A lélek fejlődésének hét fokozata 7/3. csakra–napfonat, szakrális, korona, torok, szív, harmadik szem, gyökér csakra, színek, térkép

 In Filozófiai cikkek, keleti pszichológia, energiagyógyászat

7/2. csakra

Napfonat csakra, szakrális csakra, korona csakra, torok csakra, szív csakra, gyökér csakra, csakra színek, csakra térkép, harmadik szem csakra

Forrás: Dr. Caroline Myss, A lélek anatómiája

A személyes erő

Harmadik csakra

A személyes erő, mely a napfonat (köldök) csakra néven szokás emlegetni.

Színe: ragyogó nap
.
Tulajdonságok:
identitás, szabadság, hatalom, akarat, intelligencia, cinizmus, lényeglátás, optimizmus

Ha kevéssel rendelkezünk belőle az energia tekintetében:
szorongás, kudarcorientáltság

Ha túl sokkal rendelkezünk belőle az energiákat illetően: beképzeltség

Ennek a csakrának az energiái pubertáskorban válnak dominánssá. Saját személyes erőink külvilághoz való viszonyával áll összefüggésben.

Elhelyezkedés:
Hasi idegközpont vagy napfonat.

 

Energiakapcsolata a fizikai testtel: Gyomor, hasnyálmirigy, mellékvesék, vékonybél, epehólyag, máj és a gerinc középső szakasza.
A solar plexusnak is nevezett harmadik csakra személyes erőink központját, a személyiség és az ego mágneses magját testesíti meg. A külső és belső világunk közötti kapocsként szolgál. Az első két csakra kizárólag külső súlyponttal rendelkezik, a harmadik pedig részben a bensőnkben keresendő, mert itt a figyelmünk fókusza önmagunk megértése felé tolódik.
Félelmek: félelem a visszautasítástól, kritikától és, hogy nem felelünk meg az elvárásoknak, nem tudjuk teljesíteni kötelezettségeinket és fizikai megjelenésünkkel kapcsolatos szorongások.

Erősségek: önbecsülés, önértékelés, önfegyelem, ambíció, tetterő, kockázatvállalás, , nagylelkűség, erkölcs és erős jellem.
Szakrális igazság: becsüld önmagad. A csakrában találkozó energiákat egyetlen spirituális cél fonja egybe, hogy segítsen bennünket egyre érettebbé válni önmagunkhoz való viszonyunk megértésében, miként állhatunk meg a saját lábunkon és miként gondoskodhatunk magunkról. Ez a spirituális minőség a törzsi énünktől valamelyest elkülönülő személyiség megformálásra késztet.

Az én-tudat kialakításával az intuíciónk a belső útmutatás természetes és állandó forrásává válik.
Spirituális szempontból minden létező fizikai előny vagy hátrány illuzórikus, puszta szemfényvesztés, az egész világ nem több, mint a tanulásunknak helyt adó osztályterem.

 

A harmadik csakrával kapcsolatos feladatok újra és újra rákényszerítenek bennünket, hogy felülvizsgáljuk a hatalomról, az erőről és az énről alkotott elgondolásainkat a külvilághoz viszonyítva. A fizikai világban egyetlen olyan dolog sem létezik ami az emberi szellem erejét korlátozhatná vagy gúzsba köthetné, ha úgy határoz az ember még kerekesszékben is a legjobbat képes kihozni magából.
Minden egyes döntésünkkel vagy az illuzórikus világban merítkezünk meg, vagy lelkünket tápláljuk energiával, rajtunk áll. Minden egyes alkalommal, amikor belső erőnk növelése mellett döntünk, csökkentjük a fizikai világ befolyását életünk, testünk, elménk és lelkünk felett. Energetikai szempontból, minden lelkünket erősítő választás energiamezőnk erejét növeli, s minél erősebb az energiamezőnk, annál kevésbé leszünk hajlamosak negatív emberekkel alakítani ki kapcsolatokat, vagy negatív élményekbe bonyolódni.

 

Minél erősebbé válik lelkünk, annál kisebb befolyást gyakorol a lineáris idő életünkre. A lineáris idő valójában a fizikai világ első három csakrájához kötődő illúziója.
A harmadik csakrában raktározott intuíció és függetlenség együtt a kockázatvállalás képességével lát el bennünket, s arra ösztönöz, hogy bátran támaszkodjunk zsigerösztöneinkre, lehetőségünk nyílik életünk következő szakaszára befolyást gyakorolni.

Miközben mi saját személyes kényelmünket és biztonságunkat tekintjük sikereink mércéjének, addig az univerzum annak az alapján méri le eredményeinket, hogy mennyit tanultunk az adott szituációból. Az önmagunkba vetett hit létfontosságú ahhoz, hogy mindennapi létezésünk kihívásait kezelni tudjuk.
Az önfelfedezés első lépcsőfoka a lázadás, amit majd követ a befele fordulás, saját belső énünk felfedezése, a nárcizmus és végül a fejlődés. A spirituális érettség azt a képességet jelenti, hogy tántoríthatatlanul állunk őszinte meggyőződésünk talaján.

7/4. csakra

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
csakrák, energiákcsakrák, energiák