Kötelék a spirituálissal 7/7. csakra – napfonat, szakrális, korona, torok, szív, harmadik szem, gyökér csakra, színek, térkép

 In Filozófiai cikkek, keleti pszichológia, energiagyógyászat

7/6. csakra

Napfonat csakra, szakrális csakra, korona csakra, torok csakra, szív csakra, gyökér csakra, csakra színek, csakra térkép, harmadik szem csakra

Forrás: Dr. Caroline Myss, A lélek anatómiája

Hetedik csakra

Összeköttetésünk a spirituális dimenzióval, mely a koronacsakrának felel meg.

Színe: világos lila

Tulajdonságok: empatikus, gyógyító, vallási öntudat, gyász, átalakulás

Ha kevéssel rendelkezünk belőle az energia tekintetében: céltalan, halálfélelem

Ha túl sokkal rendelkezünk belőle az energiákat illetően: nincs megfelelője

 

A hetedik csakrán keresztül tudunk bensőséges kapcsolatot kialakítani az Isteni Dimenzióval. Az ima csakrájának is nevezhetjük. A meditáción és az imán keresztül képessé tesz bennünket a belső tudatosság elérésére, az élet transzcendentális dimenzióival való összeköttetésünket jeleníti meg.

Elhelyezkedés: fejtető

Energiakapcsolata a fizikai testtel: A hetedik csakra az a pont ahol az életerő belép a testbe. Az energia szüntelenül árad rajta keresztül az univerzumból, Istentől. Ez az erő a testet, az elmét és a lelket egyaránt táplálja, keresztüláramlik fentről lefele az alsóbb hat csakrán és elárasztja a testet. A hetedik csakra energiája a test főbb rendszereire gyakorol hatást, központi idegrendszer, izomrendszer és a bőr.

Energiakapcsolata az érzelmi – mentális testtel: tartalmazza azokat az energiákat melyek odaadást, az Isteni Erőtől ihletett és profetikus gondolatokat, transzcendens ideákat és misztikus összeköttetéseket ébresztenek bennünk.

Szimbolikus kapcsolat: Ő tartalmazza a kegyelem vagy prána energia legtisztább formáját. Tárolja az ima és a meditációk által generált energiákat, illetve őrzi a szimbolikus látásmóddal összefüggésben álló képességeinket. Az emberi tudatosságot messze meghaladó spirituális megérzések, látomások és intuíció központja.

 

Félelmek: a spirituális ügyekkel kapcsolatos félelmek., spirituális elhagyatottság és a személyazonosság-tudat elvesztése.
Erősség: hit az Isteni Erő jelenlétében.

Szakrális igazság: a hetedik csakra energiái ösztönöznek bennünket arra, hogy a transzcendenssel való bensőséges kapcsolatra törekedjünk mindenben amit csinálunk.

A vallás az első csakra energiáiban gyökerezik, míg a spiritualitás a fizikai világot érintő félelmeink elengedését, illetve az Isteni Erővel való kapcsolat kiépítését szorgalmazó individuális élmény. Szakrális igazsága „élj a jelen pillanatban”.
Ha a transzcendenssel való egységre törekszünk, minden fizikai pszichológiai és érzelmi illúziót el kell távolítsunk magunktól.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

keresés

AJÁNLOTT CIKKEK
csakrák, energiákönmegvalósítás tudománya