7 út, mely a Boldogságba és megszabadulásba vezet – önismeret, pszichológia, önmegvalósítás fejlesztése, jóga

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

Forrás: Sri Vasudeva, Seek God Within

Sri Vasudeva tanításaival itt találkozhatsz, ahol egy non-stop működő online tv is sok érdekességgel kecsegtet számunkra:

Lásd, Sri Vasudeva egy hiteles, megvilágosodott guru, inspiráló mentor, aki az elmén túlról szól hozzánk

A jóga egy ősi módszersorozat, melynek rengeteg útja van. Az alapdolgokról már írtam korábban, mert elég sok félreértés van e körül a téma körül – önismeret, pszichológia, boldogság, önmegvalósítás fejlesztése, pszichológus, jóga.

Lásd, Egy komplex, gyakorlati rendszer – depresszióból a megszabadulásig (az örök boldogság és béke országába) – tévhitek a jóga oktatásról, jóga kezdőknek, hatha jóga, Ashtanga jóga, Rádzsa-jóga, jóga légzés és meditáció, a valódi jóga alapok, a jóga története

[adrotate group=”2″]

7 lehetséges megoldás az önismeret kapcsán – pszichológia, boldogság és az önmegvalósítás fejlesztése a jóga segítségével

Az emberi problémák nem változnak, így nagyon sok, több ezer év alatt kikristályosodott megoldás áll már rendelkezésünkre. Az egyik út, mikor olvasunk, elmélkedünk és meditálunk, ez a Dzsnyána-jóga útja, vagyis a tudás jógája. Akiknek azonban kidolgozott szertartásokhoz fűlik a foguk, azoknak érdemes a Bhakti-jógát követniük. Ez is egy kiváló út. Akik például a szegény embereken szeretnek segíteni, vagy más önzetlen szolgálatot választják, azoknak az önzetlen cselekvés, azaz a Karma-jóga az útjuk. Akadnak olyanok is, akik a fizikai testüket szeretnék jó állapotban tartani, hiszen betegségek közepette nehéz gyakorolni. Nekik való a Hatha-jóga. De az isteni energiát a gerinc mentén felébreszthetjük a Kundalini-jóga segítségével, ha már a csakrákat megismertük és az energiaáramlást.

Lásd, A lélek fejlődésének hét fokozata 7/1. csakra, napfonat, szakrális, korona, torok, szív, harmadik szem, gyökér csakra, csakra színek, csakra térkép

 

Egyesek szakadatlanul ismételnek egy-egy szót, azaz a Mantra-jógát követik. Az elme megismerése kapcsán pedig rendelkezésünkre áll a Rádzsa-jóga is, mely 8 szintre osztható fel. Az egyes megoldások közül többet is választhatunk. Nem véletlen, hogy a Rádzsa-jóga tartalmazza a Hatha-jógát is. És miért ne ajánlhatnánk fel önzetlen segítséget bárkinek miközben az egyik ágat követjük, vagy meditálunk. De ilyenkor fontos, hogy még köszönömöt se várjunk el cserébe.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
mesterek, tanításokspirituális élmény