Sri Vasudeva – A valódi jólét 40 / 4. nap (tudatosság = kapcsolódás)

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

A tudatosság maga a kapcsolódás

Tegnap beszéltem a test kapcsolódásairól, és a végtelen, leírhatatlan, meghatározhatatlan forrásról -, a mindenség és az összes rendelkezésre álló erő forrásáról. Az efölött álló létezés vággyal telítettségéről, ami akkor keletkezik, ha szükség van arra, hogy teremtsen – és elmondtam azt is, hogy ez része a mi létezésünknek, ez a természet része – a vágy megalkotása a vágytalanságban. Ő megteremti a játékot: először még nem rendelkezik vággyal, de megteremti azt. Mi sosem fogjuk megérteni ezt a forrást. Belőle jöttünk létre, maga az identitásunk [sajátunk] a forrásból teremtetett –, hogyan érthetnénk meg valaha is ezt, ami oly messze van, fölöttünk? De képesek vagyunk keresni a megértést, ami már létrejött. Megkereshetjük, hogy hogyan tudjuk megérteni magunkat. Ez a vágy egóvá válik.

 

Energiák a játék világából

Tegnap említettem, hogy a forrás létrehozza a szuper egót, ami bármit meg tud csinálni, egy univerzumot létrehozva önmagában. Bármi, ami megtörténik, ennek a forrásnak a létezéséből jön létre, használva a szuper ego eszközét. Minden a forrásban történik. Fontos, hogy ezt tudd, minden a forrásban történik, nem pedig azon kívül. Ez a szuper ego egy tudatos létező. Tudatosság a teremtésben. Meséltem neked, hogy a létezés érdekében, energia keletkezik a létezésből. Az összes vágy energia. Az elmét kell használni víziókat teremtve. Ehhez értelemre van szükség, mely okot ad a teremtésre. Energiát teremt, amit szenvedélynek hívunk, ez által teremt érzelmeket. Megtestesíti a Világegyetemet, ami tele van élettel, lélekkel, vitalitással. Teremt egy univerzumot, ami képes lemásolni önmagát a gyarapodás érdekében. Létrehoz egy játékteret, játszóteret, kifejezve ezt az energiát; egy fizikai síkot, egy materiális síkot. Létrehozza ennek az energiának a perspektíváját a nagyon finom elme energiájából, a durvább energiáktól egészen a fizikaiig. Amint felfedezzük az Univerzumot tudományos módszerekkel, az összes energia fajtáját meg fogjuk találni az összes sugárzással együtt.

 

 

 

A kapcsolat az energia lények, a fizikai lények és a forrás között

Ebben a teremtésben, mi meg lettünk teremtve; “mi” alatt egy vágyakkal, elmével és mozgással, vitalitással teli energia lény értendő. Az energia testünknek egy másik részeként fizikai testek jönnek létre a természetből; amit elfoglalunk mely, olyan, mint egy jármű, ami a durva fizikai világ megtapasztalására lett létrehozva. Láthatod, hogy milyen csodálatos ennek a megtestesülése. Finom testeket hoz létre magából, ezt a finom energiát nevezzük léleknek, mely az információ és identitás hatáskörét tartalmazza. Ezen kívül a természetnek nevezett másik része pedig járműveket teremt, mint ez itt, [lásd emberi test] melyet ezek az energia lények oly hatékony módon elfoglalnak – a vágy és ego élőlényei – ezekről a fizikai testekről van szó, melynek az illeszkedése oly tökéletes.

Amit fontos megjegyeznünk, hogy mi ugyanabból a szubsztanciából állunk, mint maga a forrás.
A forrás testesíti meg magát formaként. Szóval, ez egy kapcsolat a végtelen forrás között (ami bármit meg tud teremteni) és ezek megtestesülései között, melyek energia lények, amik megteremtődnek. Ez egyfajta kapcsolatot jelent, hiszen a forrásból lettünk megteremtve. Mi a forrásban folytatjuk a létezést. Ez a kapcsolat – ahogyan mi létezünk a forrásban. De a létezés megteremtésében a mi forrással kapcsolatos tudatosságunkat és kapcsolódásunkat elvesztettük, amint beléptünk ebbe a testbe, a tudatosságunk elkezd összezsugorodni és elkezdünk belekerülni ebbe a beszűkült állapotba, korlátozottságba, és elhisszük, hogy mi egy részleges test vagyunk. Elvesztettük a forrással a kapcsolatot.

Amint a forrás megtestesíti magát ezekben az alkotásokban (az első az energia létrehozása) a tudatosság korlátozottá válik, és megjelenik benne a fizikai test, ezáltal azonban még korlátozottabbá válik. De ami a lényeges ebben, az maga a kapcsolat a bennünk lévő energia létforma, és a forrás tudatossága között. Ugyan korlátozott formában, de a kapcsolat továbbra is a tudatosságban akar lenni. A tudatosság a kapcsolat mindezek között, a tapasztalataink során. Ha azt akarjuk nyomon követni, hogy a kapcsolódás hol kezdődik, akkor arra van szükségünk, hogy megtartsuk a tudatos kapcsolatunkat és felfedezzük azt. A tudatosság az, ami összekapcsolja valamennyi testünket (részüket). A titok a tudatosságban rejlik. Mi a tudatosság?
Miért történt az meg, hogy a tudat lekorlátozódott minden megtestesülésben, és hogyan tudunk visszamenni ahhoz a kapcsolódáshoz, ezen az úton keresztül, megtapasztalva a forrást, ahonnan jöttünk. A tudatosság a kapcsolat.

 

 

Visszautazás a forráshoz

A tudatosságnak figyelmet kell fordítania erre, fényszóróként működve belül: Ki vagyok én? Honnan jöttem? Mi minden található itt? Ezek az elsődleges kérdések, ami a keresést elindítják belül. Energia megtestesülésként fizikai formában a természet által jöttünk létre, de ahhoz, hogy ezt megértsük, arra van szükségünk, hogy elmerüljünk a tudatosságban. Ki vagyok én? Ki vagyok én? Ki vagyok én? Ki vagyok én? És az utazás megkezdődik. Az út a valódi jóléttel kezdődik meg. Az utazás a hazautazással kezdődik el. A tudatosság a kapcsolat. Az elsődleges kérdésnek az utazás alkalmával is meg kell maradnia: Ki vagyok én? Ki vagyok én? Ki vagyok én? Ez itt a kérdés és ez fog visszavezetni minket a spirituális gyökereinkhez. Mi mind energia lények vagyunk, emberi megtapasztalással a testünkben lakozva, amit a természet hozott létre.

 

 

A teremtés célja

Mi a jelentése ennek? Mi a feladat? Mi a célja ennek a teremtésnek? Ez egy játék; mint a bújócska. Ez egy tökéletes kezdése a játéknak, a teremtés elrejti magát, és hagyja, hogy a játék elkezdődjön. Nem lehet szennyezett. Nem lehet homályos. Csak korlátozott lehet a tudatosságában és megtestesíti magát, aztán megkeresi magát. Egy játék kezdete; egy tökéletes játéké. Ezzel hagylak ma magadra.

Sri Vasudeva

Fordította: Keresztes Attila

Az 5. nap itt érhető el: Sri Vasudeva, jólét 40/5. nap

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Te MEGTALÁLTAD MÁR, AMIT AZ ÉLETBEN KERESEL?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
eletrevaló testboldogság megoldások