A fejfájás és nagy has ellenszeréről és a gyomortisztításról – gyakorlatok, fejfájás csillapító megoldások

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), egészséges test, természetgyógyászat

A fejfájás ellenszere – többféle megoldás oki és tüneti kezelésre egyaránt a fejfájás csillapítás kapcsán

Mindenki saját felelősségére használhatja az általam leírtakat és előtte keressünk fel mindig szakembert. Nagyon fontos, hogy azonnal kezdjük el feloldani a fájdalmat, ha a test jelez. Ne várjunk addig, amíg az teljesen eluralkodik. Ne becsüljük le a fájdalmat, mert csak egyre nehezebb lesz elmulasztani azt – fejfájás ellenszere, fejfájás ellen, fejfájás csillapító, gyomortisztítás, nagy has ellen.

A fejfájás ellenszeréről már írtam korábban, hogy intenzív testmozgással akár 5-10 perc alatt elmulaszthatjuk azt, miközben a vér az izmok felé tódul… És ezzel kapcsolatosan egy másik megoldásról is írtam: Egy természetes fájdalomcsillapító, mely kifogyhatatlan és bárki használhatja bármikor – José, Silva, agykontroll, Hippokrátész

Ez a pszichológiában a tüneti kezelés, de szükség van oki kezelésre is (hogy megtaláljuk az okot és véglegesen megszüntessük ezt a fájdalmat)! Ebben tud pl. segíteni a pszichoszomatika, ami rávilágít a lélek nyelvén arra, hogy valamin túl sokat törjük a fejünket. Emellett, ha a szemünk magasságában az orrnyeregnél a mutató és hüvelykujjal megcsípjük és befelé nyomjuk erősen az orrunkat 1-2 percig akkor a testben lerakódott feszültséget ki tudjuk oldani. (Sokáig ezt ne csináljuk, mert akkor elszédülünk.) Utána innen végig a szemöldök mentén, majd a homlokunkon és fejtetőn két oldalt, apró gödröket találunk, amit erőteljesen ki tudunk masszírozni. Ezek a koponyán lévő varratok. Tehát egészen a orrunktól a tarkó izomzatig el tudunk menni és kilazítani az egész fejet, ahol megült a feszültség és így kioldhatjuk a fájdalmat. Ennek következtében a gyomor automatikusan kienged.

Gyomorlazítás, gyomortisztítás

Ezt csak akkor alkalmazzuk, ha a gyomrunknak nincs semmi baja! Vannak pl. fokhagymakúrák, ami a gyomor nyálkahártyájára is jó hatással van. Éhgyomorra szoktak egy jól szétnyomott fokhagymát bevenni (fokhagymakinyomóval kinyomni), alaposan szétrágva és legalább egy óráig nem enni rá semmit. Illetve egy órával étkezés után este ezt megismételni 5-10 napig maximum. A jógában pedig az emésztőrendszer teljes áttisztítása után szoktak víz kiöklendezésével átmosni a gyomrot. Erről már írtam: Shank Prakshalana
Ezen kívül általában a gyomor és a fej összeköttetésben van egymással, így a jógában ismert egyik gyakorlatot érdemes elvégezni, amikor állásból előredőlünk amennyire tudunk  (maximum 90 fokban) és kifújjuk a levegőt a hasunkból, majd behúzzuk a hasunkat, mintha a köldökünkkel akarnánk a bordánk mögé kerülni. Ide-oda mozgatjuk így a hasunkat, de közben nem szívunk be levegőt. Ezt érdemes akár minden nap megcsinálni. Ezen kívül a hasnyálmirigyre is jó hatással van, ha két öklünket összetesszük és azt megpróbáljuk a kifújt levegő után benyomni a borda alá. De semmit se erőltessünk!

A csoki és nagy has ellenszere – fogyókúra

 A fogyókúráról már írtam: Megoldás, mely bárki számára elérhető és pár nap alatt tisztítja, fiatalítja meg lelkünket és testünket (felesleget leadva) – fogyni gyorsan, új, természetes, hatásos drasztikus, pár napos, méregtelenítés, turbó, fogyókúra, zsírégető, böjtkúra – 2/1 rész

A legjobb talán az lenne, ha nem egy tünet kezelésével lennénk elfoglalva, hanem próbálnánk megérteni, hogy miért alakul ki a nagy has. És, ha ez zavar minket, akkor a valódi okot hogyan tudjuk feloldani. Ha pedig nem zavar minket és társunkat sem:), akkor létezzünk boldogan, hiszen nem biztos, hogy mindenből problémát kell csinálnunk, igaz?
A férfiak általában hasra, a hölgyek pedig fenékre híznak. És amikor fogyunk mindenből picit lefogyunk. Ahogyan mikor valaki erősít, akkor nemcsak egy izmot stimulál. Pl. valaki bicepszre gyúr állva, akkor aközben erősödik a háta is, hiszen ellen kell tartania. És olyan nagy bicepszű ember van, aki nem tudja a saját feje tetejét elérni, de olyan nagy hasizommal rendelkező emberrel nem találkozhattunk, akit ez a nagy izom akadályozna a normál életvitelben, magyarázta el nekem a kedvenc csontkovácsom. Magyarán ne féljünk a haspréstől, hogy túl nagy lesz az izomzatunk általa.:) Az izmok fajtáiról már írtam:

A testünk megmutatja hogyan használjuk elménket. Egy hiteles harcművész, csontkovács, akitől sokat tanulhatunk testünk működése kapcsán– edzésterv, testépítés, izomfajták, ízületi betegségek

A teljes felülés önmagában állítólag nem jó, mert ebben a csípő horpaszizom vesz részt, ami akár sérvet is okozhat. A hasprés azért jó, mert ezt a has területét melegíti, amiből fogyni szeretnénk, még akkor is, ha fogyni csak egész testből lehet, ahogy írtam. Ráadásul, ha tele is esszük magunkat az izom hatására nem lesz dinnye hasunk, mert ez ellentart. De a homorítással ellensúlyozni kell a hasizom nagyságát. Erről már volt szó:

Az elhízás, és egyoldalú súlyzózás sérvet okozhat? Gyógyszer szavatosság nélkül? Működő és természetes orvostudomány (gyors megoldás, mellékhatások, műtétek és drága gyógyszerek nélkül) több, mint 3500 év bölcsességét egyesítve? A rák, cukorbetegség, skizofrénia gyógyíthatóak – ayurvéda, természetes gyógymód, orvostudomány, gyógyír 4/1. rész

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
arzén, kémiaegó, támadás