Leggyakoribb betegségeink és a keleti gyógyászat megoldásai: cukorbetegség 4/2.

 In betegség és egészség, PSZICHOLÓGIAI ÉS TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI CIKKEK

A cikk első része itt található meg: 1. rész

Cukorbetegség (diabetes mellitus)

Olyan anyagcsere-betegségnek számít a cukorbetegség, mely során az inzulinhatás csökkent, vagy hiányzik, emiatt egyes sejtek nem tudnak a vérből szőlőcukrot felvenni és éhezni kezdenek. Tünetei között van a sok vizelés (4-5 L / nap) és a sok folyadék fogyasztása, de nem tévesztendő össze a diabetes insipidus-szal (DI), ami azért alakul ki, mert a szervezet nem tudja a felvett vizet megőrizni. A páciens sokat eszik, mégis lefogy, a lehelet aceton szagú és gyakori a bakteriális fertőzés is.

[adrotate group=”4″]

A keleti gyógymódok megoldási közül néhány

A pszichoszomatikában a hasnyálmirigyet az agresszivitáshoz, édes élvezethez kötik és a cukorbetegségnél a szerelem, szeretet megélésének hiányára hívja fel a figyelmünket. Képtelenek vagyunk befogadni ezt az emóciót (sejtek nem nyitottak a glüköz felvételére). Valahol felmerül bennünk, hogy kívánjuk az édeset (édes élet lelki vonatkozása), de másfelől nem merjük átadni magunkat az érzelmeknek. Fel kell ismernünk ezen a téren a félelmünket, hogy feloldhassuk azt. A befogadás és lemondás közti arany középutat kell megtalálnunk.

A kínai medicinában a cukorbetegség a hasnyálmirigyhez és léphez köthető. De ez hat a gyomorra, és ha tartósan fenn áll, létrejöhet gyulladás (lásd máj energia pangás) és ez hat a lépre. A legfontosabb a sok mozgás. Ez a nyugati medicinában is igaz, mert a mozgás elégeti a szénhidrátot és a hasnyálmirigy termeli az inzulint. A nyugati orvostudomány a lépre nem fektet nagy hangsúlyt, a kínai medicina ellenben az egyik legfontosabb szervnek tartja.

A cikk harmadik része itt folytatódik: 3. rész

[adrotate group=”6″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Iratkozz fel most!

Akciók, izgalmas előadások, online és offline programok és könyvek, cikkek egy helyen

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

Privacy Policy Settings

google-analytics
elhízás, obesitasszivérrendszeri problémák