A pszichénk ereje 7/6. csakra– napfonat, szakrális, korona, torok, szív, harmadik szem, gyökér, csakra színek, térkép

 In Filozófiai cikkek, keleti pszichológia, energiagyógyászat

7/5. csakra

Napfonat csakra, szakrális csakra, korona csakra, torok csakra, szív csakra, gyökér csakra, csakra színek, csakra térkép, harmadik szem csakra

Forrás: Dr. Caroline Myss, A lélek anatómiája

Hatodik csakra

Az elme ereje, mely a homlok csakrának felel meg.

Színe: királyi méltóság, elegáns kékje (lilás fehéres kék)

Tulajdonságok: belső látás, spirituális tudás, látnoki képesség, misztikum, tudás

Ha kevéssel rendelkezünk belőle az energia tekintetében: túlságosan materiális, racionális

Ha túl sokkal rendelkezünk belőle az energiákat illetően: fanatizmus, szellem túlhajszolása

A hatodik csakra pszichénk tudatos vagy tudattalan erőire rezonál, mentális okfejtő képességeinkre, hiedelmeink ás állásfoglalásaink kiértékelésénél játszik szerepet. A harmadik szem spirituális központjának feleltethető meg, tehát a bölcsesség erőközpontja.

 

Elhelyezkedés: a homlok középpontja.

Energetikai kapcsolat a fizikai testtel: agy, idegrendszer, agyalapi mirigy, tobozmirigy, szemek, fülek és az orr.

Energetikai kapcsolat az érzelmi – mentáltesttel: mentális testünkkel, pszichológiai jellegzetességeinkkel hoz összeköttetésbe minket.

Szimbolikus kapcsolat: a hatodik csakra aktiválja azokat a leckéket, melyek a bölcsességhez vezetnek, ezt élettapasztalatok, illetve a tárgyilagosság képességének megszerzése révén érhetjük el. A szenvtelen vagy tárgyilagos valóságfelfogást a „személyes elme” befolyása felett álló tudatállapotnak tekinthetjük, mely éleslátáshoz vezethet bennünket.

Félelmeink: ha félünk az igazságtól, az egészséges ítélettől, ha félünk külső tanácsokra támaszkodni, ha félünk árnyékos oldalainktól és ha vonakodunk attól, hogy feltárjuk félelmeinket.

Erősségek: intellektuális képességek és tehetségek, tudatos és tudattalan szellemi meglátások kiértékelése, elemzése, inspiráció befogadása, érzelmi intelligencia.

Szakrális igazság: a „csak az igazságot keresd” bölcsessége. Az igazság és az illúzió közötti különbségtétel az elme és nem az agy feladata. Az agy egy fizikai eszköz, melyen keresztül a gondolat tetté transzformálódik. A tudatossá válás során az ember képessé válik leválasztani magát a szubjektív észlelésekről és meglátni az igazságot vagy a szimbolikus jelentést egy adott helyzetben. A szenvtelenség nem azt jelenti, hogy nem törődünk a dologgal, hanem lecsendesítjük magunkban a félelem vezérelte hangokat. Akinek ez sikerült olyan teljes én-tudattal rendelkezik, hogy külső befolyások nem gyakorolnak rá hatást tudatosságán belül. A szenvtelenség állapotában felismerjük, hogy senki sem határozhatja meg saját életünk irányvonalát, amikor változás van életünkben az azért van, mert az élet egy magasabb rendű dinamikája lendít bennünket előre.

 

Az elme és az Én ezen tisztasága tartalmazza a bölcsesség esszenciáját. A változás törvénye szerint minden lezárulást új kezdet követ.
A tudatosság azt jelenti, képesek vagyunk elengedni a régit és magunkhoz ölelni az újat, azzal a tudattal, hogy minden dolog a megfelelő időben kezdődik és a megfelelő időben ér véget.

Ezzel az igazsággal sajnos sok a bajunk, mert az emberi lény stabilitásra, vagyis a változás hiányára törekszik. A változás megakadályozása nem csak haszontalan, de lehetetlen is. Feladatunk az, hogy energiáink legjavával részt venni minden helyzetben tudatában annak, hogy a folyamatos fejlődést szolgáljuk.
A tudatossá válás azt jelenti, megváltoztatjuk a szabályokat melyek szerint élünk és átformáljuk hiedelmeinket.

 

A tudatosságban bekövetkező eltolódás mindig elhozza az elszigeteltség és a magány időszakát, míg az ember az igazság új szintjéhez hozzá nem szokik, aztán mindig új kapcsolatokra teszünk szert, senki nem marad egyedül sokáig.
A gyógyulás a tudatossá válás folyamatának függvénye, de nem a betegséget kell első sorban tudatosítani, hanem azt a csodálatos életerőt, melyet az ember azelőtt még soha sem fogadott magába.
A halál nem egyenlő a gyógyulás kudarcával. A halál az élet elkerülhetetlen része. A tudatossá válás célja nem az, hogy túljárjunk a halál eszén, feladatunk az, hogy félelem nélkül szembe tudjunk nézni a kihívásokkal s kizárólag a változásokban rejlő üzeneteket igyekszünk magunkévá tenni.
Instrukciók a személytelen elme, illetve a szimbolikus látásmód kifejlesztéséhez.:

• Fejleszd ki a befelé fordulás gyakorlatát, tisztázd, miben hiszel és miért.
• Elméd legyen nyitott, figyeld mikor zárja le magát.
• A védekezést az új belső meglátások kizárására irányuló kísérletnek fogd fel.
• Minden helyzetet, szimbolikus jelentősége szempontjából értelmezd.
• Légy nyitott az álmokon keresztül érkező belső meglátások befogadására.
• Engedj el minden önsajnálatot vagy dühöt és másokat ne okolj veled történt dolgokért.
• Döntéseidet az adott pillanatban megvalósítható legbölcsebb értékelés alapján hozd meg.
• Tartózkodj mindenféle bírálattól.
• Azonnal kapcsolódjál le félelmeidről. Erre a legjobb, ha a félelmek hatását gyengítő döntéseket hozol.
• A sikert energia formában megmutatkozó erőnek lásd.
• Cselekedj belső útmutatásod, azaz lelkiismereted szerint.
• Figyelmedet a jelen pillanatra összpontosítsd, a múlttal ne foglalkozz, a jövő miatt pedig ne aggódj, bízd rá Istenre, „legyen meg a Te akaratod”.

stimuláló ásványok, kövek, kristályok ennél a csakránál: berill, szodalit, topáz

7/7. csakra

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
csakrák, energiákcsakrák, energiák