Az akarat ereje 7/5. csakra– napfonat, szakrális, korona, torok, szív, harmadik szem, gyökér csakra, színek, térkép

 In Filozófiai cikkek, keleti pszichológia, energiagyógyászat

7/4. csakra

Napfonat csakra, szakrális csakra, korona csakra, torok csakra, szív csakra, gyökér csakra, csakra színek, csakra térkép, harmadik szem csakra

Forrás: Dr. Caroline Myss, A lélek anatómiája

Ötödik csakra

Az akarat ereje, mely nyak csakrának felel meg.

Színe: tiszta kék ég

 

Tulajdonságok: felelősség felvállalása, kapni tudás, inspiráció, önkifejezés, intuíció.

Ha kevéssel rendelkezünk belőle az energia tekintetében: elfojtás (mint elhárító mechanizmus), önértékelési zavar.
Ha túl sokkal rendelkezünk belőle az energiákat illetően: manipuláció, beszédzavar, fecsegés
Az ötödik csakra kihívása, hogy akaratunkat és lelkünket rendeljük alá Istennek. Spirituális szempontból legmagasabb rendű célunk személyes akaratunkat az Isteni Erők kezébe helyezni. Központja a szív és fej energiái között helyezkedik el.

Elhelyezkedés: A torok területe.

Energiakapcsolata a fizikai testtel: torok, pajzsmirigy, légcső, nyelőcső, hipotalamusz, nyakcsigolyák, száj, álkapocs és a fogak.
Energiakapcsolata az érzelmi-mentál testtel: a számtalan emocionális és mentális küzdelemre rezonál, melyeket a döntés erejének megismerésével kapcsolatban kell megtapasztaljunk.

 

Szimbolikus kapcsolat: A csakra szimbolikus kihívása az akarat érési folyamatán való keresztülhaladás a törzsi felfogástól kezdve addig míg kizárólag saját magunk irányítjuk életünket.

Félelmek: Az akaraterővel kapcsolatos félelmeket valamennyi csakrában megtaláljuk az erőközpontra jellemző formában, azt hogy nincs tekintélyünk, hogy nincsenek döntési lehetőségeink, nem tudjuk uralni a helyzetet, kicsúszik a kezünkből az irányítás és rettegés az Isten akaratától. A legnagyobb küzdelmet a tudatosodó ember számára az jelenti, hogy döntési szabadságát az Isteni Erőre bízza.

Erősségek: Hit, bizalom, önismeret, személyes tekintély, döntéshozó képesség,, adott szavunk megtartása a döntés tartalmától és következményeitől függetlenül.

Szakrális igazság: Az ötödik csakra a döntéshozatal és ebből kifolyólag a spirituális karma központja.. Minden gondolatunk, érzésünk és döntésünk kihat az egész univerzumba és ez következményeket von maga után. Mindenhol ott vagyunk ahová gondolataink kalandoznak, így személyes felelősségünk az energetikai fejleményekre is vonatkozik. Azt hiszem nagyon megfontolnánk döntéseinket, ha tudnók előre milyen energetikai következményeik lesznek.

Az ötödik csakra spirituális tanítása, hogy az Isteni Erőben bízó személyes akarat ösztönözte cselekedetek hozzák a legkedvezőbb eredményeket. Minden döntésünk energetikai hatást gyakorol az élet egészére és minden gondolatunkban és állásfoglalásunkban személyes erő nyugszik. Ez a felismerés mélyebb őszinteségre kényszeríthet bennünket. Az őszinteség és a megbocsátás visszavonja energiáinkat – lelkünket – a „múlt” energiadimenzióiból.

 

Energetikai szempontból nézve a félelem motiválta cselekedetekből származó következményekért kell a legnagyobb árat fizetnünk, mert ezek a döntések káros befolyást gyakorolnak az Isteni útmutatásba vetett bizalmunkra. Abban az illúzióban élünk, hogy életünk irányítását mi tartjuk a kezünkben és bukdácsolunk és gyakran szenvedünk addig míg belefáradva feladjuk a harcot és azt mondjuk „Legyen meg a Te akaratod „. Ha egyszer kimondtuk ezeket a szavakat, az Isteni útmutatás életünk részévé válik. Az Isteni akaratnak való behódolás a fizikai illúziók alóli felszabadulást, nem pedig a fizikai lét örömeiről, kényelméről való lemondást jelenti.

Az ötödik csakra lényege a hit. Ha hiszünk valakiben energiánk egy részét felé áramoltatjuk, ha egy eszmében hiszünk, energiánk azt táplálja, ha pedig a félelembe helyezzük, az szívja magába energiánkat. Hitünk és szabadságunk a teremtés aktusában megnyilatkozó erőket jelentik. Mi vagyunk a csatorna melyen keresztül a teremtő energia anyaggá változik.

 

A karmát lényegében döntéseink energetikai és fizikai következményeinek is tekinthetjük. A negatív döntések folyamatosan visszatérő helyzeteket teremtenek, hogy felnyissák szemünket a pozitív választási lehetőségre.
A legnagyobb jótétemény amelybe bevonhatjuk lelkünket, hogy a következő szabályok szerint élünk:

• Ne ítélkezz
• Ne legyenek elvárásaid
• Ne akard tudni, miért történnek úgy a dolgok ahogyan történnek.
• Higgy benne, hogy életünk váratlan eseményei a spirituális útmutatás egy formáját alkotják.
• Bátran hozd meg azokat a döntéseket amelyeket meg kell hoznod, fogadd el, amit nem tudsz megváltoztatni és legyél bölcs a kettő közötti különbség eldöntésénél.

7/6. csakra

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

keresés

AJÁNLOTT CIKKEK
csakrák, energiákcsakrák, energiák