Sri Vasudeva – A valódi jólét 40 / 2. nap (lehetőség)

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

2. nap – A valódi jólét – A lehetőség

Tegnap beszéltem a bennünk lévő helyről. Mikor a „belső” szót használom, akkor a tudatosságot értem alatta, nem a fizikai testet, hanem a lényünket, a tudatunkban – ez az a hely bennünk, ahol nincs semmilyen rendellenesség, nincs betegség, ez az állandó jólét helye. Kértem tőletek, hogy fontoljátok meg ezt, mint lehetőséget. Ezért hozakodtam elő vele. Mert ez egy lehetőség, ami segíthet nekünk az összes kihívással teli szituációban, hiszen mi rendelkezünk a jóléttel. A totális jólét: fizikai, érzelmi, mentális, intellektuális, szociális és spirituális. Beszéltem nektek az emberi multi-dimenziós lényről arról, hogy mi működik és mi nem a különböző szinteken. Ha van egy állandó közérzetért felelős hely bennünk, még akkor is, ha a test kihívásnak van kitéve, ez a hely akkor is állandóan a bőség állapotában van. Ha az elme kihívással találja magát szembe, ez a hely akkor is folyamatosan a jó állapotában van benne. Nem akarod megismerni ezt a helyet? Nem alakul ki benned egy vágy, ami meg akarja ismerni ezt az állandó bőség helyét benned az emberi tapasztalatod során? Nem adhatná meg a szabadság lehetőségét ez a betegségekből? Kérlek fontold meg ezt az ajánlatot. Ha nem is úgy, mint egy eshetőséget, hanem azt, hogy hogyan tudod elkezdeni a tapasztalatszerzést.

 

Légy felkészülve az élet kihívásaira

Sok éven át láttam szenvedést körülöttem emberi tapasztalatként. Láttam olyan helyzeteket, ahol nem volt esély a fizikai túlélésre. Ilyen szituációkban szükség van az erőre, ilyen élethelyzetekben szükséges a vigasz is, és ezekben a nyomasztó történésekben szükség van a megértésre is. Tehetetlen embereket láttam ezekben a történésekben. De találtam egy helyet belül, amely erőt biztosít mindannyiunk számára, még ezekben a legnagyobb kihívásokkal teli szituációkban is. Tapasztaltam szerint e belső mélyebb helyről, energiákat tudunk előhozni, mikor beköszönt a kihívás. Ez engem félelem nélkülivé tesz, bármilyen kihívást is fog az élet elém hozni. Jól tudom, hogy ezen a világon – én is láttam és megtapasztaltam – folyamatosan szembe találhatjuk magunkat mindenféle kihívással. Egyetértesz azzal, hogy az élet kiszámíthatatlan? Szóval, szükség van arra, hogy felkészültek legyünk, nélkülözhetetlen a megértés, és szükségünk van a bölcsességre is, ez nagyon fontos. Arra invitállak, hogy megismerd a bennünk lévő jólét helyét, mely romlatlan az összes emberi tapasztalattól. Azt mondom neked, hogy a gyógyulás összes aspektusa, minden szempontból vigasztaló. A jólét minden szempontjából, szükségünk van arra, hogy megértsük ennek a helynek a működését. De ez nem fog bekövetkezni, ha az a vágyunk, hogy még jobban megértsük ezt. Ez nem fog bekövetkezni, amíg úgy véljük, hogy ez egy lehetőség. És ez nem megtapasztalható, amíg nem történik meg a tudatváltás. Érted mire gondolok? Amíg tudatosságunkban nem következik be a változás, amíg nem realizáljuk, nem csak intellektuálisan, hanem saját tapasztalatként.

 

Tapasztalat az intellektuális megértésen túl

Van egy hely bennünk, ahol nincs betegség, ez a létünk forrása nevet viseli. Nehéz megérteni, nehéz értékelni és néhányunk számára nem is létezik, ők még nem vették figyelembe a lehetőségét ennek. Ne várd meg, amíg az erőpróbák elkezdik feltenni ezeket a kérdéseket és, hogy ekkor kelljen megkeresni ezt a helyet. Tudod miért? Mert, ha ugyan figyelembe vesszük ezt a lehetőséget és, ha intellektuálisan van ötletünk arról, hogy hol ez a hely, amikor elkezdődik a valódi kihívás akkor nem fogsz hinni benne többé. Mert soha nem vált tapasztalattá benned. Azt fogod mondani önmagadnak ,,de én képtelen vagyok érezni ezt”, és ez teljesen érthető, hiszen nem volt tapasztalatod róla. Emlékszem egy történetre egy gazdag emberről, akinek keresztül kellett mennie a folyón egy kis komppal. Egy szegény, pici révész ember beszélt a gazdag emberhez közben. A gazdag ember a tudatlanságot vélte felfedezni ebben a pici révészben. Mikor a tanultságáról érdeklődött, hogy mit tanult az iskolában, ha járt egyáltalán iskolába, a szegény révész csak annyit mondott: ,,Nem én nem jártam iskolába.” A gazdag ember azt mondta a révésznek, hogy mennyi minden elveszett az ő életéből emiatt. Hirtelen a hajó megrepedt, léket maga után hagyva és a révész megkérdezte a gazdag embert: ,,Tudod, hogyan kell úszni?” A gazdag ember, aki nagyon művelt volt, azt mondta: ,,Nem.” A révész azt válaszolta: ,,Nos, akkor az egész élete el fog veszni.” A révész, bár nem volt olyan olyan művelt, mint a gazdag ember tudta hogyan kell úszni. Csak erre az egyetlen tudásra volt szüksége ebben a nehéz helyzetben, nem pedig arra a tudásra, amivel a gazdag ember rendelkezett.

 

Arra van szükség, hogy a magasabb tudatosság helyére menjünk

Arra van szükséged, hogy megtanuld, hogyan tudsz úszni ezen a helyen önmagadban most, amíg egészséges vagy, mert majd, ha jön valamilyen kihívás, már tudni fogod hogyan találod ezt a helyet és hogyan tudsz közreműködni onnan. Szóval, meg kell tanulnod, hogyan tudsz úszni a létezés központjában miközben egészséges vagy. El tudod képzelni az örömöt? Amíg egészséges vagy, még egészségesebbé válhatsz; még jobban érezheted magad, miközben számtalan kihívással találod magad szemben. Ez a magasabb tudatosság helyszíne.

Mikor használom a „magasabb” szót, ez relatív. Ez nem jelenti azt, hogy néhány közülünk „alacsony” tudatossággal vagy „magas” tudatossággal bír. Amikor használom a „magas” szót, az „mélyebbet” is jelent egyben. Amikor pedig az „alacsony” világ szóösszetételt használom, az azt is jelenti, hogy a „magas” szempontjából „felszínes… csak a tetején létezik”. Tehát ne ragadd meg az én „alacsony” és „magas” kifejezéseimet. Próbáld megérteni a szó mögötti szándékot.

Szükségünk van arra, hogy elmenjünk a magasabb tudatosság helyszínére, ahol még tudatosabbá válik számunkra, hogy kik vagyunk az emberi tapasztalatainkban. Néhányan „megvilágosodásnak” hívják ezt. Azt gondolom, hogy ez az, amikor valóban megértjük az igazi emberiségünket. Normálissá válunk. A tudatlanság állapota abnormális a lelkünknek az emberi tudatosságban.

 

Inspirált az az emberi lény, akit ez a hely megérintett

Hogyan jutunk el erre a helyre önmagunkban? Mi sohasem fogjuk figyelembe venni ezt a lehetőséget, ha egy másik emberi lény nem érintett meg minket. Mert akkor ez még nem valós számunkra. Az emberek beszélnek róla, de senki nem érintette meg ezt. Ez lehetséges lesz valaha is? Ha az emberi lény érintve lesz általa, akkor tudni fogja ezt, észre véve ennek lehetőségét. Vannak lények, akik ott élnek, miközben megtámadja őket a különféle formája a betegségnek, de ők akkor is a belső öröm és pozitív gondolkodás töretlen, állandó állapotában maradnak.

Meg kell kérdeznünk azoktól, akik érintve vannak általa, a tökéletes egészség állapotában. Érdeklődjünk tőlük, hogy hogyan élnek, hogyan gondolkodnak, mit tudnak, a jelenükből létezve, inspirálva ezáltal. Ezután elkezdjük érezni, hogy van egy ilyen hely. Ez az, ami alapján tanulnunk kell. Az elején intellektuális megértésre teszel szert, próbáld ezt jól megérteni az elméddel. És, ha jól megértetted, akkor menj utána. A lelked tudja, hogy az inspiráció a lelkedből fog jönni.

 

Vágyj arra, hogy megtudd, hogy a bőség helye benned van

A mai üzenetem lényege egyszerűen megfigyelhető a benned lévő állandó bőség helyének feltérképezésével. Elkezdődik az érdeklődés, ami létrehoz egy vágyat, hogy meg akarjuk ismerni azt a helyet és utána oda akarunk kerülni. Keresd azokat, akiket egy bizonyos mértékig már megérintett a dolog. Légy inspirálva általuk. Légy motiválva általuk. Menj utána, amíg egészséges nem leszel. Ezután találkozni fogsz mindenféle kihívással emberi tapasztalatként.

Sri Vasudeva

Fordította: Keresztes Attila

A folytatás itt érhető el: Sri Vasudeva – A valódi jólétről 40/3. nap

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
testtudatosságiranyítás