Teljesen egyszerű komplex méregtelenítő módszerek + szaunázás szabályai

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tisztítókúra

Forrás: dr. Alexander Sztrasnij

A méregtelenítésről már sokat írtam: Összehasonlítva az 1 napos, 1 hetes, 1 hónapos őszi, tavaszi nagy méregtelenítő tisztítókúrákat. Ezúttal azonban néhány meglátást szeretnék közvetíteni, mely segít eldönteni, hogy éppen melyik stádiumban vagyunk a méregtelenítést illetően és ezen kívül leírok néhány könnyebben kivitelezhető kúrát is dr. Alexander Sztrasnij jóvoltából.

Árulkodó jelek a méregtelenítés tekintetében

– fáradékonyság (krónikus)
– fejfájás
– bőrkiütések, ekcéma
– kálcium lerakodás vesékben, ízületekben, epehólyagban
– megtámadott szerv deformáció
– kóros szövetelváltozás: máj, agy stb., rosszindulatú daganatok kialakulása

A koplalás önmagában kevés, mert a vízben oldott mérgeket, felesleget adja le, de a sejtek nem szabadulnak meg más fontos dologtól. Az itt leírtak gyakorlati kivitelezésébe csak akkor kezdjünk bele, ha előtte orvossal konzultáltunk róla és személyre szabottan megtervezték számunkra a kúrát, melyet orvosi felügyelet ellenőriz.

A vastagbél tisztítása havonta

Havonta alkalmazható a vastagbél tisztítására a két napos kúra, mely alkalmával első nap 3 L kefirt vagy vizet fogyasztunk el és hozzá 30-40 dkg barna száraz kenyeret rágcsálunk el (a napra vagy sütőbe tett hatástól lesz száraz). Mikor éhesek vagyunk együnk kenyeret. Lehet, hogy a régi börtön koszt tisztító hatással bírt?:)

A második nap a kefir vagy víz helyett 3 L friss gyümölcslevet vagy zöldséglevet fogyasztunk el a kenyér mellett. Este pedig szoktak beöntést csinálni mellé.

Ellenjavallat (kontraindikáció)

– cukorbetegség
– savas gyomorhurut
– szoptatós anya
– gyomorfekély

A bőr megtisztítása

Salak-felhalmozódás a bőrön is lehet. Ekkor a bőrmirigyekben felhalmozódott toxikus anyagok nem mindig választódnak ki a bőr felületére, melyet a zuhanyzás segítségével nem tudunk eltávolítani. Így a felhalmozódott toxinok bőrbetegségekhez vezethetnek. Nagyon sokat segít ezt elkerülendő, a szauna, hiszen a forró gőz felgyorsítja az anyagcserét (lásd pórusok kitágulnak a magas páratartalomban).

A szaunázás szabályai

– Éhgyomorra, vagy teli hassal ne kezdjünk bele
– Maximum 3-szor menjünk vissza 10-12 percre, ha már edzettek vagyunk
– Közbe ne, de utána igyunk sok ásványvizet és együnk zöldséget, gyümölcsöt
– Először kevésbé hideg (levegő), majd hidegebb vízzel hűtsük le a testünket
– Zuhanyzás után száraz testtel menjünk be a szaunába
– Relaxáljunk szaunázás közben
– Pihenési szakasz 10-15 perc legyen
– Szédülésnél, elgyengülésnél, erős szívdobogásnál azonnal hagyjuk abba a szaunázást
– A szaunázás után nem kell a testünket terhelni pl. szappannal, a bőr amúgy is megtisztul, felesleges eltömíteni bármivel

A szaunázás indikációi (javallatai)

– átfázásra
– erős testi-lelki igénybevételre
– hurutokra
– bőrpanaszokra
– alvászavarra

A szaunázás helyett kádba meleg vizet is engedhetünk és oldjunk fel benne 1,5 kg konyhasót. Hetente 1-2 alkalommal vehetünk ilyen fürdőt. A nátrium-klorid oldat ezáltal kiszívja a pórusokból a nem megfelelő anyagokat. Utána a kioldott szennyeződést le kell tusolnunk magunkról.

2 hónapos kúra májra és epehólyagra

Hetente 8-10-szer javasolt elvégezni 2 hónapon át ezt a tisztítókúrát, mely hatására kevésbé leszünk ingerültek és egyszerűvé válik életünk is, hatása 6-12 hónapos. Amíg az epe nem folyt le a „lefolyón”, addig a máj „lusta” újat termelni, ráadásul vissza is szívódhat. Vegáknak ezért szokott magas koleszterin szintje lenni. Szorbitra (glükoz nélküli cukor) van szükség, melynek 1 evőkanál mennyiségét oldjuk fel 1 dl forró vízben és megisszuk éhgyomorra. Utána jobb oldalunkra fekszünk és a máj tájékára meleg vizes tömlőt teszünk, de ne ülve csináljuk ezt meg, mert akkor az epevezeték összenyomódik. 1,5-2 órát kell így feküdnünk és a jelentkező hasmenés ilyenkor természetes. Ha ez nem jelentkezik, akkor a szorbit nem hatott, így helyette másra van szükségünk. Ez esetben magnéziumra, mézre, 2 friss tojássárgájára olíva, vagy napraforgó olajra van szükségünk. A hasmenésnek 1-2 alkalommal kell jelentkeznie, ha tovább tart, akkor együnk valamit, pl. gyengén főzött rizst. A szédülés, gyengeség természetes, mert a nyombélből felszívja az epét és eltávolítja a szorbitot ez a fajta kúra. Bőrgyulladásra, ekcémára 2-3 kúrára van szükségünk.

Ellenjavallat

– epekő
– májzsugor
– magas láz

Az érrendszer megtisztítása

Ez egy tibeti gyógymód, és ha zsír vagy emésztetlen lepedék rakódott le az érfalon, akkor érdemes ezt a kúrát elvégezni, mert ezek szív fájdalmat, magas vérnyomást, agyi vér elégtelenséget okozhatnak. Keveréket készítünk 10-10 dkg orbáncfű, kamilla, homokiszalmogyoparvirág és nyírfalevél keverékből. Kávéskanálnyi keverékből 2-2,5 dl vízzel készítjük el a teát és 15-20 percig állni hagyjuk. Ezután hozzá teszünk 1 kávéskanál mézet és megisszuk. Reggel és este iszunk a teából addig, amíg el nem fogy.

A vese megtisztítása

Folyamatosan sókristályok keringenek a vesékben, de ez homokot is létrehozhat, ha lelassul az áramlás és az 1 cm-es ilyen jellegű kristály már nem mosható ki természetes módon. Érdemes délután 17-19 között annyi dinnyét (télen vizelethajtó teával pótolhatjuk) enni, amennyit tudunk (héja nélkül:)) és meleg vizes fürdőt venni a húgyvezeték kitágítására és vesekövek eltávolítására.

A tüdő megtisztítása

A gyakorlat lényege: egyenes gerinccel kifújni a levegőt, utána lassan teleszívni (visszatartani, amíg jólesik). Utána lazítsunk 1-2 percig, a szédülés ilyenkor természetes jelenség. Minimum 3-4-szer meg lehet ismételni egymás után a gyakorlatot, de érdemes minden nap elvégezni.

Ízületek méregtelenítése

5 gr babérlevelet öntünk 3 dl vízbe és gyenge lángon 5 percig forraljuk (a vesét irritáló illóolajok így eltávoznak belőle). Termoszba öntjük és 3 órát állni hagyjuk. Apró kortyokban 3 napon át fogyasztjuk el. Ilyenkor ne együnk húst, majd ismételjük meg még egyszer a kúrát.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
kinai medicina, érzelmekalternatív fizioterápia