Ásványok, amik a testünkben is megtalálhatóak – kristály és nemeskőgyógyászat 4/2.

 In egészség, gyógyítás, Filozófiai cikkek

 előzmény, 1. rész: kristálygyógyászat

Itt van néhány konkrét infó, de mindenki saját felelősségre tudja a kristálygyógyászatot kipróbálni. Először konzultáljon szakemberrel, mielőtt beleveti magát a sűrűjébe és máson vagy önmagán kipróbálja a kristálygyógyászatot – asztráltest, mentáltest, kauzális test, étertest, energiatest, kristálygyógyászat, ásványok hatásai.

 A betegségek kialakulása – jin és jang hiány vagy többlet? – kristálygyógyászat, ásványok hatásai

A valóság tagadása pl. érzelmi szinten diszfunkcionalitást, zavart eredményez. Ilyenkor ugyanis akadályozzuk azt, hogy a valóság megnyilvánuljon. A betegség állapota ebben a megközelítésben nem más, mint energiagát. Ilyenkor megbomlott az egyensúly. Kínai tipológiával élve a jin és a jang. Az egyik hiánya ugyanúgy rossz, mint az egyik többlete. Pl. a jang gyengesége: hideg kezek, lábak, passzivitás, kedvetlenség, nagy alvásigény, túl sok jin, lassúság stb.

A jin gyengesége pedig: hőhullám, ágybavizelés, gyorsaság, nyugtalanság stb.
A meridiánok szerint pl. a gyűrűs ujj a hormonháztartást szabályozza, talán emiatt régen az eljegyzői gyűrűt bal kézen hordták (női, intuitív oldal) és az esküvői gyűrűt pedig a jobb kézen (férfi, tettre kész oldal).

Energiamezők és terek, csakrák – gyógyító ásványok, kristályok

Az energiamezőket észak-déli irányba szoktak kirakni ásványok, kristályok segítségével. Itt mindegy, hogy állva vagy ülve helyezkedünk el. Kb. 30 cm-es közelségben szokták elhelyezni az ásványokat, kristályokat. Példának okáért a tobozmirigyünk a biológiai computerünk, így a 3. csakrára szoktak citrint tenni, ami segítheti a meditációt. A 7 fő csakrán kívül kezeinken, lábainkon és ahol ízület van, vagy más fontos szerv, ott is rendelkezünk csakrával. Tehát a fülek, vállak mellett, melleinknél, deréknál, csípőízületnél, comboknál, térdeknél, bokáknál. Ezeket pl. hegyikristállyal lehet stimulálni.

Mentáltest – gondolattest (ásványok, kövek, ásványok jelentése)

Egész testünket áthatja és ezen kívül hozzávetőlegesen másfél méteren keresztül túlmutat fizikai testünkön is. Itt döntünk gondolatban, de a zavaros gondolat a molekuláris testünket összezavarja. Ezért nem mindegy mire gondolunk. A mentáltest az akarat, és akarat gyengeség lakhelye. Az undor, makacsság, ellenkezés (akarattal szembeni érzelmek) is ide köthetőek. A mentáltest tisztítása: tűzachát, rubin, zafír, vízopál, obszidián, kagylók, mohaachát, meteorit, morganit, zöld jáspis, lapisz lazuli, amazonit, akvamarin, aventurin, azurit, füst és rózsakvarc, borostyánkő, hegyikristály, citrin, gyémánt, arany.

Érzelmi – asztráltest (ásványok tisztítása, nemeskőgyógyászat, nemeskövek)

Hozzávetőlegesen 30 cm-rel nyúlik túl a fizikai testünkön. Összekötői a csakrák, melyek a mirigyekhez, majd szervekhez juttatják el az impulzusokat. A balra forgó csakra passzivitást takar. Más-más a férfiaknak és nőknek alapból a csakrák forgási iránya, amik el is csúszhatnak. Ha pl. olyan munkát vállal el egy hölgy, amihez nincs kedve és nem az ő feladata (közben elhanyagolva valódi feladatát), akkor hibás frekvenciaáthelyeződés jön létre és energiablokád alakulhat ki. Így jön létre a betegség állapota. Az energiákat sokféle módon meg lehet zavarni. Pl. a szexualitás éltető energia eredetileg, de ahogy mi használjuk az energiapocséklás inkább… A kunzit segít a magasabb rezgésű szerelmet megteremteni. Gondoljunk a bölcs tantra mondásra: ,,Az elején vigyázz a tűzre és kerüld a hamut a végén.”
Partnerünk, így kapu Istenhez.

Csaknem minden kő rezgésbe hozza az érzelmi testünket. De nyitva kell lennie mind a két irányba a csakráinknak. Mintha egy lengőajtó lenne. És ezen kívül fontos tudnunk, hogy spirál irányba áramlik az energia. A hegyi kristály segít ezt átélni.

Étertest – éterikus test, energiatest

Átjárja fizikai testünket hozzávetőlegesen 15 mm-rel túl is növi azt. Ez felelős a vitalitásért, és ebben megtalálhatóak az előző életek lenyomatai is. Ezek a sebek kitörölhetőek pl. ametiszttel.

És ezen kívül vannak ujjtartások, ugyanis ilyenkor negatív ionok lövelnek ki az ujjainkból, melyek gyógyító erővel rendelkeznek.

Az aura tisztítása kristályokkal

Régi főleg vallásos ihletésű festményeink utalnak az aurára és más energiákra pl. Jézus felett a glória. Vannak energiák, amiket szabad szemmel nem látunk, pl. a röntgen sugarak, de attól még léteznek. A hegyi kristály segít az energiahiányokat feltölteni…

Ha az aura áttetszőbb, fényesebb, akkor a gondolatok pozitívabbak, egészségesebbek. Amire gondolsz, azt rákényszeríted életedre is. A kauzális testről a cikk folytatásában írok.

Folytatás, 3. rész: kristálygyógyászat

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
drágakőásványok, nemeskőgyógyászat, drágakő