Sri Vasudeva – A valódi jólét 40 / 3. nap (a teremtés játéka)

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

A teremtés játéka

Ez a harmadik napja a 40 napos elvonulásnak 2011-ben. A témánk a valódi jólét titka. Tegnap beszéltem a valódi jólétről, az elképzelésről, hogy hogyan tudjuk magunkévá tenni ezt a lehetőséget. Annak érdekében, hogy a bőségre törekedhessünk, szükségünk van arra, hogy megtudjuk, hogy mi az, ami irányít minket. Az emberi tapasztalat nem egy egyszerű megtapasztalás. Gyakran halljuk a kifejezést, hogy mi spirituális lények vagyunk emberi tapasztalatokkal, és hallunk a holisztikus létezés tudományáról is – arról, hogy az emberi lény, nemcsak egy fizikai lény, hanem sok minden más is.

 

 

A kézikönyv értéke

Ha vásárolunk egy bonyolult masinát, akkor kapunk egy használati kézikönyvet hozzá, mert szükségünk van arra, hogy megtanuljuk hogyan kell azt használnunk. Kapunk egy javítási útmutatót is, arra az esetre, ha néhány kisebb problémánk akadna, amit meg kell oldanunk. A kézikönyv rendszerint tipikus kérdésekre adja meg a választ és a hibakeresési lehetőségeket. Ha meg kell tisztítanunk a szűrőket, vagy cserélni az üzemanyagot, kenőanyagot, akkor a kézikönyv részletesen lépésről lépésre leírja a laikus számára is, hogy hogyan végezze el ezeket, tartsa fenn a gépet. Ha a fenntartás kapcsán komplikációk lépnek fel, akkor azzal a kéréssel találnánk magunkat szemben, hogy “vigyük vissza a kereskedőhöz” a berendezést.

Az útmutatót használva rendszerint tapasztalhatjuk, hogy kiegészítik a gép leírását magyarázatokkal, tehát könnyen meg tudjuk azokat érteni. Látni fogod a masina keresztmetszetét és részletesen felsorolják számunkra az alkatrészeket is. Nagyon sok munka van ebben a kézikönyvben. A szakértőknek meg kell írniuk a kézikönyvet – azok közül, akik tervezték, összeállították a gépezetet és megértették annak működését. Ők hozzák létre, készítik el a leírást, mert ők pontosan tudják hogyan működik. A jó felhasználó elolvassa a füzetet, megértve azt és követi a részletes instrukciókat, annak érdekében, hogy a gép életében el lehessen érni a legmagasabb hatékonyságot.

 

Az emberi test, mint komplex gépezet

Az emberi test egy nagyon összetett gépezet. Az anatómia ugyanis rendkívül összetett.
Létezik látható anatómia és láthatatlan, ami még ennél is komplexebb. Szóval el tudod képzelni, hogyan dolgozik ez a rendszer megértés nélkül, mely oly bonyolult, bonyolultabb, mint bármelyik masina, amit ismerünk? El tudod ezt képzelni? Természetesen a tudomány megpróbál “leírást” adni, ami oly bonyolult: könyvek élettanról, amik megmutatják, hogy működik a test, és hogyan vigyázhatunk rá, de ez csak a fizikai oldal. Mostanában akadnak elég jó könyvek erről instrukciókkal együtt. De mi a helyzet a láthatatlan résszel, ami még erőteljesebb, mint a fizikai oldal? És ami még fontosabb, miért volt az emberi gépezet megteremtve elsőként? Amikor gépek jönnek létre, feladatok is keletkeznek ezzel egyetemben. Közülünk hányan gondolják ezt ugyanígy?

 

Közreműködés a különböző “testek” között egy feladat érdekében

A célja a mai beszédemnek, hogy a minket alkotó szervek kapcsolatáról beszéljek. Nézd meg hogyan áll össze a gépezet. Látod, hogy mi is „összeszerelt gépezet” vagyunk különböző testekben? Ezek a testek egy feladat érdekében lettek összerakva. Például kreálunk egy gépezetet, ha a Holdra akarunk menni. Létrehozunk egy speciális repülőgépet, ami elvisz minket oda. Robotokat hozunk létre, hogy bizonyos feladatokat végrehajtson nekünk. Az összes robot specifikus feladatokra termett, így lettek megtervezve, felszerelve speciális módon.

Egy kis történetet osztok meg veled az emberi gépezetről és arról, hogy mi van ebben a masinában benne. Ez a legösszetettebb gépezet, ami valaha is létezni fog számunkra. Mi rendelkezésre állunk, “szerkezeti példa” gyanánt, így látni lehet hogyan lettünk megalkotva.

 

A forrásnak szüksége van eszközökre a teremtés érdekében

Gondold végig, hogy a valódi lényünk, lelkületünk magjával – önmagunkban, hogyan tudunk kapcsolatba lépni.

A esszenciális lényünk tudatosság. A valódi mag tiszta éberség. Az a tiszta tudatosság az összes lehetőség forrása, de önmagában képtelen bármit is tenni. Szüksége van “valamire” a “cselekvéshez”. Ebben minden lehetséges, de ahhoz, hogy bármit megtegyen eszközöket kreál magának. Ez nem megy máshogy.

Önmagában tartalmazza az összes vágyat, de azt is felülmúlja. Szóval szüksége van arra, hogy vágyat generáljon mikor valamit meg akar tenni. Szüksége van arra, hogy formát hozzon létre mikor arra van szüksége, hogy megtegyen valamit. Ekkor felveszi ezt a formát, de ettől függetlenül az alapállapotában objektív mindennel szemben. És semmire sincs szüksége. Nem akar semmit, mégis bármit létre tud hozni – minden lehetséges számára.

 

A vágytalanság vágyat teremt

A létünk lényege a leírhatatlan forrás maga. De ahhoz, hogy ez a forrás meg tudjon mutatkozni, eszközöket kell megteremtenie. Ezért keletkeznek az emberi testek. Szóval ennek a végtelen tudatosságnak nincs szüksége vágyakra, de mégis mindent tartalmaz, ha úgy dönt akar valamit. Ha részt akar venni valamiben. Ez bennünk van leprogramozva, ami szinte alvó állapotban van és fel kell ébreszteni. Miután felébred elkezdi ezeket az eszközöket generálni részt vállalva ebben a folyamatban. Miközben mindezeket csinálja, továbbra is fennmarad a tudatosság, hogy látható legyen ahogyan létrehozza a dolgokat.

 

Képes bármit megtenni, megteremteni de szüksége van ehhez eszközökre minden szinten.
Bármilyen lehetőséget végre tud hajtani ez az intelligencia, és mikor elkezd teremteni akkor a legtökéletesebb módon teszi ezt meg. Ennek a tudatosságnak tehát részt kell vennie a létezésben, hogy egy bizonyos minőségű Energia jöhessen létre. Ennek ki kell dobnia magából vagy ki kell vetítenie az energiát, hogy bármit megtehessen. Szóval az energia a része ennek a létezésnek, ami megteremti az eszközöket önmagából. Ezáltal testeket alkot meg az energiából. Mindent ebből az energiahalmazból hoz létre, szóval ez kreálja az eszközöket, amik elkezdenek belekerülni a folyamatba. És mivel nincs benne vágy, így vágyakkal teli entitásokat hoz létre.

 

A teremtés a szuper egóval kezdődik

Amikor a teremtés kezdetét veszi, először a vágy entitása jelenik meg, hívjuk ezt “Ego”-nak. Szóval létrehozza az egót önmagából a végtelen vágy tárgyaként. Kreál egy egót, akinek vágyai lesznek. Létrejön az ego az ő részeként és az ego részt vesz a teremtésben. Ez megalkotja a szuper egót, így mostantól ez a vágy hozza létre a dolgokat. És innentől kezdve a teremtés megkezdődött. A szuper ego elkezd teremteni.

A teremtés játéka megkezdődik

Először a mentális kellékek igénye merül fel. Ennek pedig okra van szüksége. Ehhez az kell, hogy eldöntse hogyan, milyen részletességgel és mit fog megtestesíteni. Szóval szükség van értelemre, elmére és természetesen arra, ami létrehozza mindezeket. Mindezekre szükség van a részletes teremtéshez. Először is finomabb energiákat teremt – energiákat, amik elpusztíthatatlanok. Aztán megteremti a különböző kvalitású energiákat, és megteremti a fizikai manifesztációját annak, ami romlandó. De nem a szó abszolút értelmében romlandó. Ez mind energia, ami átalakítható, az egyik formából a másikba. Szóval így hozza létre a komplex eszközöket, megengedve magának, hogy részt vegyen a játékban, amit mi emberi megtapasztalásnak hívunk.

 

Tehát ez egy fenomenális kreáció. Létrejön az ego, ez létrehozza az eszközöket, ez megteremti a különböző fajta energiákat és ez fogja megalkotni a fizikai síkon mindezeket, hogy ez az energia átalakíthassa. Ezért megkezdődik a játék. Sajnos ez az, ahol nekünk meg kell állnunk máma. De ez egy csodálatos megtestesülés. Meg kell értenünk, hogy ez a szerkezet ugyanúgy működik, mint ahogyan ismerjük a gépek működését is. Szükségünk van arra, hogy megértsük a csodálatos természet forrását, ami képes bevonni magát a legtökéletesebb módon, játékot létrehozva, táncként. És így a történet kibontakozik. És az a megvilágosodás, mikor megértjük a táncot, a játékot és képesek vagyunk mesterien részt venni a játékban.

Sri Vasudeva

Fordította: Keresztes Attila

A folytatás itt érhető el: Sri Vasudeva – A valódi jólétről 40/4. nap

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
vallásokrólSri Vasudeva