Azonnali emelkedés a tudatosság irányába – megszabadulás, önismeret, önmegvalósítás fejlesztése

 In önismeret, önmegvalósítás, Spirituális cikkek

Forrás: Sri Vasudeva: Belül keresd Istent, önmagunk felfedezésének útja

Régen (pár hónapja:)) azt hittem, hogy az emelkedettség egyszer csak megjelenik és semmi sem lesz a régi. Persze nem élményre gondolok, mert azt már tudom, hogy jön s megy. És tiszavirág életű – boldogság, megszabadulás, önismeret, önmegvalósítás fejlesztése
Most pedig azt tapasztalom, hogy van olyan, hogy a régebbi tudatállapotokat tapasztalom, de mégis egyfajta fényesség, lelkesedés bugyolálja azt be, mert a fegyelmezett gyakorlások ereje megédesíti a hétköznapokat.
És ez annyira lelkesítő, hogy ösztönöz tovább. És csinálom a meditációt. Ez pedig tovább emel. Mint egy lépcső, be tudjuk járni a szinteket. De semmi nem változott, csak annyi, hogy döntés kérdése alapon, bármikor bejárhatók a szintek. Mintha lenne egy varázsszerem amivel azonnal fel tudok menni. De nem a drogokra gondoltam.:) Vagy igen?:) Viccen kívül az ima, mantrázás és meditáció nagyszerű erő a kezünkben, mely a fegyelmezett, rendszeres munkával folyamatosan megemeli a tudatosságunkat.

[adrotate group=”2″]


A boldogság és megszabadulás egyik receptje + két eszköz

– Amikor csak tehetjük gondoljunk a magasabb intelligenciára és ajánljuk fel a tevékenységeinket, önmagunkat neki.
– Negatív társaság helyett pozitívat keressünk, akik felemelnek minket (azért mi se húzzuk le őket, mert akkor ők is mást fognak keresni ugyebár.:))
– A bennünk lévő negatív gondolatokat is oldjuk fel (gondolhatunk másra, vagy kérhetjük a magasabb intelligencia segítségét, hogy elég bölcsek legyünk ahhoz, hogy átugorjuk ezt a felesleges ítélkezős játékot). A negatív a negatívat vonzza, a pozitív pedig a pozitívat. A jó kertész is kihúzz a gazt és a helyébe virágot ültet. És mikor egy egész csapat gondol egy ember gyógyulására az hihetetlen erővel bír.

– Elménket fegyelemmel tegyük a barátunkká. Csak pozitív dologgal „etessük”, hogy azt adja viszonzásul nekünk. Ennek kitartásában segít az értelmünk: ,,Ugye az sehova nem vezet, ha megint dühbe jövünk és elküldjük a másik embert a pélóba?”
– Eszköz: tartsunk az elmében egy gondolatot. Mindig. Ez az idomítás. Vagy „egyhegyűsítés”.
– Másik eszköz: Légy tanúja az elmédnek. Erről a technikáról bővebben, lásd: A depresszió, kedvetlenség, rossz kedv, levertség, fáradékonyság, fáradtság egyik hatásos ellenszere

– Ha a világ a magasabb intelligencia játszótere, lássuk meg mindenben és mindenkiben őt. Nem könnyű, de a nagy bölcsek szerint nem is lehetetlen vállalkozás. A lelke legmélyén mindenki jó. Erre fókuszáljunk, nézzük meg, hogy a másik ki lehetne, ha már megszabadult volna.
– Mindenbe vonjuk be a magasabb intelligenciát és kérjünk tőle védelmet, útmutatást. Ha nem találod a választ, menj mélyebbre önmagadban és meg fogod látni.

[adrotate group=”3″]

– Félelem = tudatlanság (ismeretlentől félünk). Ne féljünk a helyzettől, nézzük meg, hogy a magasabb intelligencia mit akar vele megmutatni nekünk azáltal, hogy kihívás elé állított minket. Szent János evangéliuma: ,,A szeretetben nincsen félelem, a tökéletes szeretet elűzi azt.”

– Sri Vasudeva még megemlíti a beteg, gyűlölködő embert, akinek több szeretetre van szüksége.
– Élj a jelenben. Erről bővebben, lásd: Szabó Lőrinc és a valódi boldogság kapcsolata. Avagy a tudomány, vallások és művészet egyesítése – Szabó Lőrinc versek, versei és költészete, most, jelen
– Ne ítéld el a világot, próbáld megérteni.

Önismeret, önmegvalósítás fejlesztése

A világi ember a magasabb intelligenciáról mond le, míg a vallásos ember, az önmegvalósító pedig a világról. Mégis őt szokták sajnálni. De vajon melyikről könnyebb lemondani a mindenségről, vagy a társadalomról? Aki a magasabb intelligenciát megkapja, mindent megkap. Sri Vasudeva elmesél egy történetet, amiben a király három feleségei bármit kérhetnek a királytól. Az első egy nyakláncot, a második egy karperecet kér, a harmadik a királyt választja.

Ha a királyt választja mindent megkap, nemcsak egy nyakláncot, vagy karperecet, igaz? Ez a jó döntés. Ha a magasabb intelligenciát választjuk, mindent megkapunk. És, aki egyesül vele, többé már nem kell semmit kérnie tőle. Nagyszerű módszer az is, ha miközben a munkánkat végezzük, elképzeljük, hogy a magasabb intelligencia bízta ránk az adott feladatot (hiszen az mindent magában foglal).

Nem véletlenül mondta Jézus Pilátusnak a következőt:
– Tudod-e, hogy hatalmamban áll, hogy szabadon engedjelek, vagy keresztre feszítselek?
– Nem tehetnéd meg, ha Isten nem adta volna meg neked a hatalmat hozzá.

Ha a munkát feladatnak tekintjük a fizetséget a magasabb intelligenciára bízzuk, akkor boldogabbak leszünk. Sri Vasudeva miután megszabadult, örömmel oktatta a gyerekeket tanárként és már az elég jutalom volt számára. A fizetség a végén csak hab volt a tortán.

[adrotate group=”2″]

Finom hatások, melyek a hangulatunkat felemelik, vagy lerontják

Ezen kívül a környezet is finom szinten hat ránk. Pl. más egy kórház várótermében ülni, mint a gyönyörű természetben. Aki érzékeny ki is olvashatja, ki ült előtte a váróteremben az ő székében. És vannak mudrák (kéz és láb tartások), amik pl. levédhetnek minket ilyen esetekben.


A fegyelmezettség és elme ereje, lásd Bhagavad-gíta és egyéb szentiratok

,, A tétlen elme az ördög műhelye.” Ezért nem mindegy mire gondolunk, pillanatról pillanatra. A Bhagavad-gítában ezt olvashatjuk: ,,Az elme lehet önmagunk barátja és ellensége.” Reggel felébredés után meghatározó, hogy mire gondolunk. Mivel indítjuk a napot, ugyanis nem érdemes bal lábbal felkelnünk.

[adrotate group=”2″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt és ezen kívül különleges masszázst.  

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
bűnök felszámolásamester, guru, spirituális fejlődés