A léböjt kúra hatása receptekkel, kávés beöntéssel (dr. Gerson terápia, májtisztítás helyett) saját tapasztalatok 2/1. rész

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tisztítókúra

A témával kapcsolatos egyéb írásaim

A vegetarianizmusról már írtam korábban:
Mi az, ami soha nem gondolnánk, hogy megváltoztatja pszichénk működését? – vegetáriánusok, vegák, vegetarianizmus fajtái, vegetáriánus élet, étkezés hatásai

Tavaszi, őszi 1 napos méregtelenítő, tisztítókúrák
Itt írtam drasztikus egy napos tisztítókúrákról is. Az emésztőrendszer áttisztítása sok sós vízzel élményeimről + olajos májtisztításról:
Ha ép testben ép lélek, akkor tisztítsuk meg a testünket is és a pszichénket egyszerre – Shank Prakshalana, Basti, tisztítókúra, boldogság

A 4 napos böjt kapcsán pedig itt írtam le tapasztalataimat:
Megoldás, mely bárki számára elérhető és pár nap alatt tisztítja, fiatalítja meg lelkünket és testünket (felesleget leadva) – fogyni gyorsan, új, természetes, hatásos drasztikus, pár napos, méregtelenítés, turbó, fogyókúra, zsírégető, böjtkúra – 2/1 rész

A nagy méregtelenítés – 1 hetes, 1 hónapos méregtelenítő, tisztítókúrákról

Ép test + lélek: összehasonlítva az 1 napos, 1 hetes, 1 hónapos őszi, tavaszi nagy méregtelenítő tisztítókúrákat, konkrét információkkal

[adrotate group=”4″]

A kávés beöntés előnyei

– Az epeműködés ösztökélésével megnő a belek lúgossága, megtisztul a vastagbél a cukrok és fehérjék erjedő rothadásától.
– A koffein hatására a máj és az epecsatornák kitágulnak, és elengedik a toxikus epetartalmat.
– A máj 3 percenkénti átömlesztésével a bélfalakon át egyfajta vérátömlesztést élünk meg, ugyanis a kávét az ereken keresztül beszívja a bélfal és közvetlenül a májba kerül.

– Javul az emésztés az epeműködés serkentésével és a kártékony mikroorganizmusok és paraziták semlegesítésével.
– A vér méregtelenítésre kerül, amikor keresztül folyik a koffeines májban, így a beöntés egyfajta dialízis, mely a bélfalon keresztül érvényesül.
– Javul a májműködés a kávé hatóanyagai által, (főleg a koffein-szelénium miatt). A máj méregtelenítő enzimje (az S-transzferasz) szabályosan életre kap.
– A kávés beöntés megnyugtatja az idegrendszert, ezért feszültségoldó, lazító, pihentető hatású.

 

A léböjt kúra hatása

– Salaktalanítás, javul az anyagcsere.
– Az erek falairól a lerakódott zsír felbomlik.
– A szem csillogóbb, a bőr megtisztul és feszesebb lesz.
– Megerősödik az immunrendszer, és kiegyensúlyozottá válik szervezetünk működése.

– Erősödik a testi, szellemi erőnlétünk.
– A gyulladást, allergiát kiváltó anyagok nagy része távozik, a bélrendszer újjászületik.
– A böjtöléssel tehermentesítjük a szívet és a vérkeringést.
– A magas vérnyomás gyorsan csökken.
– Energiáink megsokszorozódnak, teljesítőképességünk megnő, idegrendszerünk megnyugszik.

 

[adrotate group=”6″]

Ki alkalmas rá? Hogyan álljunk hozzá?

Akinek komolyabb pszichés problémája van, vagy betegsége az ne fogjon bele, pl. könnyen bepánikolhatunk, mert van némi tudatra gyakorolt hatása a pszichoszomatikának köszönhetően. Érdemes esetleg enyhébb módon végrehajtani a kúrát, de minden esetben először orvossal konzultáljunk a téma kapcsán. Mindenki más életkorban van, más-más táplálkozási szokásunk és edzettségünk, esetleges betegségeink vannak, ráadásul pszichénk is működhet különböző módon. Ráadásul valaki már nem először csinálja a léböjt kúrát stb. Szóval, ezt mind figyelembe kell venni.

Persze nem kell parázni túlságosan, de könnyelműek se legyünk, figyeljünk magunkra és a testünkre. Ne erőltessünk semmit. Legyen otthon bőven zöldség, gyümölcs – ha pl. éjszaka nem bírjuk tartani a frontot -, és vegyük figyelembe, hogy a reflex is változik, főleg böjtnél, így nem biztos, hogy tudunk autóval teljesen biztonságosan közlekedni. Nyugodt légkör, visszavonulás, meditáció nem árt az eredményes tisztító kúrához. A szédülés, fejfájás, enyhe hidegrázás, rosszullét természetes a tisztítókúra alkalmával, általában az első 1-2 napban szoktak jelentkezni, addig szép lassan a test is átáll arra, hogy máshonnan kapja az energiát. Ha azonban látás problémák is eluralkodnak, akkor javaslom együnk valamit, mert úgy tudom, hogy ha a test nem kap elég energiát, akkor legelőször a szem funkcióját tiltja le, hogy energiához jusson és ne haljunk meg. Ez, ha felerősödik, akkor maradandó károsodást okozhat.

Úgy csináljuk a kúrát, hogy ne legyen rögeszménk, ha úgy érezzük szükség van egy kis utánpótlásra a leveken kívül (pl. rost, vitaminok) akkor adjuk meg a testünknek. Pl. 2-3 almát megpucolunk és adunk kb. 3 dl vizet és turmixban összekeverjük teljesen és így meg tudjuk inni a rostjával együtt. Ezt akár banánnal is vagy körtével is összekeverhetjük. Ha nem bírjuk tartani az iramot, akkor a visszaálláskor használatos ételeket együk (lásd lent a cikkben), tehát nyers zöldség és gyümölcs, zöldségsaláta. Ez erőt fog adni. Meg kell találnunk az egyensúlyt, nem feltétlen kell azonnal feladni, de túlzásba se essünk. És ne felejtsünk el folyamatosan sok-sok tiszta vizet inni.

Folytatás: 2/2. rész

[adrotate group=”4″]

AJÁNLOTT CIKKEK
haború, agresszió, egoléböjt kúra