A léböjt kúra hatása receptekkel, kávés beöntéssel (dr. Gerson terápia, májtisztítás helyett) saját tapasztalatok 2/1. rész

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tisztítókúra

A témával kapcsolatos egyéb írásaim

A vegetarianizmusról már írtam korábban:
Mi az, ami soha nem gondolnánk, hogy megváltoztatja pszichénk működését? – vegetáriánusok, vegák, vegetarianizmus fajtái, vegetáriánus élet, étkezés hatásai

Tavaszi, őszi 1 napos méregtelenítő, tisztítókúrák
Itt írtam drasztikus egy napos tisztítókúrákról is. Az emésztőrendszer áttisztítása sok sós vízzel élményeimről + olajos májtisztításról:
Ha ép testben ép lélek, akkor tisztítsuk meg a testünket is és a pszichénket egyszerre – Shank Prakshalana, Basti, tisztítókúra, boldogság

A 4 napos böjt kapcsán pedig itt írtam le tapasztalataimat:
Megoldás, mely bárki számára elérhető és pár nap alatt tisztítja, fiatalítja meg lelkünket és testünket (felesleget leadva) – fogyni gyorsan, új, természetes, hatásos drasztikus, pár napos, méregtelenítés, turbó, fogyókúra, zsírégető, böjtkúra – 2/1 rész

A nagy méregtelenítés – 1 hetes, 1 hónapos méregtelenítő, tisztítókúrákról

Ép test + lélek: összehasonlítva az 1 napos, 1 hetes, 1 hónapos őszi, tavaszi nagy méregtelenítő tisztítókúrákat, konkrét információkkal

A kávés beöntés előnyei

– Az epeműködés ösztökélésével megnő a belek lúgossága, megtisztul a vastagbél a cukrok és fehérjék erjedő rothadásától.
– A koffein hatására a máj és az epecsatornák kitágulnak, és elengedik a toxikus epetartalmat.
– A máj 3 percenkénti átömlesztésével a bélfalakon át egyfajta vérátömlesztést élünk meg, ugyanis a kávét az ereken keresztül beszívja a bélfal és közvetlenül a májba kerül.

– Javul az emésztés az epeműködés serkentésével és a kártékony mikroorganizmusok és paraziták semlegesítésével.
– A vér méregtelenítésre kerül, amikor keresztül folyik a koffeines májban, így a beöntés egyfajta dialízis, mely a bélfalon keresztül érvényesül.
– Javul a májműködés a kávé hatóanyagai által, (főleg a koffein-szelénium miatt). A máj méregtelenítő enzimje (az S-transzferasz) szabályosan életre kap.
– A kávés beöntés megnyugtatja az idegrendszert, ezért feszültségoldó, lazító, pihentető hatású.

 

A léböjt kúra hatása

– Salaktalanítás, javul az anyagcsere.
– Az erek falairól a lerakódott zsír felbomlik.
– A szem csillogóbb, a bőr megtisztul és feszesebb lesz.
– Megerősödik az immunrendszer, és kiegyensúlyozottá válik szervezetünk működése.

– Erősödik a testi, szellemi erőnlétünk.
– A gyulladást, allergiát kiváltó anyagok nagy része távozik, a bélrendszer újjászületik.
– A böjtöléssel tehermentesítjük a szívet és a vérkeringést.
– A magas vérnyomás gyorsan csökken.
– Energiáink megsokszorozódnak, teljesítőképességünk megnő, idegrendszerünk megnyugszik.

 

Ki alkalmas rá? Hogyan álljunk hozzá?

Akinek komolyabb pszichés problémája van, vagy betegsége az ne fogjon bele, pl. könnyen bepánikolhatunk, mert van némi tudatra gyakorolt hatása a pszichoszomatikának köszönhetően. Érdemes esetleg enyhébb módon végrehajtani a kúrát, de minden esetben először orvossal konzultáljunk a téma kapcsán. Mindenki más életkorban van, más-más táplálkozási szokásunk és edzettségünk, esetleges betegségeink vannak, ráadásul pszichénk is működhet különböző módon. Ráadásul valaki már nem először csinálja a léböjt kúrát stb. Szóval, ezt mind figyelembe kell venni.

Persze nem kell parázni túlságosan, de könnyelműek se legyünk, figyeljünk magunkra és a testünkre. Ne erőltessünk semmit. Legyen otthon bőven zöldség, gyümölcs – ha pl. éjszaka nem bírjuk tartani a frontot -, és vegyük figyelembe, hogy a reflex is változik, főleg böjtnél, így nem biztos, hogy tudunk autóval teljesen biztonságosan közlekedni. Nyugodt légkör, visszavonulás, meditáció nem árt az eredményes tisztító kúrához. A szédülés, fejfájás, enyhe hidegrázás, rosszullét természetes a tisztítókúra alkalmával, általában az első 1-2 napban szoktak jelentkezni, addig szép lassan a test is átáll arra, hogy máshonnan kapja az energiát. Ha azonban látás problémák is eluralkodnak, akkor javaslom együnk valamit, mert úgy tudom, hogy ha a test nem kap elég energiát, akkor legelőször a szem funkcióját tiltja le, hogy energiához jusson és ne haljunk meg. Ez, ha felerősödik, akkor maradandó károsodást okozhat.

Úgy csináljuk a kúrát, hogy ne legyen rögeszménk, ha úgy érezzük szükség van egy kis utánpótlásra a leveken kívül (pl. rost, vitaminok) akkor adjuk meg a testünknek. Pl. 2-3 almát megpucolunk és adunk kb. 3 dl vizet és turmixban összekeverjük teljesen és így meg tudjuk inni a rostjával együtt. Ezt akár banánnal is vagy körtével is összekeverhetjük. Ha nem bírjuk tartani az iramot, akkor a visszaálláskor használatos ételeket együk (lásd lent a cikkben), tehát nyers zöldség és gyümölcs, zöldségsaláta. Ez erőt fog adni. Meg kell találnunk az egyensúlyt, nem feltétlen kell azonnal feladni, de túlzásba se essünk. És ne felejtsünk el folyamatosan sok-sok tiszta vizet inni.

Folytatás: 2/2. rész

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
haború, agresszió, egoléböjt kúra