Összehasonlítva az 1 napos, 1 hetes, 1 hónapos őszi, tavaszi nagy méregtelenítő tisztítókúrákat 2/1. rész

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tisztítókúra

Ha kedvünk van hozzá, akkor érdemes 1-2-szer évente (tavasszal és ősszel) megtisztítanunk természetes módon a testünket. De fontos, hogy ezt játékosan, örömmel tegyük, mert pl. az éhezés nem egyenlő a böjttel. Sok mindent megeszünk, pedig nem biztos, hogy mindenre szüksége van a testünknek, sok egyéb táplálék pedig nem is táplálék, inkább az elme pótléka… Tudom, sok az infó ezen a téren is, de amit már megtapasztaltam arról szívesen írok és itt is az olvasó saját maga megélheti, hogy egy klassz tisztító kúra után olyan, mintha kicserélték volna, megfiatalodik, több lesz az energiája és a betegségeket is elkerülhetjük általa – tavaszi tisztítókúra, tavaszi méregtelenítő kúrák, őszi tisztítókúra, tisztítókúra 1 napos, tisztítókúra 1 hetes, 1 hónapos tisztítókúra, méregtelenítő kúra 1 napos, méregtelenítő kúra 1 hetes, 1 hónapos méregtelenítő kúra, nagy méregtelenítés, beöntés.

A vegetarianizmusról már írtam korábban:

Mi az, ami soha nem gondolnánk, hogy megváltoztatja pszichénk működését? – vegetáriánusok, vegák, vegetarianizmus fajtái, vegetáriánus élet, étkezés hatásai

 

Tavaszi, őszi 1 napos méregtelenítő, tisztítókúrák

Itt írtam drasztikus egy napos tisztítókúrákról is. Az emésztőrendszer áttisztítása sok sós vízzel élményeimről + olajos májtisztításról:

Ha ép testben ép lélek, akkor tisztítsuk meg a testünket is és a pszichénket egyszerre – Shank Prakshalana, Basti, tisztítókúra, boldogság

 

A 4 napos böjt kapcsán pedig itt írtam le tapasztalataimat:

Megoldás, mely bárki számára elérhető és pár nap alatt tisztítja, fiatalítja meg lelkünket és testünket (felesleget leadva) – fogyni gyorsan, új, természetes, hatásos drasztikus, pár napos, méregtelenítés, turbó, fogyókúra, zsírégető, böjtkúra – 2/1 rész

 

A drasztikus és nem drasztikus tisztítókúrákról:

Ha van alap tisztítás utána kiegészítésként jó lehet a drasztikus. De egyébként a lassabb pl. 1 hónapos hatásosabb lehet. Persze attól függ, hogyan végezzük el. Shank Prakshalanról annyit, hogy mi nem vagyunk indiaiak. Az indiaiak lehet, hogy alapból úgy táplálkoznak, ahogyan mi mikor diétázunk…

A beöntésről néhány mondat

Langyos citromos vízzel szoktuk alap esetben csinálni. Pl. 3 x 1-2 L-rel. De szokták kávés és egyéb más vízzel is, akár napokig csinálni böjt mellett. A Kozmikus Evangéliumban Jézus leírja a folyamatot, csak akkor még nem lehetett irrigátort venni a patikában, így a tököt javasolja hozzá. Túl gyakran nem érdemes csinálni, mert tönkre megy az emésztőrendszer. Nekem anno úgy tanították, hogy lehet 1 m hosszú csövet is használni, mely végén lyukak vannak és szépen átmossa a bélbolyhokat (kár, hogy a bélbolyhok nem a vastagbélben, hanem a vékonybélben vannak), ha felcuppantjuk.:) Valószínűleg ennek nincs értelme, de mindenki saját felelősségére tudja ezt használni, orvosi felügyelettel, én csupán most érdekességként írok a tapasztalataimról, nélkülözve az összes fontos infót. Ha pedig a sankát (shank prakshalana), lásd sós vizes kúrát csináljuk, akkor felesleges a beöntés, az csak a „végét” pucolja úgyis ki az emésztőrendszernek. De sokan ockodunk tőle, pedig jobb, mint egy műtét és idővel olyan természetes, mintha meginnánk egy pohár vizet. Csak a gondolkodásunk és az ismeretlentől való félelmünk szabhat határt. Pl., ha bele kellene köpnünk egy pohár tiszta vízbe, azt meginná a kedves olvasó? Nem nagyon igaz? Pedig a nyál eddig is a szánkban volt, mi a gond?

A nagy méregtelenítés – 1 hetes, 1 hónapos méregtelenítő, tisztítókúrákról

És akkor most bővebben erről a komplex tisztítókúráról. Kipróbáltam ezt a lassabb, méregtelenítő tisztítókúrát is, melyben az volt a jó, hogy inkább egyfajta életmódot segít kialakítani és megmaradhatnak olyan dolgok, amiket implementálunk a kúra után is a mindennapokban. Mert a nagy átrendeződéseket, nagy visszarendeződés szokta követni… Jobb lassabban haladni, természetesen… Így hozzáállásunk is megváltozik, megszokjuk a változást, önuralmat. Párommal együtt csináltuk meg a kúrát. Amíg az előzőeknél (lásd drasztikus tisztítókúrák) mindenképpen érdemes a megfelelő orvosi felkészültség mellett társsal végezni a tisztítást – aki nem csinálja a kúrát és segíteni tud nekünk, ha rosszul lennénk, vagy valamire szükségünk lenne -, addig itt nem feltétlen van erre szükség. De a rosszullét: fáradtság, hányinger, szédülés, fejfájás, ahogyan a mérgek távoznak a testből, itt is előfordulhat, akár egész intenzíven is. És akkor még nem beszéltünk a tudatállapotok, hangulatok változásáról. Hiszen ez lelki megtisztulást is egyben. Néha előjönnek a hibák és jó, ha van stratégiánk rá, hogy hogyan szemléljük őket, hogy ne azonosuljunk velük és kitisztulhasson a tudat.

A másik, ami jó ebben a hosszabb kúrában, hogy lehet általa könnyen fogyni (kb. heti 1 kg a normális, egészséges) és ezen kívül vitaminokkal és egyéb hasznos dolgokkal táplálhatjuk komplex módon a testet a tisztításon túl. A napi sportolást sem kell likvidálnunk feltétlenül. Ráadásul a sós vizes kúránál a vese eléggé megterhelődik. Így lehet, hogy nem tűnik annyira hatásosnak, de lehet, hogy mégis hatásosabb lehet az 1-2 napos kúráknál. Ki kell próbálni ezt is.

A cikk folytatása: 2/2. oldal.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
zsírégetés, laza sporttisztitókúra