Leggyakoribb betegségeink és a keleti gyógyászat megoldásai: cukorbetegség 4/2.

 In betegség és egészség, Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek)

A cikk első része itt található meg: 1. rész

Cukorbetegség (diabetes mellitus)

Olyan anyagcsere-betegségnek számít a cukorbetegség, mely során az inzulinhatás csökkent, vagy hiányzik, emiatt egyes sejtek nem tudnak a vérből szőlőcukrot felvenni és éhezni kezdenek. Tünetei között van a sok vizelés (4-5 L / nap) és a sok folyadék fogyasztása, de nem tévesztendő össze a diabetes insipidus-szal (DI), ami azért alakul ki, mert a szervezet nem tudja a felvett vizet megőrizni. A páciens sokat eszik, mégis lefogy, a lehelet aceton szagú és gyakori a bakteriális fertőzés is.

A keleti gyógymódok megoldási közül néhány

A pszichoszomatikában a hasnyálmirigyet az agresszivitáshoz, édes élvezethez kötik és a cukorbetegségnél a szerelem, szeretet megélésének hiányára hívja fel a figyelmünket. Képtelenek vagyunk befogadni ezt az emóciót (sejtek nem nyitottak a glüköz felvételére). Valahol felmerül bennünk, hogy kívánjuk az édeset (édes élet lelki vonatkozása), de másfelől nem merjük átadni magunkat az érzelmeknek. Fel kell ismernünk ezen a téren a félelmünket, hogy feloldhassuk azt. A befogadás és lemondás közti arany középutat kell megtalálnunk.

A kínai medicinában a cukorbetegség a hasnyálmirigyhez és léphez köthető. De ez hat a gyomorra, és ha tartósan fenn áll, létrejöhet gyulladás (lásd máj energia pangás) és ez hat a lépre. A legfontosabb a sok mozgás. Ez a nyugati medicinában is igaz, mert a mozgás elégeti a szénhidrátot és a hasnyálmirigy termeli az inzulint. A nyugati orvostudomány a lépre nem fektet nagy hangsúlyt, a kínai medicina ellenben az egyik legfontosabb szervnek tartja.

A cikk harmadik része itt folytatódik: 3. rész

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
elhízás, obesitasszivérrendszeri problémák