A lélek fejlődésének hét fokozata 7/4. csakra– napfonat, szakrális, korona, torok, szív, harmadik szem, gyökér csakra

 In Filozófiai cikkek, keleti pszichológia, energiagyógyászat

7/3. csakra

Napfonat csakra, szakrális csakra, korona csakra, torok csakra, szív csakra, gyökér csakra, csakra színek, csakra térkép, harmadik szem csakra

Forrás: Dr. Caroline Myss, A lélek anatómiája

Az emocionális erő

Negyedik csakra

Az emocionális erő, mely a szív csakrának is szokták hívni.

Színe:
reményteljes zöld

 

Tulajdonságok: elfogadó, természetes, odaadó, kreativitás, józan

Ha kevéssel rendelkezünk belőle az energia tekintetében: bezárkózás, önzés, közöny, érzelemfüggőség
Ha túl sokkal rendelkezünk belőle az energiákat illetően: harag, szívproblémák

A negyedik csakra az emberi energiarendszer központi erőműve. A középső energiaközpontunk. Energiája emocionális természetű és érzelmi fejlődésünket segíti. Arra tanít bennünket, hogy cselekedjünk szeretettől és együttérzéstől vezérelve és arra, hogy nincs hatalmasabb a szeretet erejénél. A negyedik csakra energiái a spirituális érettség felé vezérelnek bennünket.

 

Elhelyezkedés: Mellkas közepe vagy a szív.

Energiakapcsolata a fizikai testtel: szív, keringési rendszer, bordák, mell, csecsemőmirigy, tüdő, váll, kar, kézfej és a rekeszizom.

A negyedik csakra az érzelmi percepciókra rezonál., melyek meghatározzák életünk minőségét.

Szimbolikus kapcsolat:
Energiái révén személyes érzelmi kihívásainkat a tudatosság felé vezérlő Isteni Terv részeként fogadjuk el. A belső béke eléréséhez be kell fogadnunk a megbocsátás gyógyító energiáit és el kell engednünk emberi bírálatra irányuló szükségleteinket.

Félelmek: félelem az egyedülléttől, az elkötelezettségtől, érzelmi gyengeségtől, árulástól és, hogy nem leszünk képesek megvédeni magunkat az érzelmi csapásoktól. A csakra energiavesztesége okozza a sok fájdalmat okozó érzéseket : féltékenység, keserűség, harag, gyűlölet és megbocsátásra való képtelenség.

Erősségek: szeretet, megbocsátás, együttérzés, odaadás, inspiráció, öngyógyítás és gyógyítás.

Szakrális igazság: Az emberi energiarendszer erőközpontja, mert a szeretet az Isteni Erő. Az emocionális energia jelenti az emberi test és lélek igazi hajtóerejét. Életünk minden egyes kihívása a szeretet valamelyik aspektusának megtapasztalását kívánja meg. A szeretet óriási hatalom és apránként sok- sok lecke által sajátítjuk el a megbocsátás, együttérzés, nagylelkűség, kedvesség az önmagunkról és másokról gondoskodás formájában.

A megbocsátással utat nyitunk a gyógyulásnak. A megbocsátás Jézus életében és tanításaiban a tökéletesség spirituális megnyilvánulása, nem pusztán választási lehetőség, de nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz. A megbocsátás a pszichét és a lelket felszabadítja a személyes bosszúra irányuló vágyak alól, megválunk attól a pszichés tényezőtől, hogy áldozatoknak tekintsük magunkat.

Ez olyan energiákat szabadít fel amelyek csodákra képesek. A negyedik csakrában lévő kérdést, hogy „ mit kezdjek a fájdalmammal” az élet újra meg újra felteszi nekünk, míg válaszunk saját felszabadulásunkká nem válik. Használhatom mentegetőzésképpen és hagyom, hogy a félelem még jobban eluralkodjon rajtam, vagy a megbocsátás aktusán keresztül felszabadítom magam a fizikai világ befolyása alól. A szeretet ösvényén haladj és élj a megbecsülés és a hála törvényei szerint, tartsd lelkedet a jelenben. Jézus szerint „Hagyd a holtakat és törődj a te életeddel” elvet kövesd, amit Buddha így tanít „Csak a jelen létezik”.

.
A szeretet a legfontosabb kulcs ama boldogság megleléséhez, amiről azt gondoljuk kívül kell keresnünk, pedig a spirituális tanítások megmutatják, hogy az bizony bennünk lakozik. Túl sokan félnek megismerni magukat, mert meg vannak győződve róla, hogy az önismeret a magányossághoz vezet. A spirituális tudatosság felé tartó egyetlen ösvény a szíven át vezet attól függetlenül, hogy milyen spirituális hagyomány útján járunk, mert a szeretet az „Isteni Erő”.

7/5. csakra

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
csakrák, energiákcsakrák, energiák