Leggyakoribb betegségeink és a keleti gyógyászat megoldásai: cukorbetegség 4/2.

 In betegség és egészség, Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek)

A cikk első része itt található meg: 1. rész

Cukorbetegség (diabetes mellitus)

Olyan anyagcsere-betegségnek számít a cukorbetegség, mely során az inzulinhatás csökkent, vagy hiányzik, emiatt egyes sejtek nem tudnak a vérből szőlőcukrot felvenni és éhezni kezdenek. Tünetei között van a sok vizelés (4-5 L / nap) és a sok folyadék fogyasztása, de nem tévesztendő össze a diabetes insipidus-szal (DI), ami azért alakul ki, mert a szervezet nem tudja a felvett vizet megőrizni. A páciens sokat eszik, mégis lefogy, a lehelet aceton szagú és gyakori a bakteriális fertőzés is.

A keleti gyógymódok megoldási közül néhány

A pszichoszomatikában a hasnyálmirigyet az agresszivitáshoz, édes élvezethez kötik és a cukorbetegségnél a szerelem, szeretet megélésének hiányára hívja fel a figyelmünket. Képtelenek vagyunk befogadni ezt az emóciót (sejtek nem nyitottak a glüköz felvételére). Valahol felmerül bennünk, hogy kívánjuk az édeset (édes élet lelki vonatkozása), de másfelől nem merjük átadni magunkat az érzelmeknek. Fel kell ismernünk ezen a téren a félelmünket, hogy feloldhassuk azt. A befogadás és lemondás közti arany középutat kell megtalálnunk.

A kínai medicinában a cukorbetegség a hasnyálmirigyhez és léphez köthető. De ez hat a gyomorra, és ha tartósan fenn áll, létrejöhet gyulladás (lásd máj energia pangás) és ez hat a lépre. A legfontosabb a sok mozgás. Ez a nyugati medicinában is igaz, mert a mozgás elégeti a szénhidrátot és a hasnyálmirigy termeli az inzulint. A nyugati orvostudomány a lépre nem fektet nagy hangsúlyt, a kínai medicina ellenben az egyik legfontosabb szervnek tartja.

A cikk harmadik része itt folytatódik: 3. rész

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
elhízás, obesitasszivérrendszeri problémák