A rák ellenszere, megelőzése: rákmegelőző ételek, kúrák és zöldségek és a bio és egészséges étrendről, életmódról

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), egészséges test, természetgyógyászat

A rák ellenszere, rákmegelőző ételek, kúrák és zöldségek A vegaságról már írtam: Mi az, ami soha nem gondolnánk, hogy megváltoztatja pszichénk működését? – vegetáriánusok, vegák, vegetarianizmus fajtái, vegetáriánus élet, étkezés hatásai És a tisztítókúrákról is papírra vetettem már tapasztalataimat: Ép test + lélek: összehasonlítva az 1 napos, 1 hetes, 1 hónapos őszi, tavaszi nagy méregtelenítő tisztítókúrákat, konkrét információkkal 2/1. Most azonban egy érdekes kúráról szeretnék beszámolni, ami megelőzi a rák kialakulását. Arról van szó, hogy ha azt tapasztaljuk, hogy a családban pl. egyik ágon több rákos ember is van, ezáltal megvan erre a betegségre a hajlam, akkor negyedévente, de ritkábban is megcsinálhatjuk ezt a kúrát. Természetesen előtte konzultáljunk szakértővel és utána fogjunk hozzá ahhoz, amit ebben a cikkben leírok, mert minden ember más – rák ellenszere, rákmegelőzés, rák megelőzése, rákmegelőző ételek, rákmegelőző zöldségek, bio életmód, egészséges étrend, egészséges életmód.

A folyamat lényege, hogy 2 hétig csak lúgos ételeket együnk, aminek következtében több kilót is leadhatunk ugyanúgy, mint egy diéta alkalmával. És nem kell közben éheznünk! Nézzünk utána, hogy mi az, ami biztosan lúgos, sőt nemcsak lúgos, hanem a testünkben is az marad. Pl. a citrom savas, de éhgyomorra, ha mondjuk vízzel megisszuk, akkor lúgos, de ha más étellel visszük be, az kiválthatja azt is – ha tehát nem éhgyomorra isszuk meg -, hogy savassá válik. De itt van a paradicsom példája is, amit nem véletlenül tartunk inkább gyümölcsnek, mint zöldségnek „lúgos szemszögből” megvizsgálva a hatását. Nagyon sok lúgos étel van pl. a krumpli, káposzta, grill sajt stb. nagyon jó leveseket is lehet belőlük készíteni.  Ezen kívül a kurkuma nagyon nagy szolgálatot tehet még. A neten találunk lúgos ételeket és, ha egyik helyen lúgosnak írják a másik helyen savasnak, akkor inkább felejtsük el. Biztosra kell mennünk, így olyat válasszunk, melyet mindenhol lúgosnak jelölnek meg. A két hetes lúgos kúra elzárja a „táplálékot”, pl. a kezdeti gyulladás kialakulásánál, ami táptalaja lehet a ráknak. Olyan ez, mikor pl. egy anyajegyet moxával két perc alatt körben kiégetnek és magától lehullik. A rákos sejtek a szénhidrátokat szeretik. Az sem jó, ha folyton félelmünknek köszönhetően megröntgeneztetjük magunkat, néha természetesen szükség lehet rá. De vannak már olyan komplex diagnosztizálásra alkalmas módszerek, amik az egész testet átnézik. A rák nem egy nap alatt alakul ki, de 3 havonta más-más eredményekre juthatunk.

A bio és egészséges étrendről, életmódról Folyton cikkeket olvasunk az egészségről, boldogságról miközben sokszor boldogtalannak és betegnek érezzük magunkat. Fontos, hogy „átmenjen”, amit írok. Nem azt írtam, hogy boldogtalanok, vagy betegek vagyunk, hanem, hogy annak érezzük magunkat. Azonosulunk ezzel a gondolattal és ezáltal elkezdünk hinni benne, így megteremtve a valóságot. Ezért a legfontosabb a stressz mentes lelki béke, mely hat a testünkre is. Jóllehet a nem természetesen előállított ételek, és a sokféle sugárzás, ami nap, mint nap ér minket nyilván negatív hatást kialakulásához vezethet. De nem szabad félelemből rossz döntést hoznunk és ezért túl sok pénzt és energiát erre a témára fordítanunk. Mi lesz az egyensúllyal? Nem a testet kell imádnunk, hanem ami bennünk van, a lelkünket. És az a dolgunk az életben, hogy ezt felismerjük, nem szabadna elvesznünk a kevésbé lényeges dolgokban. Mint egy postás, aki elcsavarog:) és a küldemény végül nem érkezik meg…

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Miben segíthetek? Kérj konzultációt

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
futás, sarokfájdalomszebb, új világ