Így tisztítsuk meg egyszerre testünket és a pszichénket…

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tisztítókúra

Egy ősi módszer, mely az egész emésztőrendszert megtisztítja, ahonnan a betegségek nagy része ered. Emellett pszichénkre is nagyon jó hatással van – tisztítókúra a boldogság jegyében a Basti vagy Shank Prakshalana segítségével

Olyan dolgokról szeretek írni, amiket részben vagy teljesen megtapasztaltam már. De nyilván ezeket a módszereket mindenki a saját felelősségére végezheti el, hiszen nem ismerem egyenként azokat az embereket, akik a cikkeimet olvassák és én is csak egy lelkes gyakorló vagyok csupán. Ennél a módszernél tehát egy szakavatott segítőre van szükségünk és az információnak csak egy részét írom le, így az a kérésem, hogy senki ne kísérletezzen ezekkel! Amolyan élmény beszámolóként vetem papírra gondolataimat.

 

Ne féljünk tőle, mert a félelem csak egy el-képzelt ellenség

Mindenek előtt: Sokan elszörnyülködnek ezektől az eljárásoktól, pedig nem is ismerik őket. Maga a beöntés is lehet idővel annyira természetes, mintha egy pohár vizet innánk meg még akkor is, ha előtte egy 1 méter hosszú vékony csövet kell felvezetnünk. És sokkal természetesebb dolognak tartom, mint szike alá feküdni. Nagyszerű érzés mikor testünk megtisztul. Ahogy lakásunkat, autónkat is kitakarítjuk, a testünknek és pszichénknek is szüksége van erre. De nem csak kívül, belül is. Hasonlóról dologról már írtam korábban:

Megoldás, mely bárki számára elérhető és pár nap alatt tisztítja, fiatalítja meg lelkünket és testünket (felesleget leadva) – fogyni gyorsan, új, természetes, hatásos drasztikus, pár napos, méregtelenítés, turbó, fogyókúra, zsírégető, böjtkúra

Mi történik fizikai értelemben pár óra leforgása alatt

Átlagosan fejenként 7-8 liter meleg sós vizet iszunk és közben jóga ászanákat (testhelyzeteket) használunk folyamatosan. Addig ismételjük, amíg tiszta víz jön ki belőlünk alul. Utána 1 liter vizet iszunk meg gyorsan, ez már nem sós. Ezt kiöklendezve a gyomor megtisztul. Utána irrigátorral az orrunkat mossuk át (kb. fél liter sós és szódabikarbónás víz gyors átáramoltatásával).

 

Lehetőség volt még kb. 8 cm-ig benyomni egy saválló pálcát vízszintesen az orrunkba, ami a járatokat kipucolta, valamint katéter csövet ledugni az orron keresztül a szánkba a nyelvünk fölé. És ott ide-oda kihúzva tisztítani az orrjáratokat. Nagyon klasszul segíti ez a légzéses meditációinkat. A szemmosó továbbá megtisztítja szemünket és a nyelv kaparó segítségével, hatékonyabban mint a fogkefe leszedhetjük a felesleges szennyeződéseket.

A fizikai folyamat és a lelki holtpontok átsegítése

Felkészítjük a testünket relaxációval, majd jóga gyakorlatokat végzünk (ez serkenti az emésztést) és ezt ismételjük, miközben meleg sós vizet iszunk. Egy idő után elég nehéz ezt megtenni. És ilyenkor úgy kell tekintenünk a vízre, ami se nem jó, se nem rossz. Nem kötünk hozzá semmit, csak megcsináljuk a feladatot és kész, egészen addig amíg tiszta víz nem jön ki alul belőlünk.

Mikor tilos elvégezni a kúrát

Áldott állapotban vagy menstruációs időszakban lévők, pszichiátriai problémával küszködők, gyomor és nagyobb betegségekkel rendelkezők nem végezhetik el. De azt hiszem más kizáró okok is vannak még. És mivel a test és a lélek összefügg, így itt egy nagy horderejű elengedésről és tisztulásról van szó, amit relaxáció, meditáció követ.

Lelki viszonylatban – boldogságra fel

A régi mintákat lelki szinten is „kihányjuk” és elengedjük a régi kötődéseket. És újak épülnek be a helyére. A méreganyagok eltávoznak a testünkből és lelkünkből.

A visszaállás

Emellett a kúra után 20-30 napos visszaállási folyamat veszi kezdetét, amikor is nem szabad húst, tojást, cukrot, kávét, halat, csokoládét, babfélét, gombát, hagymát, rövid érlelésű sajtokat enni és alkoholt inni. Ilyenkor ugyanis nagyon érzékeny lesz a szervezetünk és mindent jobban megérez, így más dolgokra is ügyelni kell, most csak tényleg nagy vonalakban írom le a történteket. 10 napig csak kompot formájában lehet gyümölcsöt enni és zöldséget is csak párolva.
Milyen gyakran végzik ezt el az emberek?

 

Van, aki évszakváltáskor, de évente 1-2-szer javasolt elvégezni. Nekem a májtisztításra emlékeztetett, amikor két óránként kellett (ehhez képest) kevés sós vizet inni, majd grapefruit levet olajjal összekeverve meginni, ami kilökte a májköveket, epeköveket is, óriási tisztítást hajtva végre bennem. Vannak ilyen drasztikus 1-2 napos módszerek, de lehet hónapokig tartó diétázással, gyógyteákkal is tisztítást végrehajtani. Kinek mire van szüksége éppen.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
jelenlétdepresszió ellen