A léböjt kúra hatása receptekkel, kávés beöntéssel (dr. Gerson terápia, májtisztítás helyett) saját tapasztalatok 2/1. rész

 In PSZICHOLÓGIAI ÉS TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI CIKKEK, tisztítókúra

A témával kapcsolatos egyéb írásaim

A vegetarianizmusról már írtam korábban:
Mi az, ami soha nem gondolnánk, hogy megváltoztatja pszichénk működését? – vegetáriánusok, vegák, vegetarianizmus fajtái, vegetáriánus élet, étkezés hatásai

Tavaszi, őszi 1 napos méregtelenítő, tisztítókúrák
Itt írtam drasztikus egy napos tisztítókúrákról is. Az emésztőrendszer áttisztítása sok sós vízzel élményeimről + olajos májtisztításról:
Ha ép testben ép lélek, akkor tisztítsuk meg a testünket is és a pszichénket egyszerre – Shank Prakshalana, Basti, tisztítókúra, boldogság

A 4 napos böjt kapcsán pedig itt írtam le tapasztalataimat:
Megoldás, mely bárki számára elérhető és pár nap alatt tisztítja, fiatalítja meg lelkünket és testünket (felesleget leadva) – fogyni gyorsan, új, természetes, hatásos drasztikus, pár napos, méregtelenítés, turbó, fogyókúra, zsírégető, böjtkúra – 2/1 rész

A nagy méregtelenítés – 1 hetes, 1 hónapos méregtelenítő, tisztítókúrákról

Ép test + lélek: összehasonlítva az 1 napos, 1 hetes, 1 hónapos őszi, tavaszi nagy méregtelenítő tisztítókúrákat, konkrét információkkal

[adrotate group=”4″]

A kávés beöntés előnyei

– Az epeműködés ösztökélésével megnő a belek lúgossága, megtisztul a vastagbél a cukrok és fehérjék erjedő rothadásától.
– A koffein hatására a máj és az epecsatornák kitágulnak, és elengedik a toxikus epetartalmat.
– A máj 3 percenkénti átömlesztésével a bélfalakon át egyfajta vérátömlesztést élünk meg, ugyanis a kávét az ereken keresztül beszívja a bélfal és közvetlenül a májba kerül.

– Javul az emésztés az epeműködés serkentésével és a kártékony mikroorganizmusok és paraziták semlegesítésével.
– A vér méregtelenítésre kerül, amikor keresztül folyik a koffeines májban, így a beöntés egyfajta dialízis, mely a bélfalon keresztül érvényesül.
– Javul a májműködés a kávé hatóanyagai által, (főleg a koffein-szelénium miatt). A máj méregtelenítő enzimje (az S-transzferasz) szabályosan életre kap.
– A kávés beöntés megnyugtatja az idegrendszert, ezért feszültségoldó, lazító, pihentető hatású.

 

A léböjt kúra hatása

– Salaktalanítás, javul az anyagcsere.
– Az erek falairól a lerakódott zsír felbomlik.
– A szem csillogóbb, a bőr megtisztul és feszesebb lesz.
– Megerősödik az immunrendszer, és kiegyensúlyozottá válik szervezetünk működése.

– Erősödik a testi, szellemi erőnlétünk.
– A gyulladást, allergiát kiváltó anyagok nagy része távozik, a bélrendszer újjászületik.
– A böjtöléssel tehermentesítjük a szívet és a vérkeringést.
– A magas vérnyomás gyorsan csökken.
– Energiáink megsokszorozódnak, teljesítőképességünk megnő, idegrendszerünk megnyugszik.

 

[adrotate group=”6″]

Ki alkalmas rá? Hogyan álljunk hozzá?

Akinek komolyabb pszichés problémája van, vagy betegsége az ne fogjon bele, pl. könnyen bepánikolhatunk, mert van némi tudatra gyakorolt hatása a pszichoszomatikának köszönhetően. Érdemes esetleg enyhébb módon végrehajtani a kúrát, de minden esetben először orvossal konzultáljunk a téma kapcsán. Mindenki más életkorban van, más-más táplálkozási szokásunk és edzettségünk, esetleges betegségeink vannak, ráadásul pszichénk is működhet különböző módon. Ráadásul valaki már nem először csinálja a léböjt kúrát stb. Szóval, ezt mind figyelembe kell venni.

Persze nem kell parázni túlságosan, de könnyelműek se legyünk, figyeljünk magunkra és a testünkre. Ne erőltessünk semmit. Legyen otthon bőven zöldség, gyümölcs – ha pl. éjszaka nem bírjuk tartani a frontot -, és vegyük figyelembe, hogy a reflex is változik, főleg böjtnél, így nem biztos, hogy tudunk autóval teljesen biztonságosan közlekedni. Nyugodt légkör, visszavonulás, meditáció nem árt az eredményes tisztító kúrához. A szédülés, fejfájás, enyhe hidegrázás, rosszullét természetes a tisztítókúra alkalmával, általában az első 1-2 napban szoktak jelentkezni, addig szép lassan a test is átáll arra, hogy máshonnan kapja az energiát. Ha azonban látás problémák is eluralkodnak, akkor javaslom együnk valamit, mert úgy tudom, hogy ha a test nem kap elég energiát, akkor legelőször a szem funkcióját tiltja le, hogy energiához jusson és ne haljunk meg. Ez, ha felerősödik, akkor maradandó károsodást okozhat.

Úgy csináljuk a kúrát, hogy ne legyen rögeszménk, ha úgy érezzük szükség van egy kis utánpótlásra a leveken kívül (pl. rost, vitaminok) akkor adjuk meg a testünknek. Pl. 2-3 almát megpucolunk és adunk kb. 3 dl vizet és turmixban összekeverjük teljesen és így meg tudjuk inni a rostjával együtt. Ezt akár banánnal is vagy körtével is összekeverhetjük. Ha nem bírjuk tartani az iramot, akkor a visszaálláskor használatos ételeket együk (lásd lent a cikkben), tehát nyers zöldség és gyümölcs, zöldségsaláta. Ez erőt fog adni. Meg kell találnunk az egyensúlyt, nem feltétlen kell azonnal feladni, de túlzásba se essünk. És ne felejtsünk el folyamatosan sok-sok tiszta vizet inni.

Folytatás: 2/2. rész

[adrotate group=”4″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Iratkozz fel most!

Akciók, izgalmas előadások, online és offline programok és könyvek, cikkek egy helyen

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

haború, agresszió, egoléböjt kúra