Kötelék a spirituálissal 7/7. csakra – napfonat, szakrális, korona, torok, szív, harmadik szem, gyökér csakra, színek, térkép

 In Filozófiai cikkek, keleti pszichológia, energiagyógyászat

7/6. csakra

Napfonat csakra, szakrális csakra, korona csakra, torok csakra, szív csakra, gyökér csakra, csakra színek, csakra térkép, harmadik szem csakra

Forrás: Dr. Caroline Myss, A lélek anatómiája

Hetedik csakra

Összeköttetésünk a spirituális dimenzióval, mely a koronacsakrának felel meg.

Színe: világos lila

Tulajdonságok: empatikus, gyógyító, vallási öntudat, gyász, átalakulás

Ha kevéssel rendelkezünk belőle az energia tekintetében: céltalan, halálfélelem

Ha túl sokkal rendelkezünk belőle az energiákat illetően: nincs megfelelője

 

A hetedik csakrán keresztül tudunk bensőséges kapcsolatot kialakítani az Isteni Dimenzióval. Az ima csakrájának is nevezhetjük. A meditáción és az imán keresztül képessé tesz bennünket a belső tudatosság elérésére, az élet transzcendentális dimenzióival való összeköttetésünket jeleníti meg.

Elhelyezkedés: fejtető

Energiakapcsolata a fizikai testtel: A hetedik csakra az a pont ahol az életerő belép a testbe. Az energia szüntelenül árad rajta keresztül az univerzumból, Istentől. Ez az erő a testet, az elmét és a lelket egyaránt táplálja, keresztüláramlik fentről lefele az alsóbb hat csakrán és elárasztja a testet. A hetedik csakra energiája a test főbb rendszereire gyakorol hatást, központi idegrendszer, izomrendszer és a bőr.

Energiakapcsolata az érzelmi – mentális testtel: tartalmazza azokat az energiákat melyek odaadást, az Isteni Erőtől ihletett és profetikus gondolatokat, transzcendens ideákat és misztikus összeköttetéseket ébresztenek bennünk.

Szimbolikus kapcsolat: Ő tartalmazza a kegyelem vagy prána energia legtisztább formáját. Tárolja az ima és a meditációk által generált energiákat, illetve őrzi a szimbolikus látásmóddal összefüggésben álló képességeinket. Az emberi tudatosságot messze meghaladó spirituális megérzések, látomások és intuíció központja.

 

Félelmek: a spirituális ügyekkel kapcsolatos félelmek., spirituális elhagyatottság és a személyazonosság-tudat elvesztése.
Erősség: hit az Isteni Erő jelenlétében.

Szakrális igazság: a hetedik csakra energiái ösztönöznek bennünket arra, hogy a transzcendenssel való bensőséges kapcsolatra törekedjünk mindenben amit csinálunk.

A vallás az első csakra energiáiban gyökerezik, míg a spiritualitás a fizikai világot érintő félelmeink elengedését, illetve az Isteni Erővel való kapcsolat kiépítését szorgalmazó individuális élmény. Szakrális igazsága „élj a jelen pillanatban”.
Ha a transzcendenssel való egységre törekszünk, minden fizikai pszichológiai és érzelmi illúziót el kell távolítsunk magunktól.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
csakrák, energiákönmegvalósítás tudománya