„Fejben már mindent tudok, de… mégis boldogtalan vagyok.” – a gondviselés hatalma, kor szelleme, korszellem

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

Ezek a cikkek sajátságos életszemléletemről szólnak, kérem ne tekintse őket orvosi, szakpszichológiai írásoknak.

Ahogy folyamatosan dolgozunk önmagunkon találkozunk segítőkkel, pszichológusokkal, terapeutákkal, lélekgyógyászokkal stb. de miért érezzük azt, hogy már százszor annyit tudunk, mint Buddha, mégsem érkeztünk meg? Mégsem vagyunk mindig boldogok, felszabadultak? Miért nem tudunk ebben maradni miután már több ezer éve keresi az emberiség a megoldásokat? Miért kell mindig fejleszteni a boldogság elérését illetően a pszichológián, hiszen ez nem egy autó, amit fel kell találni és fejleszteni, hanem ez mindenkinek adott? Mindenkinek a természetes állapota, vagy mégsem? – kor szelleme, korszellem, gondviselés

A külvilág, a kor szelleme hamis, ne kergessünk illúzióképeket, mert az boldogtalanságot szül

Miért hiszünk mi férfiak a „plakát-csajokban”, amit grafikai programokkal idealizálnak? Miért hisszük el, hogy a szerelem állandó és minden pillanata lelkesítő mindig, 30 év után is? Miért hisszük el azt, amit a reklámok hirdetnek? Például a tusfürdős reklámokban mindenki erotikusan simogatja magát. Én nem szoktam ezt tenni zuhanyozás közben.:)
Ezek hamis képek, amik nem léteznek valójában. Mint egy akciófilmben, ahol miután a főhős két napja bunyózik ugyanolyan érintetlen a haja, mint előtte. Mikor néha kamerák elé állok és előtte beküldenek a sminkbe, mindig azt mondom: ,,Csak semmi púder.”

Egy illúzióvilágban (ami nem létezik) sosem fogjuk megtalálni az otthonunkat…

 

Mi a megoldás? – gondviselés, korszellem

Vegyük észre, hogy amit sugall sok manipulatív üzenet az nem a valóság. Rengeteg klassz segítővel találkoztam, akik nincsenek ugyan kitéve a kirakatba, ám szerények és teszik a dolgukat küldetésük szerint. Lelkük szerint. A magasabb intelligencia szabályainak felelnek meg és a Jóisten az egyetlen főnökük. Isten azért tökéletes, mert nem mi alkottuk őt meg, emberek… Természetesen ez nem jelenti azt, hogy aki a kirakatban van az nem hiteles…

Aki nem a lelkét követi és megfeledkezik a magasabb intelligenciáról az nem lehet boldog, csak ideig óráig.

Ahogy elkezdünk dolgozni önmagunkon egyre több ilyen emberrel fogunk találkozni az önismereti szintünknek megfelelően. Ők a Gondviselésben hisznek. Az áramlásban. A folytonos változásban. Az állandó harmóniában. Nem kalkulálnak, nem csapnak be másokat, hogy nekik több lehessen. Inkább adnak, mint kapnak. Persze attól még lehet, hogy sok minden áramlik feléjük. Egy másik tudatállapotban vannak. Egy félelemmentes tudatállapotban. A gondolatok és érzelmek határán túl, a lehető leg csendesebb (ítéletmentes) állapotban lehozzák föntről a tudást, energiát és kiterjesztik itt a földön. Ebből a csendből gyógyítanak. A harsány emberek számára talán jelentéktelenek. Mert ők nem a trendeknek, divatnak felelnek meg. Hanem a gondviselésnek. Belső, természetes szépségük, kisugárzásuk van és ezt az veszi észre, aki már elkezdett felébredni.

Nem nagy a mellényük, alázatosak. Mert ők is csak csatornái az abszolútnak. És a szándék erejével működnek közre, nincsen elvárásuk. Bíznak az életben, hogy mindig azt kapják és akkor, amikor szükség van rá. Abba hagyták az irányítást. A magasabb intelligencia irányítja őket. A nagy energiájú emberek azonban könnyen elcsúsznak, túlértékelik magukat. De majd egy szép napon ők is visszatérnek a forráshoz.

 

Vissza kell térnünk a forrásainkhoz – A gondviselésbe való hit ereje

El van csúszva sok minden. Hamis értékek, képek keringenek körös körül…
Társadalmi szinten, családban pedig hibarendszerek, elcsúszott attitűdök (tisztelet a kivételnek)…

A lélek nem találja meg a nyugalmat, mert ezek nem valósak. Az önmegvalósítást magányos sport, nem divatkör. Sok kemény dolgokon megyünk keresztül. És a bölcsek azt mondják, hogy ez a Föld a büntetőkör, mindenkinek. Itt tanulunk és fizetjük meg az árát korábbi tetteink következményeként…

Ne kövessük a csordát. Inkább álljunk meg és gondoljunk mindent végig. Keressünk segítőt, módszereket, ha szükségét érezzük. De nem mindegy kitől tanulunk, mert a tudás mellett az energia is átáramlik. Mindent a szándék tisztasága határoz meg. Mi a szándékom ezzel vagy azzal? Ez a legfontosabb…

A boldogság terv titka és tudatosítása – A jó pszichológus, segítő, lélekgyógyász elvezet minket a boldogság nyomában

Azt mondják a bölcsek, hogy energiára van szükség ahhoz, hogy emelkedhessünk. A repülő is először felpörgeti a motort. Ki kell szállnunk a kor szelleméből, nem leragadva az anyagi síkon… Természetesen az anyagi vonatkozás is fontos, de nem minden. Az Ég és a Föld együtt adja meg az egységet. Egyikbe sem szabad beleragadnunk.

A spirituális tanító szándéka

A spirituális tanító, aki saját élményeivel dicsekszik még el sem indult az úton. Mi a szándéka? A dicsekvés? Nem a legtisztább szándékok egyike.

Hogyan találunk spirituális mestert magunknak és mit kezdjünk a saját vagy mások spirituális élményeivel? – spirituális fejlődés, spirituális valóság, spirituális dolgok, spirituális felemelkedés

Nem az a csoda, ha élményeink vannak, ha meditálunk vagy meglátjuk a másik ember auráját, gondolatait. Ezeket hamar meg lehet tanulni. De mit kezdünk vele? Szolgáljuk az embereket vagy dicsekszünk vele?

Auralátás megtanulása 1-2 óra alatt

Ezek csupán „bűvész trükkök”, a csoda az, amikor az édesanya, vagy édesapa másodállást vállal, hogy gyerekének mindent megadhasson. És a stabil alap az első lépés. A harmonikus párkapcsolat, ebből születik meg egy csodálatos család. Egy munka, amiben kiteljesedünk és küldetésünknek adózunk. Sok spirituális tanító tanít életvezetést, de még egy stabil, harmonikus párkapcsolattal sem rendelkeznek… Kezdjük az első lépést az első lépéssel ne a spiritualitással. Valójában mindenben ott a spiritualitás…

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
bölcs életindián