Méhszúrás, apiterápia, propolisz, méhpempő: a daganatos, hormonális, ízületi, idegi, autoimmun, sclerosis, asztma, allergiára

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), egészséges test, természetgyógyászat

 Forrás: dr. Körmendy-Rácz János elnök (Magyar Apiterápiás Társaság), Hír Tv, Krónika, Lendvai Tibor méhész, apiterapeuta

Egy újabb ősi, természetes gyógymód

Hasonló érdekességekről már írtam korábban:

A csontkovácsolás, masszírozás megelőzheti a szívrohamot, gerincsérvet és a derékfájást, makacs fejfájást (migrént) is?

Az elhízás, és egyoldalú súlyzózás sérvet okozhat? Gyógyszer szavatosság nélkül? Működő és természetes orvostudomány (gyors megoldás, mellékhatások, műtétek és drága gyógyszerek nélkül) több, mint 3500 év bölcsességét egyesítve? A rák, cukorbetegség, skizofrénia gyógyíthatóak – ayurvéda, természetes gyógymód, orvostudomány, gyógyír 4/1. rész

Az apiterápiában a méhek által készített anyagokat használják fel, melynek több formája van. Van olyan terápia, ami a sclerosis multiplexben is segítségünkre lehet. Az ókori egyiptomiak, rómaiak és görögök preferálták a méhszúrásos gyógykezelést. Sőt, Nagy Károly frank királynak és a római császárnak, valamint Rettegett (IV.) Iván orosz cárnak méhszúrásokkal igyekeztek gyógyítani az ízületi fájdalmait – propolisz, mélypempő, méhszúrás terápia, daganatos, hormonális, ízületi, idegi, autoimmun megbetegedések, sclerosis multiplex, asztma, allergia.

Preventív (megelőzés) jelleggel is jó hatással van ránk a méz, lásd cukorbetegségek és egyéb betegségek megelőzése tekintetében. A mézben ugyanis hozzávetőlegesen 190 tápanyag van: ásványi anyagok, enzimek, aminosavak, vitaminok. A májra, vesére és szívre is jó hatással van.

 

Egy méhész, apiterapeuta Lendvai Tibor beszélt arról – aki mézet és méhészeti termékeket forgalmaz -, hogy ő annak idején akár kerekes székbe is kerülhetett volna, de a méheknek és elszánt elkötelezettségének köszönhetően meggyógyult. Hihetetlen, hogy fűben, fában, a természetben ott az orvosság, megoldás minden problémánkra. A természet erejéről már írtam korábban: Miért szeretünk énekelni a zuhany alatt és mi az, ami mindenki rendelkezésére áll ajándékként és azonnal feltölt minket és jó hangulatot kölcsönöz nekünk? – pszichológiai érdekességek, tudomány, tévhitek, hírek, természet ereje

[adrotate group=”6″]

A szakemberek szerint már 3 év felett lehet kisebb mennyiségben mézet adni a lurkóknak is, de minden ezzel a cikkel kapcsolatos dologban előbb beszéljünk szakavatott emberrel, mielőtt bármit is kipróbálnánk.

 

A propolisz ereje

A kaptárban 34 fok van és emellett 90 %-os páratartalom honol, ami a gombáknak, baktériumoknak kedvező hely lenne, de hogy lehet az, hogy mégsem szaporodnak el ezek az élősködök? A propolisznek köszönhetően, aminek fertőtlenítő hatása is van. A propoliszt (gyantás, ragacsos anyag) növények rügyeiről gyűjtik össze a méhek és enzimmel és viasszal keverik össze. Ezzel vonják be a kaptárt és javítják ki a lép repedéseit.

Dr. Nagy Annamária belgyógyász szakorvos antibiotikumok helyett is használja a propoliszt, ahol megfelelőnek tartja azt: gombás, bakteriális, vírusos betegségekre (lásd fertőzés) is jó tehát a propolisz. Meggyorsítja ugyanis a gyógyulást. A seb gyógyulás esetén, egy nap alatt beforrhat a seb. De van alkoholos kivonata is a propolisznak.

A mélypempő ereje

A mélypempőt (dolgozó méhek hormon váladéka) csak a királynő fogyaszthat. Ennek következtében évekkel tovább él a királynő és jóval nagyobb lesz, mint az átlagos méhek.

A mélypempő az őssejt képződésében is segít, felnőtt ember esetében is. Magyarán a felnőtt ember is képes lesz az őssejtet létrehozni. És a mélypempő segíthet az autoimmun, hormonális és daganatos megbetegedések megszüntetésében is.

Méhszúrás terápia

Ha nincs allergiánk, akkor tudjuk igénybe venni a méhszúrás terápiát. Jómagam csak a politikusokra vagyok allergiás.:) Szóval, ha allergia híján vagyunk, akkor használhatjuk a méhszúrás terápiát. Így elképzelhető, hogy nem kell kés alá feküdnünk a kórházban. A reumás, tehát ízületi és idegi betegségekben is segítségünkre lehet ez a terápiás eljárás. Ilyenkor a páciens otthon tarthat pár méhet, és naponta egy csipesz segítségével megszúratja magát az egyik méhvel és 2-14 szúrásig is növelhető ez a szám. A jó a dologban, hogy nem kell a méhnek elpusztulnia ami miatt elvesztik a fullánkjukat egy speciális eljárásnak köszönhetően.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
csontkovacsolás, masszázsfizika