehet bárminek az eredménye.
Nem! Ezekre nincs szükség.

Egyszerre komoly mentális kihívás – a félelem, az aggodalom… Még annak ideája, hogy te beteg vagy mikor a test nem beteg, az is az elmédből ered. Azt mondjuk, hogy te pszichésen kezdesz beteggé válni, mert azt gondolod beteg vagy. Természetesen képes vagy egy emocionális űrben lenni, ahol nem is akarsz már több emberi tapasztalatban részesülni, annak ellenére, hogy a fizikai tested elég jól van. Szóval a jólétnek többről kell szólnia a fizikai testen kívül. Egész lényünknek dolgoznia kell ezen – mindennek, ami magába foglal minket. Ez felveti a kérdést, kik vagyunk? Kik vagyunk valójában?

 

Kik vagyunk mi?

Az én tapasztalatom szerint, mi több-dimenziós lények vagyunk. Lényünknek különböző szintjei vannak, a központi a fizikai lényünk, mely csak egy szintű és ez a szint csökken idővel.
Mikor el kezdesz megtapasztalni dolgokat vagy mikor elkezdesz több spirituális felébredést átélni vagy több tudatosságot, elkezded megtapasztalni, el kezded realizálni, hogy van egy másik identitásod, mely más, mint a fizikai. Ez az, amiről a spirituális ébredés szól. Ez az ébredés a tudatban tudomásodra hozza, hogy több vagy, mint egy fizikai test. Ahogy egyre jobban tudatosabbá válasz, észre veszed, hogy van egy energia identitásod, meg tudsz tapasztalni energiákat a testeden belül, ami nem fizikai. Ez felvet egy másik kérdést, honnan érkeznek ezek az energiák?

Honnan jönnek az energiák? Hogyan töltenek fel és mennyi ideig fog ez tartani?

A mi materiális gondolkodásunk szerint, amikor szükségünk van energiára, akkor szükségünk van a forrásra is, ami ezt az energiát biztosítja. Ha szükségünk van energia szolgáltatásra otthonainkban, akkor szükségünk van egy erőműre is. Ha szükségünk van energiára a fizikai testünkben, akkor szükségünk van arra, hogy ételt együnk és oxigént lélegezzünk be.

 

Ha van egy finom területe az energiának, amit mi érzékelni tudunk, akkor ezzel azonosulva vajon honnan jön ez az energia? Ezután egy másik kérdés merül fel: meddig fog az energia tartani? Az erős földön, ahol élünk, nekünk végig kell gondolnunk, hogy meddig tart a mostani energiánk, míg kihuny. Ez olyan, mint az étel, nekünk gondolkodnunk kell ezen, mikor éhes kezdek lenni újra, honnan fogok újabb ételt szerezni?

Mikor több energiára van szüksége az otthonainknak, honnan fogunk újabb energiára szert tenni? A fizikai világban, állandóan figyelemmel kell kísérnünk, hogy hová fogunk menni, hogy újabb energiát szerezzünk. Hogyan fogjuk feltölteni az energiakészletünket?

Ha van nekünk egy finomabb energia megnyilvánulásunk, ahol felhasználjuk az energiát, ahol szükségünk van energiára, hogyan fogjuk újratölteni és mikor fog elfogyni? Gondoltál már ezekre a kérdésekre? Ez egy másik elképzeléshez vezet, ami annak a térnek a megtapasztalásából ered – hogy ott rejlik bennünk egy hely, ahol nincs vége az energia ellátásnak. Van egy végtelen energiaforrás bennünk. Ez elhoz számunkra egy új elképzelést, hogy kik vagyunk mi.

Kik vagyunk mi?
Az igazi magja a lényünknek a forrás végtelen energiájában van. Mi is energia lények vagyunk, nem fizikai lények, a durva fizikai testben élve. Ha figyelembe vesszük magát a jólétet, a valódi jó létben, akkor a lényünknek minden szinten szüksége van erre, ezért ez a kifejezés utal a “valódi jólétre.“

 

Mi az a valódi jólét?

Mi a valódi jólét? Ha tudatlanok vagyunk a belső szinteken, tudunk valódi jólétben lenni?
Mit jelent ez? Ha valóban jól vagyunk, hogyan jelenik ez meg? Mi a valódi jólét tapasztalata? Nézzük ezt meg. Ha folyamatosan létezünk a végtelen energia forrásában, a végtelen feltöltődés forrásában, akkor ez minden bizonnyal az a hely, ahol mi mindig igazán jól érezhetjük magunkat., ha azonosulunk vele. Ez a kútfője mindennek.

It is the well spring (angolul wellspring, nem well spring sztem, a lelkes ford..:)
Ha rendelkezünk egy, nem fizikai identitással, ha a mi lényünk identitása nem fizikai, akkor mit jelent a jólét ebben a testben?

Mélyebb perspektívából: felül múlva a fizikai testet

Ahogy kezded megérteni a nem-fizikai testet, észre fogod venni, hogy ebben a nem-fizikai testben van a gondolkodás képessége. Akár tudatában vagy ennek, akár nem, a gondolkodás egy megnyilvánulás a fizikai testben és ez egy kémiai folyamattal jár együtt.
Mikor gondolkodunk egy kémiai folyamat zajlódik le az agyunkban és idegrendszerünkben, de egy másik térben bennünk nincs kémiai érintettség, csak pusztán energiák. Ahogy gondolkodunk úgy állítunk elő energiát, energia hullámot. A nem-fizikai testben az elme energiaként működik, eszközként, feldolgozó eszköz, érzelmek jönnek létre ebben a térben.

 

Amikor úgy gondoljuk a kémiai folyamat, nem az agyban és idegrendszerben történik, hanem egy másik térben belül, kémiai lefolyás nélkül, csak egyszerűen energiák segítségével….

A fizikai testben az érzelmek kémiai változást is magukkal hoznak. Van a testben a gondolkodásnak és érzelmeknek egy tapasztalata, de mélyebb megtapasztalásban eltekintve a testtől, gond-olatoktól és érzelmektől. Azt akarom, hogy kinyúljon, megfeszüljön az elméd, mert csak amikor te tapasztalod meg ezt a nem-fizikai realitást, csak ez fogja a valódi megértést elhozni neked, amiről beszélek.

Próbállak inspirálni téged, hogy mélyebbre láss; ez elhoz egy mélyebb bepillantást, egy mélyebb betekintést. Ebben a nem-fizikai testben, a gondolataid képeket jelenítenek meg, energia mintázatokat, amik nagyon potenciálisak és erőteljesek.

Elképzelheted magadat a jólétben és a betegségben is, szóval ez mind az elméről szól és, hogy mit csinál az elme. A durva test képes teljesen jól érezni magát fizikailag, de az elme túl sokat gondolkodik betegségről, a nem-fizikai testben, mely mivel kapcsolatban áll vele, elég hamar hatással lesz a fizikai testre.

 

A jólét mélysége

A kihívás az, hogy ebben a nem-fizikai testben is megmaradunk, az erősebb kihívás alkalmával is. De a nem-fizikai test támogatja nagyon erőteljesen a forrásból származó állandó táplálékával, hanem maga a forrás folyamatosan feltöltődik, az intelligencia forrása, amit mi nem tudunk felfogni. Fontos, hogy az általunk használt eszközök nem-fizikai lényünk részeit képezik. Lényünk legerőteljesebb eszköze az intellektus, az érvelés pedig hatalom, mellyel rendelkezünk, ennek az eszköznek azonban szüksége van arra, hogy ráhangolódjon a lényünk igazi forrására.

Ebben rejlik az ereje a jólétnek, mikor a nem-fizikai testünk, a feldolgozó eszközzel működik együtt, mellyel mindannyian rendelkezünk: elme, intellektus, memória. Ha lényünk összhangba kerül az igazi forrással, akkor megérinti a legmagasabb, ami ebben a forrásban van, melyben megtapasztalhatjuk a jólétet, mely a bőség forrása. Van egy hely bennünk egy állandó bőség – ennek a kútja – amit, ha kihasználunk, minden kihívással, mellyel szembe találjuk magunkat emberi megtapasztalásaink során, még akkor is, ha durva részünk (fizikai testünk) nem lehet jól, de mindeközben egy másik részünk folyamatosan jól lesz, és ott fekszik maga a végső titok a jólét.

A visszavonulás ezzel kezdődik el, megértve és kihasználva ezt a helyet, melyből mi erőt tudunk generálni, onnan megteremtve a bőséget minden szinten. Gondold át!

Sri Vasudeva

Fordította: Keresztes Attila

A folytatás itt érhető el: Sri Vasudeva – A valódi jólétről 40/2. nap

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

keresés

AJÁNLOTT CIKKEK
a teremtés játékaSri Vasudeva és Keresztes Attila