A lélek fejlődésének hét fokozata 7/4. csakra– napfonat, szakrális, korona, torok, szív, harmadik szem, gyökér csakra

 In Filozófiai cikkek, keleti pszichológia, energiagyógyászat

7/3. csakra

Napfonat csakra, szakrális csakra, korona csakra, torok csakra, szív csakra, gyökér csakra, csakra színek, csakra térkép, harmadik szem csakra

Forrás: Dr. Caroline Myss, A lélek anatómiája

Az emocionális erő

Negyedik csakra

Az emocionális erő, mely a szív csakrának is szokták hívni.

Színe:
reményteljes zöld

 

Tulajdonságok: elfogadó, természetes, odaadó, kreativitás, józan

Ha kevéssel rendelkezünk belőle az energia tekintetében: bezárkózás, önzés, közöny, érzelemfüggőség
Ha túl sokkal rendelkezünk belőle az energiákat illetően: harag, szívproblémák

A negyedik csakra az emberi energiarendszer központi erőműve. A középső energiaközpontunk. Energiája emocionális természetű és érzelmi fejlődésünket segíti. Arra tanít bennünket, hogy cselekedjünk szeretettől és együttérzéstől vezérelve és arra, hogy nincs hatalmasabb a szeretet erejénél. A negyedik csakra energiái a spirituális érettség felé vezérelnek bennünket.

 

Elhelyezkedés: Mellkas közepe vagy a szív.

Energiakapcsolata a fizikai testtel: szív, keringési rendszer, bordák, mell, csecsemőmirigy, tüdő, váll, kar, kézfej és a rekeszizom.

A negyedik csakra az érzelmi percepciókra rezonál., melyek meghatározzák életünk minőségét.

Szimbolikus kapcsolat:
Energiái révén személyes érzelmi kihívásainkat a tudatosság felé vezérlő Isteni Terv részeként fogadjuk el. A belső béke eléréséhez be kell fogadnunk a megbocsátás gyógyító energiáit és el kell engednünk emberi bírálatra irányuló szükségleteinket.

Félelmek: félelem az egyedülléttől, az elkötelezettségtől, érzelmi gyengeségtől, árulástól és, hogy nem leszünk képesek megvédeni magunkat az érzelmi csapásoktól. A csakra energiavesztesége okozza a sok fájdalmat okozó érzéseket : féltékenység, keserűség, harag, gyűlölet és megbocsátásra való képtelenség.

Erősségek: szeretet, megbocsátás, együttérzés, odaadás, inspiráció, öngyógyítás és gyógyítás.

Szakrális igazság: Az emberi energiarendszer erőközpontja, mert a szeretet az Isteni Erő. Az emocionális energia jelenti az emberi test és lélek igazi hajtóerejét. Életünk minden egyes kihívása a szeretet valamelyik aspektusának megtapasztalását kívánja meg. A szeretet óriási hatalom és apránként sok- sok lecke által sajátítjuk el a megbocsátás, együttérzés, nagylelkűség, kedvesség az önmagunkról és másokról gondoskodás formájában.

A megbocsátással utat nyitunk a gyógyulásnak. A megbocsátás Jézus életében és tanításaiban a tökéletesség spirituális megnyilvánulása, nem pusztán választási lehetőség, de nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz. A megbocsátás a pszichét és a lelket felszabadítja a személyes bosszúra irányuló vágyak alól, megválunk attól a pszichés tényezőtől, hogy áldozatoknak tekintsük magunkat.

Ez olyan energiákat szabadít fel amelyek csodákra képesek. A negyedik csakrában lévő kérdést, hogy „ mit kezdjek a fájdalmammal” az élet újra meg újra felteszi nekünk, míg válaszunk saját felszabadulásunkká nem válik. Használhatom mentegetőzésképpen és hagyom, hogy a félelem még jobban eluralkodjon rajtam, vagy a megbocsátás aktusán keresztül felszabadítom magam a fizikai világ befolyása alól. A szeretet ösvényén haladj és élj a megbecsülés és a hála törvényei szerint, tartsd lelkedet a jelenben. Jézus szerint „Hagyd a holtakat és törődj a te életeddel” elvet kövesd, amit Buddha így tanít „Csak a jelen létezik”.

.
A szeretet a legfontosabb kulcs ama boldogság megleléséhez, amiről azt gondoljuk kívül kell keresnünk, pedig a spirituális tanítások megmutatják, hogy az bizony bennünk lakozik. Túl sokan félnek megismerni magukat, mert meg vannak győződve róla, hogy az önismeret a magányossághoz vezet. A spirituális tudatosság felé tartó egyetlen ösvény a szíven át vezet attól függetlenül, hogy milyen spirituális hagyomány útján járunk, mert a szeretet az „Isteni Erő”.

7/5. csakra

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
csakrák, energiákcsakrák, energiák