A keleti gyógyászat különleges, mellékhatások nélküli megoldásai: daganatos megbetegedések

 In betegség és egészség, Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek)

Ismét először röviden a nyugati, majd a keleti megközelítés szemszögéből közelítem meg ezt a fajta betegséget, illetve állapotot, melyet daganatos betegségnek, ráknak nevezünk. A bőrdaganatokról (pl. festékes anyajegy), már írtam korábban ilyen összefüggésben: bőrbetegségek (bőrrák, melanoma, szemölcs, ekcéma, pikkelysömör, zsíros pattanások, bőrgomba).

A daganatos betegségek közül a legpusztítóbb daganat még mindig a tüdőrák. A nyugati orvostudomány a megelőzés szerepét hangsúlyozza és a rendszeresen elvégzett ön- és szűrővizsgálatokat, valamint a megfelelő életmódot (lásd a fenti betegség elkerülése, illetve korai felismerése). Általánosságban elmondható, hogy ha az adott daganat érintése nem fájdalmas és mobilizálható (elmozdítható), nem növekszik túlságosan, akkor jó esélyünk van rá, hogy nem rosszindulatú daganatról van szó (lehet pl. több zsírcsomó is testünkben, melyeket felmenőinktől örököltünk). Ez nyilván csak felületes informálódás csupán, minden esetben forduljunk szakorvoshoz.

A rák fajtái és legfontosabb tünetei a nyugati orvostudomány szerint

– fül-orr gégerák (visszatérő rekedtség, nyakon kemény tapintású csomók jelenléte, nyeléskor fülbe sugárzó fájdalom),
– emlődaganat, mellrák (tömött vagy kifejezetten kemény tapintatú, nem elmozdítható csomó,
váladékozás, mely vér is lehet és a mell mérete is megváltozhat),
– hasnyálmirigyrák (gyengeség, fogyás, zsírszéklet, puffadás),

– vesedaganat (kezdetben tünetmentes, egyébként deréktájéki panasszal jár),
– vastag- és végbélrák (székelés megváltozik, fájdalmas, hasmenés, székrekedés),
– heredaganat (eleinte kitapintható a herében, mely később fájdalmas tapintású),
– hólyagrák (nehéz, véres, gyakori vizelés),
– pajzsmirigyrák (nyaki nyirokcsomók megnagyobbodnak, nyak, fül, tarkótáji fájdalom, nyelési nehézség),
– méhnyakrák (sokáig nincs panasz, bővebb folyás, vérzés, derék, kismedencei fájdalom, alsó végtagok ödémája),

– prosztatarák (dülmirigy): gyakori, akár véres vizelet,
– máj daganat (máj megnagyobbodása, láz, sárgaság, sokszor kitapintható a tumor, fogyás),
– tüdőrák (étvágytalan, fogyás, egyébként tünetmentes tapasztalatok),
– petefészekrák (tünetszegény, sokféle más jellegű tünet pl. alhasi feszülés, puffadás, fogyás, gyengeség, rendellenes vérzés)

 

A nyugati orvostudomány terápiái közül

Három megközelítést említenék meg: a sugárkezelést, kemoterápiát, sebészeti eljárásokat. A daganatos megbetegedések, több mint fele részesül sugárterápiában (külső vagy belső), mely hat a DNS-re, így elpusztítva és meggátolva a további elterjedését a daganatoknak. Pár perces fájdalommentes kezelésről van szó. Mellékhatásként hasmenés, illetve napégéshez hasonló tünetek, átmeneti hajvesztés szokott kialakulni.

A kemoterápia alkalmával pedig olyan gyógyszereket (lásd citosztatikumok gyógyszer formájában, illetve intravénásan, bőr alá, izomzatba, esetleg bőr alá varrt tömlőbe adva) használnak fel, melyek szintén a rákos sejteket pusztítják el, illetve szaporodásukat gátolják meg. Ha több tumor van jelen, akkor a sebészeti eltávolítással is szokták kombinálni ezt a fajta terápiát. A kemoterápia az egészséges sejteket sem kíméli. Emésztéssel kapcsolatos mellékhatás, mely felléphet: hányinger, étvágytalanság, szájszárazság, hasmenés, hányás, hajhullás, napfényérzékenység, vérzékenység, agyvérzés, fertőzésveszély.

 

A keleti természetgyógyászat szemszögén keresztül tekintve a daganatos megbetegedések terápiáira

A rák ellenszere, megelőzése: rákmegelőző ételek, kúrák és zöldségek és a bio és egészséges étrendről, életmódról

A gyógyító meditációk közül az agykontroll is nagyon hatékony kiegészítő terápia lehet számunkra. Erről már írtam korábban: 34 rákosból 100 % meggyógyult

Néhányan beszámolnak arról, hogy a túl sok sugárzás (pl. röntgen) negatív hatást is kiválthat a szervezetünkben és sok esetben spontán eltűnnek a daganatok (lásd Szendi Gábor cikkei). Minden esetben menjünk szakorvoshoz, de érdekességképpen leírom a különféle egyéb megoldásokat, terápiákat is.

Rákos megbetegedéskor a Gerson féle tisztítókúra nagyon jó eredménnyel kecsegtethet, melyet mikor e sorokat írom dr. Gerson orvos lánya által vezetett intézetben működtetnek többek között. Napi rendszeres többszöri beöntés és szigorú táplálkozás jellemzi. Ez egyfajta tisztítókúra.

Az ayurvéda, teljesen független indiai orvostudomány, mely először a megfelelő típusba sorolja be az embert, szintén tisztítókúrát használ és csak ezután kezdődik a gyógyítás. Amíg nem méregtelenítette a testet, addig nem visz be sem gyógyszert, sem gyógyhatású készítményt az ayurvéda.

Antineoplasztonoknak (fenilacetát tartalmú kemikáliák) nevezett terápiát alkalmaznak Texasban, mely még nem bizonyított az orvostudományban és meglehetősen költséges eljárás.

A pszichoszomatikában abból indulunk ki (lásd daganatos betegségek lelki okai), hogy a rák szinte majdnem minden területét, szervét érintheti. A neoplazma (tumor) miatt valami új dolog növekszik testünkben: feldolgozatlan sérülés, sokk, bánat, mely lezárja a védekező készségünket is (lásd, immunrendszer). Az elfajzás a „fajtától eltérő” megjelenésre utal, letérve a megfelelő útról. Meg kell keresnünk saját valódi álmainkat, céljainkat és nem szabad hagyni, hogy ez a fajta elfojtás más utat válasszon magának és úgy szaporodjon el…

A nagy dózisú C-vitamin terápiák is a daganatos betegség megszüntetését szolgálhatják. A nagy dózisú vitaminterápia ezen kívül vesekárosító lehet és orvosilag még nem bizonyították hatékonyságát.

A kínai gyógyászat alapján az tűnik nagyon érdekesnek, hogy a tüdőhöz tartozik a bánat, mint emóció és ez a legpusztítóbb rák, ahogyan a cikkem elején már írtam. És láthatjuk, hogy a pszichoszomatika többek között, ehhez köti ezt a jelenséget. Vannak az akupunktúrában (masszírozásként alkalmazva, lásd akupresszúra) immunpontok, melyek nagyon hatékonyan hatnak a megfelelő energiarendszerünkre. Örömmel mélyedtem el ebben a gyakorlati tudományban, hiszen pár perc alatt megtanulható a helye ezeknek az akupresszúrás pontoknak, annak ellenére, hogy a HKO először diagnózist készít, melyből kiderül, hogy melyik szerv van túl-, vagy alul működésben, mely hat a többi szervre, szervrendszerre is, lásd, mint a fogaskerekek.

Egyik esetben az agyalapi mirigyben mutatott ki a CT daganatot, így a hipofízis helyett a vese csatornát (meridián) kezelték a kínai gyógyászat segítségével (dr. Eőry). E felfogás szerint ugyanis a vese határozza meg a belső elválasztást irányító szervnek, hogy mennyi hormont termeljen. Az elgondolás bejött és nagyon hamar felszívódott a daganat.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
bőrbetegségekemésztőrendszeri betegségek